Stilo napísal:akoze.. mna poucovat o zdrojoch atd nemusis! ak nehodis/nechodil si na elektrotechnicku skolu tak ma v tomto pripade nepoucuj a vysvetli mi potom rozdiel medzi zdrojom za 600 sk a zdrojom za 3 000 sk ...
Teba som o nicom nepoucoval. Rozdiel v cene = rozdiel v znacke a vykone. Mozno sa teraz smejes ale mne to do smiechu neni ked otvorim dva odlisne zdroje a vidim regulatory tie iste akurat zapojenie mierne modifikovane.
SSPPYY napísal:Naco tam potom do zdrojov davaju tolko stabilizatorov? Ved keby bolo jak hovoris tak zoberem trafo zaneho zapojim Gratzov mostik z diod a dajaky stabilizator s korekciou napatia a si odpalim PC po prvom pripojeni.
ty sa nauc aky je rozdiel medzi Linearnym spojitym stabilizatorom a Spinanym indukcnym stabilizatorom, ked toto vravis, pytas sa ze preco tam neni iba trafo a mostik? no preto lebo spinane stabilizatory sa nedaju len tak lahko uregulovat, a najma kvoli uz spominanym zakmitom. A ked mi chces trvdit ze zo zdroja ide iba 5 a 12V tak vidim ze do toho vidis ako do ciernej diery, co si myslis ze asi ide s toho velkeho konektora co sa pripaja na dosku? alebo inac! ak ide zo zdroja iba 5 a 12V ako ty tvrdis tak mi vysvetli kde ma doska stabilizator na 3,3V pre pamate a 1,2V +-na procesor. A navyse ak zoberiem do uvahy ze procesor ma napajaci prud normalne okolo 50A, tak mi vysvetli ze kde nastava na doske vyzarovanie vykonu 5V - 1,2V = 3,8V, cize 3,8V x 50A = 190W. Ty clovece vies co je to vyziarit 190W na doske??? sa mi neopovaz tvrdit ze zo zdroja ide iba 5 a 12V, lebo si nieco o tebe pomyslim