Viera
-
uelektronik
Star
ale to iste plati aj pre veriacich, ze?balkymotor napísal:nikdy nazabudaj na to ze vedci vedia len tolko kolko zatial objavili a pochopili. o par rokov mozno objavia nieco co vysvetli tento jav a mozno to objavia neskor. vedci vidia len tak daleko ako im to dovoli to co vedia. ked budes vediet ze uz sa neda nic objavit a ked bude uz vsetko zname a objasnene, potom mozes zacat vyvracat Boha. ak to budes robit predtym tak robis hlupost lebo este nemas dostatok informacii, a na tvojich slovach sa mozno o par rokov bude niekto smiat.
-
uelektronik
Star
nepaci sa mi do akej pozicie chces vieru postavit( existuje boh a ti co neveria sa mylite),nemozem sa s tebou zhodnut a ani nezhodnembalkymotor napísal:verit neznamena dokazat alebo vyvratit, nam viera spadla z neba, je v Biblii nasa viera, mi nepotrebujeme zistovat nove informacie dokazovat alebo vyvracat, vsetko uz mame v Biblii.
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja som krestan, katolik . Verim v Boha a v cirkev. Podla mna to nejde od seba odlucit, cirkev je pre mna cosi ako komunikacny prostriedok s Bohom. Viem ze niektori si tu myslia , ze tato viera je vsugerovana . Nieje to vsak pravda . Aj ked ma od malicka viedli rodicia ku viere , presvedcenie som ziskal sam . Poznam viacerich luci co od decka chodili do kodtola ale zrazu ked sa postavili rodicom tak uz nechodia ... ja nechodim do kostola koli rodicom ale koli sebe a koli tomu , ze verim. Kto chce verit tak verit bude. Viera ako taka vsak nemusi byt len viera v Boha. Pre tych co nechapu co znamena viera v Boha pre veriacich ... je to ako vy verite, ze dychame kyslik ale nikdy ste to vy nedokazali. verite, ze zem slnko je horiaca gula no nikdy ste nevideli ako hori, verite , ze sa zajtra rano zobudite ale nikto vam to nezaruci ... a predsa verite . Ak neverite v Boha tak je to len vasa vec , on nam dal slobodnu volu takze sa mozeme seci rozhodnut, ale co vas vedie k tomu aby ste tu urazali tych co v Boha veria ? Aky mate vy dokaze ze Boh neexistuje ? Trochu pouvazujte o tom co pisete .
je to ako vy verite, ze dychame kyslik ale nikdy ste to vy nedokazali. verite, ze zem slnko je horiaca gula no nikdy ste nevideli ako hori, verite , ze sa zajtra rano zobudite ale nikto vam to nezaruci ... a predsa veritemiki690 napísal:ja som krestan, katolik . Verim v Boha a v cirkev. Podla mna to nejde od seba odlucit, cirkev je pre mna cosi ako komunikacny prostriedok s Bohom. Viem ze niektori si tu myslia , ze tato viera je vsugerovana . Nieje to vsak pravda . Aj ked ma od malicka viedli rodicia ku viere , presvedcenie som ziskal sam . Poznam viacerich luci co od decka chodili do kodtola ale zrazu ked sa postavili rodicom tak uz nechodia ... ja nechodim do kostola koli rodicom ale koli sebe a koli tomu , ze verim. Kto chce verit tak verit bude. Viera ako taka vsak nemusi byt len viera v Boha. Pre tych co nechapu co znamena viera v Boha pre veriacich ... je to ako vy verite, ze dychame kyslik ale nikdy ste to vy nedokazali. verite, ze zem slnko je horiaca gula no nikdy ste nevideli ako hori, verite , ze sa zajtra rano zobudite ale nikto vam to nezaruci ... a predsa verite . Ak neverite v Boha tak je to len vasa vec , on nam dal slobodnu volu takze sa mozeme seci rozhodnut, ale co vas vedie k tomu aby ste tu urazali tych co v Boha veria ? Aky mate vy dokaze ze Boh neexistuje ? Trochu pouvazujte o tom co pisete .
To je riadny blud, ved to su vedecky dokazene veci, to nie je o tom ,ci verime alebo nie, to je fakt.
A preco by som mal dokazovaz,ze boh neexistuje, ved sa nedoklazalo, zer existuje, tak vo co go.
vieš dlhé roky bolo vedecky dokázané, že mandle (v krku) sú nám na nič a sú zbytočné...nedávno sa dokázalo, že produkuje isté enzíimy (alebo hormóny neviem presne) ktoré sú pre telo prospešné...síce sa bez nich stále dá žiť ale zato už sa vie, že nie sú zbytočné...tým chcem povedať, že nie všetko čo je vedecky doložené musí byť pravda...ale aj tak ty veríš vo vedcov...ty si sám nedokázal pravdu...len veríš v to čo dokázali iný...áno veríš...lebo sám si to nevidel...možno jeho príklad nebol najlepší ale vystihol podstatu...aj verím v boha...ale nechápem čo to znameená veriť v cirkev...cirkev je len akési zoskupenie nás kresťanov, ktoré by nám malo pomôcť svojuími radami, vedením a podobne ku konečnej spáse...aspoň tak to chápem ja...abstraktt napísal:je to ako vy verite, ze dychame kyslik ale nikdy ste to vy nedokazali. verite, ze zem slnko je horiaca gula no nikdy ste nevideli ako hori, verite , ze sa zajtra rano zobudite ale nikto vam to nezaruci ... a predsa verite
To je riadny blud, ved to su vedecky dokazene veci, to nie je o tom ,ci verime alebo nie, to je fakt.
A preco by som mal dokazovaz,ze boh neexistuje, ved sa nedoklazalo, zer existuje, tak vo co go.
-
uelektronik
Star
ja sa uz neviem dockat kedy tu uz nieco hodis, tak daj sem linkabstraktt napísal:vies ja ti mozem dat x vedcov , ktori ti vyvratia, prednedavnim(par mesiacov dozadu) bolo v spravach teoria jedneho americkeho vedca o vyvrateni, ze boh chodil po vode a takto by sa dalo pokracovat
navrhujem opravit hlasovanie z verite v cirkev, na verite cirkvi?
-
last_knight
Light Professional
-
miki690
Medium Professional
Pozri sa je to vedecky dokazane ... kedy si sa rozpraval s tymi vedcami ? kedy si sa pozeral do elektronoveho mikroskopu a videl molekuly vzduchu ? proste len veris ze je pravda to co ti hovoria ostatny. Jediny rozdiel je vo viere v Boha a viere o vedecky dokazane fakty je v tom ze tomu veria vsetci a v Boha len malokto ... Proste niekomu je dokazov malo ... len sa zamysli nad takou vecou ... odkial sa to tu vsetko vzalo ? ako vznikol ten zaklad z ktoreho vzniklo vsetko ostatne ? ako sa to tu vzalo ? pouvazuj.abstraktt napísal:je to ako vy verite, ze dychame kyslik ale nikdy ste to vy nedokazali. verite, ze zem slnko je horiaca gula no nikdy ste nevideli ako hori, verite , ze sa zajtra rano zobudite ale nikto vam to nezaruci ... a predsa verite
no imo to urcite nebude tak ako sa hovori v biblimiki690 napísal:Pozri sa je to vedecky dokazane ... kedy si sa rozpraval s tymi vedcami ? kedy si sa pozeral do elektronoveho mikroskopu a videl molekuly vzduchu ? proste len veris ze je pravda to co ti hovoria ostatny. Jediny rozdiel je vo viere v Boha a viere o vedecky dokazane fakty je v tom ze tomu veria vsetci a v Boha len malokto ... Proste niekomu je dokazov malo ... len sa zamysli nad takou vecou ... odkial sa to tu vsetko vzalo ? ako vznikol ten zaklad z ktoreho vzniklo vsetko ostatne ? ako sa to tu vzalo ? pouvazuj.
-
uelektronik
Star
-
jamess
Light Professional
presne ako pises, len sa hovori 
a k teme nemam co povedat, nemienim sa tu hadat v to co niekto veri, to v co niekto veri, aakeho je nabozenstva, aku filozofiu vyznava je kazdeho sobna vec, ja som povedal co je mojou filozofiou a nemienim tu sudit ludi podla toh akeho vierovyznania su, za to ze niekto ma inu filozfiu alebo vyznava ine nabozenstvo nie je u mna kreten hovado a debil tak ako u vacsiny z ludi co sa tu hadaju...taktiez je bezpredmetne sa tu hadat ci boh existuje alebo nie, ked v to niekto veri je to jeho vec, nie je hned za to u mna idiot len rpeto ze on v to veri ale ja nie, a taktiez nebudem inym vnucovat svoj nazor typu "boh neexistuje lebo na to nie su dokazy", nech si kazdy spravi vlastny nazor...nenavidim ludi co sudia druhych na zaklade predsudkov, tj. ze niekto nema niekoho rad len preto ze je gay, aj keby ho nikdy v zivote ani len nevidel uz je prenho debil kreten spina atd. to iste aj co sa tyka nabozenstiev/filozofii, je podla mna uplne primitivne odsudzovat ludi podla toho aku vieru vyznavaju/filozofiu uznavaju....
a k teme nemam co povedat, nemienim sa tu hadat v to co niekto veri, to v co niekto veri, aakeho je nabozenstva, aku filozofiu vyznava je kazdeho sobna vec, ja som povedal co je mojou filozofiou a nemienim tu sudit ludi podla toh akeho vierovyznania su, za to ze niekto ma inu filozfiu alebo vyznava ine nabozenstvo nie je u mna kreten hovado a debil tak ako u vacsiny z ludi co sa tu hadaju...taktiez je bezpredmetne sa tu hadat ci boh existuje alebo nie, ked v to niekto veri je to jeho vec, nie je hned za to u mna idiot len rpeto ze on v to veri ale ja nie, a taktiez nebudem inym vnucovat svoj nazor typu "boh neexistuje lebo na to nie su dokazy", nech si kazdy spravi vlastny nazor...nenavidim ludi co sudia druhych na zaklade predsudkov, tj. ze niekto nema niekoho rad len preto ze je gay, aj keby ho nikdy v zivote ani len nevidel uz je prenho debil kreten spina atd. to iste aj co sa tyka nabozenstiev/filozofii, je podla mna uplne primitivne odsudzovat ludi podla toho aku vieru vyznavaju/filozofiu uznavaju....
-
uelektronik
Star
Tak cloveka ktory dokaze napisat nieco taketo mozem nazvat len zfanatizovanym imbecilombalkymotor napísal:verit neznamena dokazat alebo vyvratit, nam viera spadla z neba, je v Biblii nasa viera, mi nepotrebujeme zistovat nove informacie dokazovat alebo vyvracat, vsetko uz mame v Biblii.