Ste vlastenec?

Diskusie na politické témy...

Ste vlastenec?

ano a dost zanieteny
50
28%
skor ano
75
42%
skor nie
20
11%
nie,slovensky narod nemam ani trosku rad
11
6%
je mi to sum a fuk
23
13%

Celkom hlasov: 179

Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Racius napísal:Mám rád Slovensko, ale nemám rád Slovenskú republiku.
Mám rád slovenčinu, ale nemám rád hodinu slovenského jazyka.
:D
presne tak... to znamená: som vlastnenc ^^
Frostik
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frostik »

Racius napísal:Mám rád Slovensko, ale nemám rád Slovenskú republiku.
Mám rád slovenčinu, ale nemám rád hodinu slovenského jazyka.
:D
asi tak to si zabil ........ale ano citim sa ako vlastenec a cel by som pomoct nasmu slovensku ....hoci som zil v cechach a tam ma i prastaare korene ale citim sa ako slovak

AKO SLOVAK SI SA NARODIL AKO SLOVAK ZOMRIES 8)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

vlast

Príspevok od používateľa peterkozel »

no ako sa to vezme, zalezi ako si to slovicko vlastenec vylozim a co si pod tym predstavim, myslim si ze vlastenci sme uplne vsetci, len niektory vacsi a iny zas mensi
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Nemám rád Slovensko ! Hanbim sa zato že som sa tu narodil ! Ale šak čo už aspon ze mame dievčata pekne :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Richard Stanke napísal:niekedy ma uraza, ked sa v cudzine ludia hanbia povedat, ze su zo Slovenska.priznaju to a hned to aj komentuju rôznymi znevažujúcimi poznámkami a dodatkami:vsak viete, ako to na tom Slovensku je...
ja som hrdý na to kto som, bez ohľadu na národnosť, ktorá mimochodom nie je slovenská :wink: a nemám v úmysle sa nikdy hanbit za niekoho iného. kazdý, ak má dôvod, tak nech sa hanbí sám za seba a za to čo vykonal.
Oscar Wilde napísal:vlastenectví je mizernou ctností
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Digital napísal:Nemám rád Slovensko ! Hanbim sa zato že som sa tu narodil ! Ale šak čo už aspon ze mame dievčata pekne :)
a ja sa hanbim za takych ludi ako si ty...
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:a ja sa hanbim za takych ludi ako si ty...
čo už :) Ked porovnam SR napr. s Chorvátskom ktoré nieje onič bohatšie tak vidim taky rozdiel ktory sa neda ani porovnať ! Slovensko je oproti nemu diera ! v Chorvatsku su uplne iny ludia , lepší !
h4rv3st3r
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa h4rv3st3r »

Digital napísal:čo už :) Ked porovnam SR napr. s Chorvátskom ktoré nieje onič bohatšie tak vidim taky rozdiel ktory sa neda ani porovnať ! Slovensko je oproti nemu diera ! v Chorvatsku su uplne iny ludia , lepší !
Co ti brani tam ist? Uz si tam davno mal byt a davno si mal zabudnut na Slovensko.
Ja mam svoju rodnu krajinu a tento stat rad. Mame nevyslovne bohatstva, ci uz prirodne, alebo v ludoch. Slovensko je krasne, Slovensko mi dalo vzdelanie, na Slovensku chcem pracovat a chcem tu aj zomriet.
Btw, vsimli ste si, ze kazdy, co o sebe prehlasi, ze "Je Slovak", je oznaceny za nacionalistu???
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Digital napísal:čo už :) Ked porovnam SR napr. s Chorvátskom ktoré nieje onič bohatšie tak vidim taky rozdiel ktory sa neda ani porovnať ! Slovensko je oproti nemu diera ! v Chorvatsku su uplne iny ludia , lepší !
Slovensko je diera preto lebo su tu taky ako ti, co nemaju narodnu hrdost, tam kde neni narodna hrdost tak tam je aj ubohy narod.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

h4rv3st3r napísal:Co ti brani tam ist? Uz si tam davno mal byt a davno si mal zabudnut na Slovensko.
Ja mam svoju rodnu krajinu a tento stat rad. Mame nevyslovne bohatstva, ci uz prirodne, alebo v ludoch. Slovensko je krasne, Slovensko mi dalo vzdelanie, na Slovensku chcem pracovat a chcem tu aj zomriet.
Btw, vsimli ste si, ze kazdy, co o sebe prehlasi, ze "Je Slovak", je oznaceny za nacionalistu???
Vieš čo mi tam bráni ísť ? jediný dovod su peniaze a rodina,škola ! Keby tu nemam rodinu tak hned odcestujem !
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Digital napísal:Vieš čo mi tam bráni ísť ? jediný dovod su peniaze a rodina,škola ! Keby tu nemam rodinu tak hned odcestujem !
vypadni prec...a nezabudni v chorvatsku rozkecat aky sme my ubohy narod :wink:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:vypadni prec...a nezabudni v chorvatsku rozkecat aky sme my ubohy narod :wink:
povedal som len svoj názor a ty sa tu navážaš :lol: Takže som ta vyprovokoval ? :P nehaj tak Slovensko nemam rad tak ho nemam rad , nikto moj nazor nezmení :)

// Možno že nemam rad slovensko preto lebo je tu vela neonacistov a to ja nemusim
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Peter Spáč napísal:Národnú príslušnosť chápte ako čosi vrodené, z čoho logicky vyplýva, že človek nemusí kvôli jej „získaniu“ vyvinúť žiadne úsilie. Ako môže byť človek hrdý na niečo, čo sám nedosiahol?
Moja národnosť ma nenapĺňa hrdosťou, rovnako ako ma ňou nenapĺňa i to, že som človek, som mužského pohlavia a mám tmavé vlasy (čo sú veci rovnako dané narodením ako aj národnosť). Svoju národnosť jednoducho akceptujem.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

nic nie je dane, to ze sa niekto narodi napriklad ako Slovak znamena, ze jeho predkovia a predkovia ostatnych Slovakov tu zili, zveladovali a niekedy aj vlastnym zivotom zaplatili za to aby sme sa v danej krajine mohli o starocia narodit (a srat na nu ako Digital) ..aby to nadalej bola krajina slovenska, s vlastnym jazykom, kulturou.. masy prevazne meterialisticky zalozenych ludi bez identity je to co strojcovia NWO potrebuju..
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Narodna hrdost podla mna nevyplyva len s toho ze je to dane. Vezmite si fakt ze mame vlastny jazyk, stat a sme uznani medzinarodnym spolocenstom. Myslite si ze to bolo dane? To nasi predkovia museli najskor niako dosiahnut, nevidim dovod preco nebyt hrdy.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:nic nie je dane, to ze sa niekto narodi napriklad ako Slovak znamena, ze jeho predkovia a predkovia ostatnych Slovakov tu zili, zveladovali a niekedy aj vlastnym zivotom zaplatili za to aby sme sa v danej krajine mohli o starocia narodit (a srat na nu ako Digital) ..aby to nadalej bola krajina slovenska, s vlastnym jazykom, kulturou.. masy prevazne meterialisticky zalozenych ludi bez identity je to co strojcovia NWO potrebuju..
To si vážim ale ja hovorím o súčastnej situácii a o ludoch ktorý zo Slovenska robia to čo momentálne je !

// A uz by si sa mohol konecne naucit citovat prispevky (vid. INFO >> http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=32412 <<). Tomasito
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

wikipedia napísal:Národ

Národ (latinsky natio) je společenství lidí, kteří se hlásí ke stejné národnosti.

Národní příslušnost je formována na základě působení různých faktorů, především geografických a jazykových, ale také politických, ekonomických a náboženských. Příslušníky národa většinou spojuje kultura a jazyk, často i hospodářský život a obývané území.

Pojem národ se někdy překrývá s pojmem etnická skupina či etnikum, národnost s pojmem etnicita.

V sociálních vědách převládá názor, že národ je sociální konstrukt. Národnost pak není objektivně daná vlastnost, kterou by bylo možno nezávisle určovat. Národní příslušnost čili národnost lze dle tohoto subjektivistického přístupu určit jen na základě proklamace jedinců (k jakému národu se hlásí). Často je však národnost přiřazována i dle objektivních kritérií - nejčastěji kombinace jazyka a státní příslušnosti.

Národ je jevem novodobým. Pojem národ se začal objevovat až v 18. a 19. století v souvislosti s průmyslovou revolucí. Sloužil jako prostředek k prosazování skupin, které mimo společný jazyk spolu neměly mnoho společného. Spolu s označením národ se objevil také nacionalismus, v nejostřejší podobě pak později také nacismus. Podle některých sociálních vědců (např. Ernest Gellner) není národ zdrojem nacionalismu, ale naopak národ vznikl pro potřeby nacionalismu a jen v jeho rámci může být definován.
Pojem národ není to samé co stát. Dnes ve světě existují národní státy, státy multinárodní, ale i národy, které svůj vlastní stát nemají.
vyboldovanou častou som chcel upozornit na to, kam si myslím, že omylom smerujete. napríklad národy,čo nemajú svoj vlastný štát, podľa toho čo píšete, tak nemaju ani právo na národnú hrdosť.snažíte sa byť hrdí na svojich predkov, ale pozrite sa na to z historického hladiska, a zistíte, že nemate byt na co hrdí. sme malý narod to je fakt. od nepamäti utlačovaný. ked sme prestali byť utlacaní tak sme sa zacali veľkym pchať do zadnice. po roku 1948 sovietskemu zväzu, a po roku 1993 USA.takze ako z tohto logicky vyplýva, tak vy nie ste hrdí na to že ste slováci, ale na to, že žijete v samostatnom štáte. takže váš narodný hrdina je v. mečiar, ktorý to ukuchtil s jeho českým parťákom :arrow: no na rovinu vám poviem nemáte byť v tomto prípade na koho hrdí.odvolávať sa na kultúru: brrr veď tú majú aj eskimáci a vlastný jazyk majú aj delfíny, kosatky, veľryby.....takže, tam kde vy hladate národnú hrdosť, tam naozaj nie je.
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

krija to napisal presne... sice sa s tym uplne nestotoznujem (ca sa tyka toho meciara) ale poukazuje spravnym smerom... vazne si to tu dost ludi pletie...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

no ano, to na ceskej wikipedii nie je pravda..

niekto to zadefinoval aj takto..
Narod je etnicka pospolitost, rovnorody etnicky priestor, do ktoreho sa mozno iba narodit. Narod je definovany tym, čo je raz navzdy dane, nemenne – rodom, krvou predkov, narodnou mytologiou, jazykom. Narod a prislusnost k narodu je skutocnym, dejinami sformovanym dedicstvom, ktore dostava kazdy jeho prislusnik nezavisle od seba uz pri svojom narodeni.
preto USA a niektore iny "narody" nie su narody v pravom slova zmysle..

pokial porovnavas nejaky jazyk kosatiek so slovencinou a kulturu eskymakov (zeby mi napr. usli nejaki eskymacki basnici hm) s nasou tak nie si v poriadku a nie je sa viac o com bavit..
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

Aryan Angel napísal:no ano, to na ceskej wikipedii nie je pravda..

niekto to zadefinoval aj takto..
preto USA a niektore iny "narody" nie su narody v pravom slova zmysle..

pokial porovnavas nejaky jazyk kosatiek so slovencinou a kulturu eskymakov (zeby mi napr. usli nejaki eskymacki basnici hm) s nasou tak nie si v poriadku a nie je sa viac o com bavit..
:) Ak som to dobre pochopil, poukazujes na to ze narodnost dedis po predkoch a teda USA nie je narod, kedze ich predkovia boli z inych kontinetov... ale kde beries istotu ze tvoji predkovia boli slovania??... mohli byt odkial kolvek, kludne si mohol mat predkov aj zidov a nemusis o tom ani vediet. Zrejme ale porovnavas, ze tvoji predkovia tu zili dlhsie, ako predkovia americanov v USA a preto si vacsi narodianar, resp. valstenec... nazvite to ako chcete. Aj tak si myslim ze vacsina sveta ma spolocny pra pra pra.... predkou a postupnou evoluciou, mutaciou (pri niektorych jedincoch az degeneraciou :) ) sa vytvorili rozne rasy a pri postupnom obyvani sveta aj rozne narodnosti.
Napísať odpoveď