prekrytie select boxu pozadim
prekrytie select boxu pozadim
čafte, robím teď na jednej sajte, kde každý prvok formulárov prispôsobujem designu stránky.. a ako posledný mi ostáva select box... teraz mi nejde o pozadie jednotlivých možností (option), ale iba tej vrchnej časti..
ono, nebol by problém si vytvoriť select box v javascripte, ale zbytočná námaha.. (+ ešte skrolku dorábať, ajaj).. celkovo mi to pripadá odpodzujúce..
som to chcel prve tak, že to prekryjem obrázkom a naň dám event, ktorý vysunie box, ale žiaľ taká metoda nie je.. resp. som žiadnu nenašiel.. zamýšľam sa nad tým spraviť to nejak tak, že by bol niekde prečnievajúci background, ktorý by ten vrch zastrel a tým by bol vlastne aj select box klikateľný.. (keby tam hodím obrázok, tak je jasné, že to je 1 vrstva plus).. lenže to netuším ako spraviť.. any ideas? ..
ono, nebol by problém si vytvoriť select box v javascripte, ale zbytočná námaha.. (+ ešte skrolku dorábať, ajaj).. celkovo mi to pripadá odpodzujúce..
som to chcel prve tak, že to prekryjem obrázkom a naň dám event, ktorý vysunie box, ale žiaľ taká metoda nie je.. resp. som žiadnu nenašiel.. zamýšľam sa nad tým spraviť to nejak tak, že by bol niekde prečnievajúci background, ktorý by ten vrch zastrel a tým by bol vlastne aj select box klikateľný.. (keby tam hodím obrázok, tak je jasné, že to je 1 vrstva plus).. lenže to netuším ako spraviť.. any ideas? ..
nepoznám tento prípad, ale ak sa to dá použiť ak je časť prekrytá backgroundom, tak skús dať do DIV presnú pozíciu a rozmery prekrývania, nastav si farbu pozadia pre ten DIV a prípadne ešte z-index, aby to bolo vždy nad ním, napríklad:
<div style="position:absolute; left:xx; top:yy; width:xxx; height:yyy; background:#farba_pozadia; z-index:10"></div>
to rovno nastavim pozadie tomu selectu ak to ma byt jednofarebne ...zupanok napísal:nepoznám tento prípad, ale ak sa to dá použiť ak je časť prekrytá backgroundom, tak skús dať do DIV presnú pozíciu a rozmery prekrývania, nastav si farbu pozadia pre ten DIV a prípadne ešte z-index, aby to bolo vždy nad ním, napríklad:
ale predpokladam ze do toho pozadia chces natlacit nejaky obrazok .... ale ak to niecim prekryjes ako budes vidiet aka moznost je vybrata
mno, myslel som skôr pozadie - obrázok..
tie optiony (z čoho sa vyberá, s tým nechcem nič robiť, btw tomu sa dá background-image nastaviť v poho...)
k tomu divu ešte, hentak to je 1 vrstva naviac, čiže keď kliknem na to, nekliknem na select, ale na ten div a so selectom to nič nespraví.. + z-index je tam zbytočný..
v prílohe to červené je to prečnievajúce pozadie mimo rámika (divu)..
tie optiony (z čoho sa vyberá, s tým nechcem nič robiť, btw tomu sa dá background-image nastaviť v poho...)
k tomu divu ešte, hentak to je 1 vrstva naviac, čiže keď kliknem na to, nekliknem na select, ale na ten div a so selectom to nič nespraví.. + z-index je tam zbytočný..
v prílohe to červené je to prečnievajúce pozadie mimo rámika (divu)..
ehm tak to by som rad videl ako sa da nastavit ja tam nic nemam
a stale zostava moja otazka: ako budes vidiet vybratu volbu ked to bude niecim prekryte?
Kód: Vybrať všetko
<option style="background-image: url(bla.gif)">asd</option>a stale zostava moja otazka: ako budes vidiet vybratu volbu ked to bude niecim prekryte?
nj, skúšal som to len vo firefoxe.. tak sry..
to čo je označené.. hmm, ono pri najhoršiom by som dookola pozadiami tie boky prekryl a ten stred, čo je označené, by som to len prispôsobil farbami.. aj keď ten stred nemám síce jednofarebný.. hm, možno zase nejaký prečnievajúci text ? nakoľko text, ktorý je označený sa už cez js dá vybrať..
nič lepšie ma nenapadá..
to čo je označené.. hmm, ono pri najhoršiom by som dookola pozadiami tie boky prekryl a ten stred, čo je označené, by som to len prispôsobil farbami.. aj keď ten stred nemám síce jednofarebný.. hm, možno zase nejaký prečnievajúci text ? nakoľko text, ktorý je označený sa už cez js dá vybrať..
nič lepšie ma nenapadá..
to je ako ist na komara s artileriouFinalway napísal:nj, skúšal som to len vo firefoxe.. tak sry..
nič lepšie ma nenapadá..
no jedna možnosť sa už takmer podarila, ale dementný IE to zakopal... (http://interforum.interval.cz/ShowPost. ... stID=32452) ... takže som to spravil aj tak cez div a listujem cez list itemy s defaultnou skrolkou..
ja mam otazku
PRECO BOZE
po pol roku pridem na forum a uz ma chcete rozplakat?
poviem ti to narovinu
keby som dosiel na web kde je formular iny ako standard, poprekryvany vseliakymi vtakovinami, zgrcam sa a viac sa tam nevratim
co takto nieco ako usability? to ti nic nehovori ze? skoda, lebo by ta asi Jakob Nielsen dobil ako besneho psa
proste hamba takymto veciam, pfrrrr
PRECO BOZE
po pol roku pridem na forum a uz ma chcete rozplakat?
poviem ti to narovinu
keby som dosiel na web kde je formular iny ako standard, poprekryvany vseliakymi vtakovinami, zgrcam sa a viac sa tam nevratim
co takto nieco ako usability? to ti nic nehovori ze? skoda, lebo by ta asi Jakob Nielsen dobil ako besneho psa
proste hamba takymto veciam, pfrrrr
vravim, nic ti nehovori pristupnost a pouzitelnostFinalway napísal:tak takých ako si ty, tam vôôbec nepotrebujem)
keď robím design poriadne, tak robím do bodky.. keď prídem trebars na webfun.sk a tam vidím taký select box, to odradí aj mňa, ale pokiaľ je vidieť príjemné upravenie, vôbec ma to neirituje..
co je prijemne tebe nie je prijemne ostatnym a pod
praaaaaave pre taketo veci si dal Marek Prokop pracu a spolu s dalsimi ludmi v CZ spravili zakon na pouzitelnost (teda pravidla ktore sa uzakonili) webov statnej spravy, ktore by mal akceptovat kazdy
a ked nepotrebujes takych ako som ja tak ti asi moc na tom kolko budes mat ludi na webe nezalezi, tak v tom pripade sa ti ospravedlnujem, nenapadlo ma ze ten web robis len pre seba, ono podstatou webu je prezentacia, je jedno coho, koho alebo v akom smere, ale podstata to je
zakon o pristupnosti
no vidíš, ja vydám zákon o príjemnosti
je mi fuk čo kto kedy napísal..
kritiku beriem od ľudí, ktorých poznám a s webom vôbec nerobia.. a zatiaľ pri ukážkach som nedostal nič v štýle, že hentie prvky sú zle spravené
btw, potrebujem tam zodpovedných ľudí, čo u teba, asi by som nečakal.., lebo pripadáš mi taký.. hrrr hrrr do všetkého..
kritiku beriem od ľudí, ktorých poznám a s webom vôbec nerobia.. a zatiaľ pri ukážkach som nedostal nič v štýle, že hentie prvky sú zle spravené
btw, potrebujem tam zodpovedných ľudí, čo u teba, asi by som nečakal.., lebo pripadáš mi taký.. hrrr hrrr do všetkého..
ejha, no dobre.Finalway napísal:no vidíš, ja vydám zákon o príjemnostije mi fuk čo kto kedy napísal..
ako sa hovori, viem kedy utiec z boja.
s tebou diskutovat nema vyznam, je ti jedno co kdo napisal, takze css ktore pouzivas pisal clovek ktory tvoril tieto pravidla, sranda ze? ono je vsetko jaksi prepojene a vdaka ludom ako si ty mam ja tolko roboty
takze nakoniec sa ti musim podakovat, lebo kazda druha spolocnost co za mnou pride s prerobenim pagu ju dostala prave od ludi ako si ty
takze ti kazdopadne dakujem
to ze nemali nic s webom je asi to najhorsie, pretoze takychto ludi my pouzivame na testovanie blbosti. prave tito ludia nemaju ani najmensiu predstavu o tom co je prijemne alebo nie, jednoducho to vidia. my mame na to kamaratovych starych rodicov, ktori ked dokazu vyplnit formular alebo kliknut na menu sme spokojny.
end of this discussion
je mi to jedno, pretože usudzujem podľa vlastných skúseností.. (a neboj sa, že kritiku neviem zniesť, práveže naopak, ale od teba a čo korení ďalej, ďakujem neprosím..)
len tak mimochodom, kto povedal, že netestujem na ľuďoch vo veku 50-60 rokov? .. ešte v ten deň som testoval ten select a nebolo to len kliknutie na menu.. (čo by mi vôbec nestačilo, lol)
a webové prezentácie nerobím, na to som už starý
ty tam radšej rob v dákej firme.. však niekto musí robiť aj tú špinavú prácu 
len tak mimochodom, kto povedal, že netestujem na ľuďoch vo veku 50-60 rokov? .. ešte v ten deň som testoval ten select a nebolo to len kliknutie na menu.. (čo by mi vôbec nestačilo, lol)
a webové prezentácie nerobím, na to som už starý
moja spinava robota zaraba viac ako tvoj full life workFinalway napísal:je mi to jedno, pretože usudzujem podľa vlastných skúseností.. (a neboj sa, že kritiku neviem zniesť, práveže naopak, ale od teba a čo korení ďalej, ďakujem neprosím..)
a webové prezentácie nerobím, na to som už starýty tam radšej rob v dákej firme.. však niekto musí robiť aj tú špinavú prácu
ja nehovorim ze netestujes na x starych ludoch, ja hovorim ze to nie je dobra cesta co sa tyka pristupnosti, ta musi byt robena profesionalne, rovnakym typom ludi skomentovana ci uz pozitivne alebo negativne
h1 ma na toto dokonca krasne skolenie, odporucam
workshop ala h1
tak som si na teba spomenul ked som dnes cital uselog od mata
jaj to je presne o tebe
Jednoduchosť
v dizajne
jaj to je presne o tebe
Jednoduchosť
v dizajne
mno, musím sa priznať, ale mal si pravdu lammer, bol som fakt mimo.. jednoznačne, neprispôsobovať tieto prvky, max. taký border, background, ale vytvárať si vlastné - ako sa danému človeku k oku hodí, je hlúposť, namáhavé, zbytočné.. čiže sa ospravedlňujem
.. čouž, to som ja - poučím sa iba na vlastných chybách..