prekrytie select boxu pozadim

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
final
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

prekrytie select boxu pozadim

Príspevok od používateľa final »

čafte, robím teď na jednej sajte, kde každý prvok formulárov prispôsobujem designu stránky.. a ako posledný mi ostáva select box... teraz mi nejde o pozadie jednotlivých možností (option), ale iba tej vrchnej časti..
ono, nebol by problém si vytvoriť select box v javascripte, ale zbytočná námaha.. (+ ešte skrolku dorábať, ajaj).. celkovo mi to pripadá odpodzujúce..
som to chcel prve tak, že to prekryjem obrázkom a naň dám event, ktorý vysunie box, ale žiaľ taká metoda nie je.. resp. som žiadnu nenašiel.. zamýšľam sa nad tým spraviť to nejak tak, že by bol niekde prečnievajúci background, ktorý by ten vrch zastrel a tým by bol vlastne aj select box klikateľný.. (keby tam hodím obrázok, tak je jasné, že to je 1 vrstva plus).. lenže to netuším ako spraviť.. any ideas? ..
zupanok
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zupanok »

nepoznám tento prípad, ale ak sa to dá použiť ak je časť prekrytá backgroundom, tak skús dať do DIV presnú pozíciu a rozmery prekrývania, nastav si farbu pozadia pre ten DIV a prípadne ešte z-index, aby to bolo vždy nad ním, napríklad:
<div style="position:absolute; left:xx; top:yy; width:xxx; height:yyy; background:#farba_pozadia; z-index:10"></div>
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

zupanok napísal:nepoznám tento prípad, ale ak sa to dá použiť ak je časť prekrytá backgroundom, tak skús dať do DIV presnú pozíciu a rozmery prekrývania, nastav si farbu pozadia pre ten DIV a prípadne ešte z-index, aby to bolo vždy nad ním, napríklad:
to rovno nastavim pozadie tomu selectu ak to ma byt jednofarebne ... :wink:

ale predpokladam ze do toho pozadia chces natlacit nejaky obrazok .... ale ak to niecim prekryjes ako budes vidiet aka moznost je vybrata :?:
final
Light Star
Light Star

mno, myslel som skôr pozadie - obrázok..
tie optiony (z čoho sa vyberá, s tým nechcem nič robiť, btw tomu sa dá background-image nastaviť v poho...)

k tomu divu ešte, hentak to je 1 vrstva naviac, čiže keď kliknem na to, nekliknem na select, ale na ten div a so selectom to nič nespraví.. + z-index je tam zbytočný..

v prílohe to červené je to prečnievajúce pozadie mimo rámika (divu)..
gwixt
Addict
Addict

ehm tak to by som rad videl ako sa da nastavit

Kód: Vybrať všetko

<option style="background-image: url(bla.gif)">asd</option>
ja tam nic nemam :?

a stale zostava moja otazka: ako budes vidiet vybratu volbu ked to bude niecim prekryte?
final
Light Star
Light Star

nj, skúšal som to len vo firefoxe.. tak sry..

to čo je označené.. hmm, ono pri najhoršiom by som dookola pozadiami tie boky prekryl a ten stred, čo je označené, by som to len prispôsobil farbami.. aj keď ten stred nemám síce jednofarebný.. hm, možno zase nejaký prečnievajúci text ? nakoľko text, ktorý je označený sa už cez js dá vybrať..
nič lepšie ma nenapadá..
gwixt
Addict
Addict

Finalway napísal:nj, skúšal som to len vo firefoxe.. tak sry..

to čo je označené.. hmm, ono pri najhoršiom by som dookola pozadiami tie boky prekryl a ten stred, čo je označené, by som to len prispôsobil farbami.. aj keď ten stred nemám síce jednofarebný.. hm, možno zase nejaký prečnievajúci text ? nakoľko text, ktorý je označený sa už cez js dá vybrať..
nič lepšie ma nenapadá..
to je ako ist na komara s artileriou :D
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

...myslim ze so stylom selectov bol vzdy problem
ja by som to riesil tak, ze by som spravil obrazok aby vypadal ako select a po kliknuti by sa javascriptom zobrazili moznosti ...podobne ako je riesene menu na stovkach stranok :wink:
final
Light Star
Light Star

no jedna možnosť sa už takmer podarila, ale dementný IE to zakopal... (http://interforum.interval.cz/ShowPost. ... stID=32452) ... takže som to spravil aj tak cez div a listujem cez list itemy s defaultnou skrolkou..
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lammer »

ja mam otazku
PRECO BOZE

po pol roku pridem na forum a uz ma chcete rozplakat?

poviem ti to narovinu
keby som dosiel na web kde je formular iny ako standard, poprekryvany vseliakymi vtakovinami, zgrcam sa a viac sa tam nevratim
co takto nieco ako usability? to ti nic nehovori ze? skoda, lebo by ta asi Jakob Nielsen dobil ako besneho psa :)

proste hamba takymto veciam, pfrrrr
final
Light Star
Light Star

tak takých ako si ty, tam vôôbec nepotrebujem :))

keď robím design poriadne, tak robím do bodky.. keď prídem trebars na webfun.sk a tam vidím taký select box, to odradí aj mňa, ale pokiaľ je vidieť príjemné upravenie, vôbec ma to neirituje..
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Finalway napísal:tak takých ako si ty, tam vôôbec nepotrebujem :))

keď robím design poriadne, tak robím do bodky.. keď prídem trebars na webfun.sk a tam vidím taký select box, to odradí aj mňa, ale pokiaľ je vidieť príjemné upravenie, vôbec ma to neirituje..
vravim, nic ti nehovori pristupnost a pouzitelnost
co je prijemne tebe nie je prijemne ostatnym a pod
praaaaaave pre taketo veci si dal Marek Prokop pracu a spolu s dalsimi ludmi v CZ spravili zakon na pouzitelnost (teda pravidla ktore sa uzakonili) webov statnej spravy, ktore by mal akceptovat kazdy

a ked nepotrebujes takych ako som ja tak ti asi moc na tom kolko budes mat ludi na webe nezalezi, tak v tom pripade sa ti ospravedlnujem, nenapadlo ma ze ten web robis len pre seba, ono podstatou webu je prezentacia, je jedno coho, koho alebo v akom smere, ale podstata to je :)

zakon o pristupnosti
final
Light Star
Light Star

no vidíš, ja vydám zákon o príjemnosti ;) je mi fuk čo kto kedy napísal..
kritiku beriem od ľudí, ktorých poznám a s webom vôbec nerobia.. a zatiaľ pri ukážkach som nedostal nič v štýle, že hentie prvky sú zle spravené ;)

btw, potrebujem tam zodpovedných ľudí, čo u teba, asi by som nečakal.., lebo pripadáš mi taký.. hrrr hrrr do všetkého..
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Finalway napísal:no vidíš, ja vydám zákon o príjemnosti ;) je mi fuk čo kto kedy napísal..
kritiku beriem od ľudí, ktorých poznám a s webom vôbec nerobia.. a zatiaľ pri ukážkach som nedostal nič v štýle, že hentie prvky sú zle spravené ;)

btw, potrebujem tam zodpovedných ľudí, čo u teba, asi by som nečakal.., lebo pripadáš mi taký.. hrrr hrrr do všetkého..
ejha, no dobre.
ako sa hovori, viem kedy utiec z boja.
s tebou diskutovat nema vyznam, je ti jedno co kdo napisal, takze css ktore pouzivas pisal clovek ktory tvoril tieto pravidla, sranda ze? ono je vsetko jaksi prepojene a vdaka ludom ako si ty mam ja tolko roboty :)
takze nakoniec sa ti musim podakovat, lebo kazda druha spolocnost co za mnou pride s prerobenim pagu ju dostala prave od ludi ako si ty
takze ti kazdopadne dakujem

to ze nemali nic s webom je asi to najhorsie, pretoze takychto ludi my pouzivame na testovanie blbosti. prave tito ludia nemaju ani najmensiu predstavu o tom co je prijemne alebo nie, jednoducho to vidia. my mame na to kamaratovych starych rodicov, ktori ked dokazu vyplnit formular alebo kliknut na menu sme spokojny.

end of this discussion
final
Light Star
Light Star

je mi to jedno, pretože usudzujem podľa vlastných skúseností.. (a neboj sa, že kritiku neviem zniesť, práveže naopak, ale od teba a čo korení ďalej, ďakujem neprosím..)

len tak mimochodom, kto povedal, že netestujem na ľuďoch vo veku 50-60 rokov? .. ešte v ten deň som testoval ten select a nebolo to len kliknutie na menu.. (čo by mi vôbec nestačilo, lol)

a webové prezentácie nerobím, na to som už starý :) ty tam radšej rob v dákej firme.. však niekto musí robiť aj tú špinavú prácu ;)
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Finalway napísal:je mi to jedno, pretože usudzujem podľa vlastných skúseností.. (a neboj sa, že kritiku neviem zniesť, práveže naopak, ale od teba a čo korení ďalej, ďakujem neprosím..)

len tak mimochodom, kto povedal, že netestujem na ľuďoch vo veku 50-60 rokov? .. ešte v ten deň som testoval ten select a nebolo to len kliknutie na menu.. (čo by mi vôbec nestačilo, lol)

a webové prezentácie nerobím, na to som už starý :) ty tam radšej rob v dákej firme.. však niekto musí robiť aj tú špinavú prácu ;)
moja spinava robota zaraba viac ako tvoj full life work :)
ja nehovorim ze netestujes na x starych ludoch, ja hovorim ze to nie je dobra cesta co sa tyka pristupnosti, ta musi byt robena profesionalne, rovnakym typom ludi skomentovana ci uz pozitivne alebo negativne
h1 ma na toto dokonca krasne skolenie, odporucam
workshop ala h1
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tak som si na teba spomenul ked som dnes cital uselog od mata
jaj to je presne o tebe :)
Jednoduchosť
v dizajne
final
Light Star
Light Star

mno, musím sa priznať, ale mal si pravdu lammer, bol som fakt mimo.. jednoznačne, neprispôsobovať tieto prvky, max. taký border, background, ale vytvárať si vlastné - ako sa danému človeku k oku hodí, je hlúposť, namáhavé, zbytočné.. čiže sa ospravedlňujem :) .. čouž, to som ja - poučím sa iba na vlastných chybách..
Napísať odpoveď