presne tak... to znamená: som vlastnenc ^^Racius napísal:Mám rád Slovensko, ale nemám rád Slovenskú republiku.
Mám rád slovenčinu, ale nemám rád hodinu slovenského jazyka.
Ste vlastenec?
-
Frostik
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
asi tak to si zabil ........ale ano citim sa ako vlastenec a cel by som pomoct nasmu slovensku ....hoci som zil v cechach a tam ma i prastaare korene ale citim sa ako slovakRacius napísal:Mám rád Slovensko, ale nemám rád Slovenskú republiku.
Mám rád slovenčinu, ale nemám rád hodinu slovenského jazyka.
AKO SLOVAK SI SA NARODIL AKO SLOVAK ZOMRIES
-
peterkozel
Medium Professional
vlast
no ako sa to vezme, zalezi ako si to slovicko vlastenec vylozim a co si pod tym predstavim, myslim si ze vlastenci sme uplne vsetci, len niektory vacsi a iny zas mensi
-
krija
VIP
ja som hrdý na to kto som, bez ohľadu na národnosť, ktorá mimochodom nie je slovenskáRichard Stanke napísal:niekedy ma uraza, ked sa v cudzine ludia hanbia povedat, ze su zo Slovenska.priznaju to a hned to aj komentuju rôznymi znevažujúcimi poznámkami a dodatkami:vsak viete, ako to na tom Slovensku je...
Oscar Wilde napísal:vlastenectví je mizernou ctností
-
pinacolada
Guru wannabe
Co ti brani tam ist? Uz si tam davno mal byt a davno si mal zabudnut na Slovensko.Digital napísal:čo užKed porovnam SR napr. s Chorvátskom ktoré nieje onič bohatšie tak vidim taky rozdiel ktory sa neda ani porovnať ! Slovensko je oproti nemu diera ! v Chorvatsku su uplne iny ludia , lepší !
Ja mam svoju rodnu krajinu a tento stat rad. Mame nevyslovne bohatstva, ci uz prirodne, alebo v ludoch. Slovensko je krasne, Slovensko mi dalo vzdelanie, na Slovensku chcem pracovat a chcem tu aj zomriet.
Btw, vsimli ste si, ze kazdy, co o sebe prehlasi, ze "Je Slovak", je oznaceny za nacionalistu???
Slovensko je diera preto lebo su tu taky ako ti, co nemaju narodnu hrdost, tam kde neni narodna hrdost tak tam je aj ubohy narod.Digital napísal:čo užKed porovnam SR napr. s Chorvátskom ktoré nieje onič bohatšie tak vidim taky rozdiel ktory sa neda ani porovnať ! Slovensko je oproti nemu diera ! v Chorvatsku su uplne iny ludia , lepší !
-
Digital
Guru
Vieš čo mi tam bráni ísť ? jediný dovod su peniaze a rodina,škola ! Keby tu nemam rodinu tak hned odcestujem !h4rv3st3r napísal:Co ti brani tam ist? Uz si tam davno mal byt a davno si mal zabudnut na Slovensko.
Ja mam svoju rodnu krajinu a tento stat rad. Mame nevyslovne bohatstva, ci uz prirodne, alebo v ludoch. Slovensko je krasne, Slovensko mi dalo vzdelanie, na Slovensku chcem pracovat a chcem tu aj zomriet.
Btw, vsimli ste si, ze kazdy, co o sebe prehlasi, ze "Je Slovak", je oznaceny za nacionalistu???
-
pinacolada
Guru wannabe
-
Digital
Guru
povedal som len svoj názor a ty sa tu navážašpinacolada napísal:vypadni prec...a nezabudni v chorvatsku rozkecat aky sme my ubohy narod
// Možno že nemam rad slovensko preto lebo je tu vela neonacistov a to ja nemusim
-
krija
VIP
Peter Spáč napísal:Národnú príslušnosť chápte ako čosi vrodené, z čoho logicky vyplýva, že človek nemusí kvôli jej „získaniu“ vyvinúť žiadne úsilie. Ako môže byť človek hrdý na niečo, čo sám nedosiahol?
Moja národnosť ma nenapĺňa hrdosťou, rovnako ako ma ňou nenapĺňa i to, že som človek, som mužského pohlavia a mám tmavé vlasy (čo sú veci rovnako dané narodením ako aj národnosť). Svoju národnosť jednoducho akceptujem.
nic nie je dane, to ze sa niekto narodi napriklad ako Slovak znamena, ze jeho predkovia a predkovia ostatnych Slovakov tu zili, zveladovali a niekedy aj vlastnym zivotom zaplatili za to aby sme sa v danej krajine mohli o starocia narodit (a srat na nu ako Digital) ..aby to nadalej bola krajina slovenska, s vlastnym jazykom, kulturou.. masy prevazne meterialisticky zalozenych ludi bez identity je to co strojcovia NWO potrebuju..
-
Digital
Guru
To si vážim ale ja hovorím o súčastnej situácii a o ludoch ktorý zo Slovenska robia to čo momentálne je !Aryan Angel napísal:nic nie je dane, to ze sa niekto narodi napriklad ako Slovak znamena, ze jeho predkovia a predkovia ostatnych Slovakov tu zili, zveladovali a niekedy aj vlastnym zivotom zaplatili za to aby sme sa v danej krajine mohli o starocia narodit (a srat na nu ako Digital) ..aby to nadalej bola krajina slovenska, s vlastnym jazykom, kulturou.. masy prevazne meterialisticky zalozenych ludi bez identity je to co strojcovia NWO potrebuju..
// A uz by si sa mohol konecne naucit citovat prispevky (vid. INFO >> http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=32412 <<). Tomasito
-
krija
VIP
vyboldovanou častou som chcel upozornit na to, kam si myslím, že omylom smerujete. napríklad národy,čo nemajú svoj vlastný štát, podľa toho čo píšete, tak nemaju ani právo na národnú hrdosť.snažíte sa byť hrdí na svojich predkov, ale pozrite sa na to z historického hladiska, a zistíte, že nemate byt na co hrdí. sme malý narod to je fakt. od nepamäti utlačovaný. ked sme prestali byť utlacaní tak sme sa zacali veľkym pchať do zadnice. po roku 1948 sovietskemu zväzu, a po roku 1993 USA.takze ako z tohto logicky vyplýva, tak vy nie ste hrdí na to že ste slováci, ale na to, že žijete v samostatnom štáte. takže váš narodný hrdina je v. mečiar, ktorý to ukuchtil s jeho českým parťákomwikipedia napísal:Národ
Národ (latinsky natio) je společenství lidí, kteří se hlásí ke stejné národnosti.
Národní příslušnost je formována na základě působení různých faktorů, především geografických a jazykových, ale také politických, ekonomických a náboženských. Příslušníky národa většinou spojuje kultura a jazyk, často i hospodářský život a obývané území.
Pojem národ se někdy překrývá s pojmem etnická skupina či etnikum, národnost s pojmem etnicita.
V sociálních vědách převládá názor, že národ je sociální konstrukt. Národnost pak není objektivně daná vlastnost, kterou by bylo možno nezávisle určovat. Národní příslušnost čili národnost lze dle tohoto subjektivistického přístupu určit jen na základě proklamace jedinců (k jakému národu se hlásí). Často je však národnost přiřazována i dle objektivních kritérií - nejčastěji kombinace jazyka a státní příslušnosti.
Národ je jevem novodobým. Pojem národ se začal objevovat až v 18. a 19. století v souvislosti s průmyslovou revolucí. Sloužil jako prostředek k prosazování skupin, které mimo společný jazyk spolu neměly mnoho společného. Spolu s označením národ se objevil také nacionalismus, v nejostřejší podobě pak později také nacismus. Podle některých sociálních vědců (např. Ernest Gellner) není národ zdrojem nacionalismu, ale naopak národ vznikl pro potřeby nacionalismu a jen v jeho rámci může být definován.
Pojem národ není to samé co stát. Dnes ve světě existují národní státy, státy multinárodní, ale i národy, které svůj vlastní stát nemají.
no ano, to na ceskej wikipedii nie je pravda..
niekto to zadefinoval aj takto..
pokial porovnavas nejaky jazyk kosatiek so slovencinou a kulturu eskymakov (zeby mi napr. usli nejaki eskymacki basnici hm) s nasou tak nie si v poriadku a nie je sa viac o com bavit..
preto USA a niektore iny "narody" nie su narody v pravom slova zmysle..Narod je etnicka pospolitost, rovnorody etnicky priestor, do ktoreho sa mozno iba narodit. Narod je definovany tym, čo je raz navzdy dane, nemenne – rodom, krvou predkov, narodnou mytologiou, jazykom. Narod a prislusnost k narodu je skutocnym, dejinami sformovanym dedicstvom, ktore dostava kazdy jeho prislusnik nezavisle od seba uz pri svojom narodeni.
pokial porovnavas nejaky jazyk kosatiek so slovencinou a kulturu eskymakov (zeby mi napr. usli nejaki eskymacki basnici hm) s nasou tak nie si v poriadku a nie je sa viac o com bavit..
-
POiNTER
Medium Star
Aryan Angel napísal:no ano, to na ceskej wikipedii nie je pravda..
preto USA a niektore iny "narody" nie su narody v pravom slova zmysle..