šport vs. smrť
-
brrbrrbrr
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
co sa tyka smrti pri sportoch tak ja poznam mnoho pripadov ale to je z oblasti horolezectva a to je dost caste ale to ani nie je chyba techniky ale chyba ludi. Asi v 95% zlyhal ludsky faktor a nie technicky faktor a asi 4 % percenta urazov tvoria take urazy ktore boli sposobene nepredvidatelnymi udalostami (zasiahnutie bleskom, zosuv skal, ...)
-
dair
Guru wannabe
zda sa mi dost divne dostat infarkt ak vela sportujes... podla mna v tom bude nejaka chemia. Treningom si posilujes telo aj ducha tak mi nevravte ze takeho cloveka klepne pepka pred 30.
Inac co sa tyka tej smrti asi nie kazdy si pameta smrt jednej lyziarky na ZOH pred vela rokmi ked jej nejak usli nohy a ostala za nou "len" kravava stopa.
To bolo dost smutne
Inac co sa tyka tej smrti asi nie kazdy si pameta smrt jednej lyziarky na ZOH pred vela rokmi ked jej nejak usli nohy a ostala za nou "len" kravava stopa.
-
aLi3n_aTtacK
Medium Expert
neviem či to sem patrí, ale ajtak je ho škoda
a navyše ak za to môže ten feťák Hanzal
Kód: Vybrať všetko
http://www.hokej.sk/clanok43537.htm-
aruN
Professional
vsak hanzal bol za volantomScorpi napísal:neviem či to sem patrí, ale ajtak je ho škodaa navyše ak za to môže ten feťák Hanzal
![]()
http://www.hokej.sk/clanok43537.htm
všetky umrtia vo F1

http://youtube.com/watch?v=ORs-8GT6SMU&mode=related&search=dostalo ma to ... uplneScorpi napísal:všetky umrtia vo F1Kód: Vybrať všetko
http://youtube.com/watch?v=ORs-8GT6SMU&mode=related&search=
najviac ma zaujal ten "súper" co v ohni zachranoval kamarata, sam chcel prevratit tu formulu(proste hrdina) , ked tratovy boli zasrani ... a ten brutus co formula roztrhla na dve casti toho co prebiehal cez trat...Scorpi napísal:jj je to doják ešte aj ta hudba je to pekne spravené autor si dal natom naozaj záležať
Naozaj 60 % z tychto nehod by nebola smrtelna keby technika a bezpecnost nepokrocila az tak pozde
tak to bolo kruté toto som ešte našiel ku tej nehode čo spomínaš keď som to čítal som neveril, že sa to mohlo v F1 staťŠvíík napísal:najviac ma zaujal ten "súper" co v ohni zachranoval kamarata, sam chcel prevratit tu formulu(proste hrdina) , ked tratovy boli zasrani ... a ten brutus co formula roztrhla na dve casti toho co prebiehal cez trat...
Naozaj 60 % z tychto nehod by nebola smrtelna keby technika a bezpecnost nepokrocila az tak pozde
Onen osudný deň nastal 10. júla 1973. V ôsmom kole VC Holandska v Zandvoorte vchádzal Williamson do sekcie zloženej z tunelu Oost a zákruty Panoramabocht. V sekcii Hondenvlak ale stratil po poruche pneumatiky kontrolu nad svojim autom March 731 a vyletel z trate. Po tvrdom náraze do zvodidiel sa odrazilo jeho auto späť na vozovku, kde mu začalo unikať palivo. To sa následne vznietilo a Roger vo svojom aute uhorel za živa.
Horiace auto sa snažil prevrátiť David Purley, ktorý pretekal s autom CRP1. Jeho úsilie bolo síce márne, ale jeho snaha bola doslova heroická. Purley vyložene riskoval život a pre záchranu Williamsona urobil maximum. Dokonca sa snažil zastaviť okoloidúcich pilotov a požiadať ich o pomoc, ale nezastavil mu nikto. Neskôr sa pretekári vyhovárali, že si len mysleli, že ich Rogel iba upozorňuje na havarované auto na trati. Maršáli stáli ako figuríny, zatiaľ čo im David vytrhol z rúk hasiaci prístroj a pokúšal sa zahasiť požiar. Všetko bolo ale márne. Za svoju snahu bol neskôr ocenený medailou kráľa Juraja za statočnosť.
Oheň bol neúprosne ničivý a plamene z auta March šľahali do výšky niekoľkých metrov. Pri bezpečnostnom plote sa zhromaždili stovky divákov, ktorí sa snažili preliezť na trať, ale policajti ich dokázali udržať za zvodidlami. Preteky totiž stále pokračovali! Zatiaľ čo na trati horel Williamson, v jeho blízkosti sa nenachádzal žiaden maršál, ktorý by mohol nejakým spôsobom zasiahnuť. Muži s hasiacim prístrojom pribehli k Rogerovmu autu až vtedy, keď už oheň utíchal. Trvalo tri minúty, kým sa vôbec kontrolná veža dozvedela o nehode. Oblaky dymu bolo pritom vidieť na míle.
Táto nebezpečná zákruta bola napokon prebudovaná až v roku 1980.
To už bolo ale samozrejme pre chudáka Williamsona neskoro. V neúprosných plameňoch nemal ani tú najmenšiu šancu na prežitie. Jeho kariéra tak bola krátka a tragická.
Tom Wheatcroft označil deň smrti svojho zverenca za najsmutnejší deň svojho života. Majiteľ okruhu Donington Park ho totiž finančne i morálne podporoval počas celej jeho kariéry a považoval ho za „svojho syna“.
„Deň, keď Roger zomrel bol veľmi zvláštny,“ spomínal neskôr Wheatcroft. „Jeho auto malo mať číslo 13, ale to sa na poslednú minútu zmenilo. Preteky odštartovali o 13 minút neskôr ako pôvodne mali a v čase, keď Roger havaroval bol na 13. pozícii. Bol ako môj syn – bol veľkou súčasťou môjho života.“