DVD rip

Informácie o software, ankety...
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

DVD rip

Príspevok od používateľa Qu!r!@5h »

caute, chcem sa vas spytat aky je najlepsi alebo aspon taky celkom slusny program na ripovanie dvd-ciek. dik
marcel.tkac
Novice
Novice

DVD Ripper

Príspevok od používateľa marcel.tkac »

Tak těch je spousta, ale vyzkoušej třeba Magic dvd ripper
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

DVDX a mas k nemu aj cestinu
Rixsus
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

jj dvdx je good :) odporucam kodek xvid :)
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Jednoznacne: Decrypter. Len niektore s ochranou maju problem, potom je lepsi VobBlanker, PgcEdit.
A neviem, preco by mal mat kodek Xvid?
Ked raz ripnem DVD tak to zas vysmahnem DVD a nebudem obraz prznit na nejake Xvid.
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

sorry som zle pochopil :)
tak na ripovanie dvd decrypter :D:D:D:D:D fakt cool ripovaci program ...
tak skor dvd shrink ...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

radiť tu takto všeobecne, je podľa mňa zbytočné. v poslednom čase vyšli nové ochrany orig. dvd. a vy sem možte napísať aj 100 rip programov a nepôjde to ripnuť ani jedným. ak môžem poradiť, tak je dobré uviesť názov filmu a potom sa pýtať ako ho ripnúť a s čím.
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

krija napísal:radiť tu takto všeobecne, je podľa mňa zbytočné. v poslednom čase vyšli nové ochrany orig. dvd. a vy sem možte napísať aj 100 rip programov a nepôjde to ripnuť ani jedným. ak môžem poradiť, tak je dobré uviesť názov filmu a potom sa pýtať ako ho ripnúť a s čím.
tak ked uz tak vravis tak potom konkretne chcem ripnut dvd-cko Nightwish-End of an era.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Qu!r!@5h napísal:tak ked uz tak vravis tak potom konkretne chcem ripnut dvd-cko Nightwish-End of an era.
anydvd+dvdshrink :wink:
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

anydvd fakt dobry program ani som nespoznal ze je dvdcko zakodovane :):)
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

VobBlanker a PgcEdit s tym spravis zatial kazdy film co vysiel na DVD.
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

ja by sompuzil dvdx
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Voloda737 »

Mno ja používam užviac ako rok kombináciu DVDShrink+DVDDecrypter+AnyDVD a no problééémo :wink: Na poškodené DVDčka je dobrý softík Chopper XP...
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

Voloda737 napísal:Mno ja používam užviac ako rok kombináciu DVDShrink+DVDDecrypter+AnyDVD a no problééémo :wink: Na poškodené DVDčka je dobrý softík Chopper XP...
kedze ja sa v tom velmi nevyznam mozes mi poradit taky tvoj postup ze co robis s ktorym programom?? dik
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Voloda737 »

Qu!r!@5h napísal:kedze ja sa v tom velmi nevyznam mozes mi poradit taky tvoj postup ze co robis s ktorym programom?? dik
Takže začínam DVD Shrinkom. Ten slúži na prevod DVD9 na DVD5, teda urobí ti s filmu, ktorý má 8,5BG (DVD9) na 4,5GB. Aby sa to zmestilo na jedno DVD, ale to už vieš :wink: Programom môžeš DVD rovno napáliť alebo ho môžeš uložiť do DVD súborov na disk - pre neskoršie vypálenie...

DVD Decrypter slúži len na skopírovanie DVDčka na disk - urobí ti jednoducho DVD súbory filmu na disku. Vie aj napalovať, ale túto funkciu nepoužívam... Je vhodný najmä pre DVD5 (4,5GB) - teda keď už nie je nutné "zmenšovať" film DVD Shrinkom...

AnyDVD používam, len keď mám problémy s regiónmi DVDčka. Tento soft upravý (alebo odstráni - neviem presný postup) DVD región, tak aby si nemal problémy s jeho napálením, úpravou a sledovaním v DVD prehrávači...

Chopper XP je zas užitočný pri poškodenom DVD disku. Poškodenom v tom zmysle keď sa napríklad DVD pri pozeraní zasekáva v jednom mieste... Teda nepomôže ti to keď budeš mať DVD poškriabané šrobovákom :wink: Program ti proste ten chybný kúsok vystrihne zo súboru. Teda uloží záznam tesne pred a za chybou.

Snáď to bolo zrozumitelné :) Prípadne ešte napíš...
Qu!r!@5h
Medium Expert
Medium Expert

Voloda737 napísal:Takže začínam DVD Shrinkom. Ten slúži na prevod DVD9 na DVD5, teda urobí ti s filmu, ktorý má 8,5BG (DVD9) na 4,5GB. Aby sa to zmestilo na jedno DVD, ale to už vieš :wink: Programom môžeš DVD rovno napáliť alebo ho môžeš uložiť do DVD súborov na disk - pre neskoršie vypálenie...

DVD Decrypter slúži len na skopírovanie DVDčka na disk - urobí ti jednoducho DVD súbory filmu na disku. Vie aj napalovať, ale túto funkciu nepoužívam... Je vhodný najmä pre DVD5 (4,5GB) - teda keď už nie je nutné "zmenšovať" film DVD Shrinkom...

AnyDVD používam, len keď mám problémy s regiónmi DVDčka. Tento soft upravý (alebo odstráni - neviem presný postup) DVD región, tak aby si nemal problémy s jeho napálením, úpravou a sledovaním v DVD prehrávači...

Chopper XP je zas užitočný pri poškodenom DVD disku. Poškodenom v tom zmysle keď sa napríklad DVD pri pozeraní zasekáva v jednom mieste... Teda nepomôže ti to keď budeš mať DVD poškriabané šrobovákom :wink: Program ti proste ten chybný kúsok vystrihne zo súboru. Teda uloží záznam tesne pred a za chybou.

Snáď to bolo zrozumitelné :) Prípadne ešte napíš...

diky velmi pekne za taky podrobny navod ale skor hladam nieco take ako je Magic DVD ripper, lenze ked som to skusal s tymto programom vysledna kvalita bola na ho..o. Cize hladam program podobny tomuto len by som ocakaval lepsiu kvalitu. Vopred dik vsetkym co mi poradia.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Qu!r!@5h napísal:diky velmi pekne za taky podrobny navod ale skor hladam nieco take ako je Magic DVD ripper, lenze ked som to skusal s tymto programom vysledna kvalita bola na ho..o. Cize hladam program podobny tomuto len by som ocakaval lepsiu kvalitu. Vopred dik vsetkym co mi poradia.
DVDFab Decrypter je zjednodušená verzia programu DVDFab Express, ktorý dokáže skopírovať DVD film s menu, trailermi, špeciálnymi efektami na váš lokálny disk s deblokovaním všetkých bezpečnostných ochrán.
Klerik7
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Klerik7 »

a vlastne od coho zavisi ked niekto spravi DVDrip a kvalita je zla a niekedy je kvalita dobra? A kolko ten rip asi trva?
johnny171
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnny171 »

ja som skusal Xilisoft DVD Ripper 4 a je faajn 8)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Klerik7 napísal:a vlastne od coho zavisi ked niekto spravi DVDrip a kvalita je zla a niekedy je kvalita dobra? A kolko ten rip asi trva?
kvalitu poznáš len na základe obrazu.väčšina filmov je na DL diskoch /8,5 GB/ a ty ho chceš napchať na 4,7 GB. aby si získal čo najlepšiu kvalitu, mal by si vypustiť menu, bonusy, cudzie jazyky. a ak aj toto urobíš, tak strašne záleží na programe ako je schopný nastaviť kompresný pomer.
ako dlho to trvá?: to závisí od použitej ochrany a samozrejme od tvojej hardwareovej výbavy. s novou - poslednou ochranou EDGE-9 to trvá zhruba hodinu + čas ktorý sa kopíruje DVD na HDD. to môže byť dalšia hodina.
Napísať odpoveď