Ublizuje pocitacu teda HW restart ???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
uelektronik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uelektronik »

Stilo napísal:akoze.. mna poucovat o zdrojoch atd nemusis! ak nehodis/nechodil si na elektrotechnicku skolu tak ma v tomto pripade nepoucuj a vysvetli mi potom rozdiel medzi zdrojom za 600 sk a zdrojom za 3 000 sk ...
Teba som o nicom nepoucoval. Rozdiel v cene = rozdiel v znacke a vykone. Mozno sa teraz smejes ale mne to do smiechu neni ked otvorim dva odlisne zdroje a vidim regulatory tie iste akurat zapojenie mierne modifikovane.
SSPPYY napísal:Naco tam potom do zdrojov davaju tolko stabilizatorov? Ved keby bolo jak hovoris tak zoberem trafo zaneho zapojim Gratzov mostik z diod a dajaky stabilizator s korekciou napatia a si odpalim PC po prvom pripojeni.
ty sa nauc aky je rozdiel medzi Linearnym spojitym stabilizatorom a Spinanym indukcnym stabilizatorom, ked toto vravis, pytas sa ze preco tam neni iba trafo a mostik? no preto lebo spinane stabilizatory sa nedaju len tak lahko uregulovat, a najma kvoli uz spominanym zakmitom. A ked mi chces trvdit ze zo zdroja ide iba 5 a 12V tak vidim ze do toho vidis ako do ciernej diery, co si myslis ze asi ide s toho velkeho konektora co sa pripaja na dosku? alebo inac! ak ide zo zdroja iba 5 a 12V ako ty tvrdis tak mi vysvetli kde ma doska stabilizator na 3,3V pre pamate a 1,2V +-na procesor. A navyse ak zoberiem do uvahy ze procesor ma napajaci prud normalne okolo 50A, tak mi vysvetli ze kde nastava na doske vyzarovanie vykonu 5V - 1,2V = 3,8V, cize 3,8V x 50A = 190W. Ty clovece vies co je to vyziarit 190W na doske??? sa mi neopovaz tvrdit ze zo zdroja ide iba 5 a 12V, lebo si nieco o tebe pomyslim
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

() toto su zatvorky a treba citat aj ich obsah. Obcas by to neuskodilo tak si precitaj este raz co som napisal.
Pozri mne je jedno aky je tam stabilizator. Pre mna zamna parametricky alebo spatnovazobny to je uplne jedno. Jeden je lepsi ako druhy. Ja sa nato pozeram ako na zdroj. A je to tvrdy napatovy zdroj a ked sa tak super vyznas v elektronika ako sa zda tak by si mal vediet ze taketo zdroje dodavaju konstantne napatie pri velkej zatazi. A ked uz sibrinkujes s vykonom tak ti asi treba pripomenut ze to velke I co sa prud vola zalezi od zataze a teda aj dany vykon. A ano. Maticna ma obvody pre korekciu napatie, alebo vari mi chces povedat ze maticna ovlada zdroj :smt044
Sak preco si sam nepomeras ten zdroj :!:
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

balkymotor -> ten prispevok nebol adresovany tebe :wink:
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

do tych zatvoriek si napisal ze nove maju aj 3V, tympadom ako keby si povedal ze stare to nemaju, co nie je pravda. Asi nevies co je to tvrdy zdroj alebo si ten zdroj meral pri nejakej mizernej zatazi ak si tam vobec nejaku zataz mal. zataz vsetky vetvy zdroja na ich menovite prudy a potom si to pomeraj. A keby si vedel aky je rozdiel medzi zdrojmi tak urcite by si tu neplietol tvrdost zdroja. Lebo ja som tvrdil ze na spinanych zdrojoch sa objavuju zakmity, ktore sposobuju obcasne kolisanie napatia. a keby si poznal teoriu tak by si vedel ze tie zakmity sa objavuju pri zmene zataze, takze tvrdost zdroja tu neplet. Inak to velke I co zalezi od zataze nie je stale 50A, ja som napisal "okolo". Si zober svoj procesor, pozri sa na jeho priemerny stratovy vykon, vydel si to napajacim napatim a mas priemerny prud! ktory ti vide okolo 50A, zalezi samozrejme od procaku
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

no vidim ze ste OT... ale to mi je jedno pretoze som uz zistil co som xcel :D
Stilo
Star
Star

SSPPYY -> co neni na tomto pravda ( opisem ti situaciu) :
1. je zapnuty pc, zrazu zamrzne, platne disku sa vsak stale tocia,
2. dana osoba spravi HARD reset - vypne pc, platne sa pomali otacaju - postupne pomalsie a pomalsie - > citacia hlava postupne klesa
TU nastali dve moznosti > 3a. osoba pocitac zapne este skorej ako sa platne uplne zastavily - takze citacia hlava sa nestihla dotknut platne, takze sa nic neposkodilo - TOTO nastava pri soft resete takze sa disk neposkodi
3b. osoba pocitac zapne v momente ked platne sa prestali tocit a citacia hlava (ktora klesla do polohy vypnuteho disku) sa dotkne ,pod vplyvom zlyhania elektroniky, tociacej sa platne, cim dochadza k poskodeniu.

elektronika sa moze poskodit vtedy ked zdroj pc je napajany zo siete ktora je rusena napriklad motormi z vysavacov alebo vrtaciek, ale toto uz nieje poskodenie zapricene restartom...
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Sak a o com tu cely cas hovorim. Nebavime sa o poskodeni disku sposobenom napajanim ale o opotrebovani casti disku sposobenom jeho zapnutim. O to tu cely cas tu ide tak ja neviem co tu odbacame ku zdrojom a neviem comu.
Proste HDD sa zapinanim opotrebuva (nieje to az tahe hrozne ale je to nieco) a BODKA :!:
Stilo
Star
Star

omg . ja uz nevem.. toto je moj posledny prispevok v tejto teme : Elektronika disku sa porusi vtedy ak je zdroj napajany zo siete ktora je rusena vonkajsimi vplyvmi - motory vysavacov, vrtaciek - takze z toho vyplyva ze disk je poskodeny uz predtym ako na nom bol uskutocneny HARD reset... koncim v tejto teme...
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Najnachilnejsia cast PC pri hard resete je HDDs. To vsak neznamena ze sa musi pokazit castym resetom. Disky su na to stavane ze sem-tam treba pocitacu urobit hard reset.
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Majo053 »

SSPPYY: LOL ty si ma uplne dojal :cry: Dojal v tom negativnom slova zmysle, pretoze od resetovania PC sa dostat az k zlozeniu zdroja a jeho specifikacii to je sila :lol: Ty si asi zabudol, ze sa tu rozpravame o tvrdom resete, takze neviem preco tu rozoberas rozne ine.
Na lahku otazku zakladatela temy sa ma lahko aj odpovedat. :shock:
Koncim s touto temou aj ja lebo to nema vyznam.Piati napisu ze to nic nerobi a SSPPYY, ze ano tak to je koniec :aasmile29:
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Majo053 niesi tu sam tak laskavo citaj aj co pisu ostatny! Keby si precital vsetky prispevky tak by si teras napisal debiliny, lebo sa tu bavi o vsetkych zakladnych typoch resetu a tak isto s tym zdrojom, keby si vedel citat tak by si zistil ze s tym zacal Stilo a potom balkymotor (a len tak mimochodom schvalne som testoval stary zdroj co by nemal ani tolko vydzat co vydrzal a nechapem preco sa tvoja teoria nepotvrdila ale voltmeter sa ani nepohol z 12V nikde.)
A tak isto jednoducha odpoved:

Kód: Vybrať všetko

Praveze sa znizuje a znacne. Najviac to pocituju prave HDD akonahle sa jedna o reset pri ktorom sa disky prestanu tocit a nasledne znova zacnu. Je vseobecne zname ze sa ani neodporuca vypinat pocitac na kratku dobu, lebo pri kazdom roztacani diskov sa opotrebuva mechanika ale najme hlavy. 
Tak isto vsetky ventilatory su namahane roztacanim kym nedosiahnu pozadovane otacki.
Co moj treba si zopakovat citanie?
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

SSPPYY napísal:Co moj treba si zopakovat citanie?
To je dobre :lol: :lol: , a suhlasim so SSPPYY, ale to neznamena ze sa zakonite musia poskodit, len ich to dost namaha a stat sa moze vsetko
Napísať odpoveď