LG cokoladku alebo N6280?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Traktorista
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

LG cokoladku alebo N6280?

Príspevok od používateľa Traktorista »

hm...
nemoze mi niekto kto sa do mobilov trosku vyzna poradit?
LG chocolate alebo Nokia 6280?
na jednej strane xcem imidzovku (cokoladka) ale na druhej ked to nema mat v dnesnej dobe slot na kartu,... a aj ten deficit fotaku oproti nokii (1,3 namiesto 2MPx)...
nejake plusy? minusy? o nokii 6280 som toho aj tu nasiel dost, ale tak porovnanie s LG este ziadne..
a navyse tie huste rozmery/hmotnost nokie,... noooo... ale zas ma mrte lepsi display,...
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Skôr tú nokiu 6280... poradil by som ti 6233, ale keďže chceš asi vysúvací (keďže obidva čo si spomenul sú vysúvacie)... Presne ako si spomenul, na imidž je lepší LG, je aj o DOSŤ lahší... Ja by som bez pamäťovky mobil nebral, ale na druhej strane 128 MB čo má LG tiež nie je najmenej... A foťák ? LG som nevidel fotiť, ale nokia nič moc, skôr bieda (ale natáča VGA video !)
Takže zhrnuté - ak si vyberáš z týchto dvoch tak JA by som bral Nokiu 6280 (mám 6233 čo je funkčne totožný typ až na predný foťák), ale tento LG je tiež poradený.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

ten LG som v rukach este nemal cize o nom nemozem napisat nic pozitivne ani negativne ...
6280 ma vela ludi okolo mna a musim ti povedat ze na nom vidim plusy aj minusy ...
+ celkom kvalitny fotak
+ velmi kvalitne video
+ display
+ zaujimavo riesene menu
- nemoznost pouzit puzdro z magnetom ... (telefon sa automaticky odblokuvava)
- cele sa to rozhega ...
- pomerne velky a tazky ...

ak nechces telefon vyuzivat na mp3 a podobne poradil by som ti aby si si zistil viac o LG ak chces na mp3, videjka a blbosti ber si 6280.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:ten LG som v rukach este nemal cize o nom nemozem napisat nic pozitivne ani negativne ...
6280 ma vela ludi okolo mna a musim ti povedat ze na nom vidim plusy aj minusy ...
+ celkom kvalitny fotak
+ velmi kvalitne video
+ display
+ zaujimavo riesene menu
- nemoznost pouzit puzdro z magnetom ... (telefon sa automaticky odblokuvava)
- cele sa to rozhega ...
- pomerne velky a tazky ...

ak nechces telefon vyuzivat na mp3 a podobne poradil by som ti aby si si zistil viac o LG ak chces na mp3, videjka a blbosti ber si 6280.
no, len ja sam ete neviem na co to xcem :-D
do riti, keby ta nokia nebola taka tehla tak by som uz mal vybrate,...
ale asi skusim este zistovat o cokoladke co najviac...
sak tych integrovanych 128 na tych zopar fotiek by malo stacit, a nejake videjka na phone nepotrebujem mat,..
no, ak este niekto by nieco vedel veselo piste, nemam sa kam s rozhodovanim ponahlat :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

N6280 rozhodne tehla nie je a display je skutocne luxusny, do vlaku na filmy akurat ;-)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

t0m4s3 napísal:N6280 rozhodne tehla nie je a display je skutocne luxusny, do vlaku na filmy akurat ;-)
to je suhlas len tie filmy :/. Nema divx/xvid :/...alebo sa da nejako splasit?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:N6280 rozhodne tehla nie je a display je skutocne luxusny, do vlaku na filmy akurat ;-)
hm, asi ju mas, nemohol by si mi sem pls hodit nejake fotky co si fotil v plnom rozliseni? videl som na nete nejake, ale to mi prisli dost blbe... akoze za njakeho slnecneho pocasia abo tak,...
uplink: ak ju mas tak by si tiez nieco mohol :-D
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

uplink napísal:to je suhlas len tie filmy :/. Nema divx/xvid :/...alebo sa da nejako splasit?
nie neda xvid ani divx tam na 100perc nedas.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ak sa vám jedná o filmy tak si kúpte mobil s OS (symbian). doinštalujete smartmovie a pozeráte. mne fičal xvid už na 3650 s uvedeným softom.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Fotky hodim, ale az ked pridem domov, co sa tyka filmov, take ako Imtoo konvertor nepoznate??? A navyse existuje trik na skrytie popiskov vo Fullscreene, takze mas cistych 320x240. Fotky som na kompe este ani sam nevidel, ale na mobile vyzeraju suprovo.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Fotky hodim, ale az ked pridem domov, co sa tyka filmov, take ako Imtoo konvertor nepoznate??? A navyse existuje trik na skrytie popiskov vo Fullscreene, takze mas cistych 320x240. Fotky som na kompe este ani sam nevidel, ale na mobile vyzeraju suprovo.
hm, vopred dakujem,...
a povedzme ked si nejakym sposobom (povedzme cez imtoo convertor) zmenim film na rozlisenie displaya mobilu, kolko asi tak zabera? povedzme klasicky DVD rip co ma kolem tych 700MB
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

mam tu video co ma 2:38 a zabera 11,3MB format mp4 a rozlisenie 320x240. Da sa aj s vacsou kompresiou vtedy to zabera okolo 7MB, ale neriesim, vsak 2GB miniSD stoji 1500,-

1:30hod film vychadza tesne pod 400MB. Davaj ale bacha, video sa neda pretacat a ked ti niekto zavola/prijde SMS tak mozes kukat odznova :-) Treba to rozsekat na viac kuskov...

inak nad LG som vobec neuvazoval, to uz skor W810i je lacnejsi a pre niekoho lepsi... (mp3, fotak)
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:1:30hod film vychadza tesne pod 400MB. Davaj ale bacha, video sa neda pretacat a ked ti niekto zavola/prijde SMS tak mozes kukat odznova :-) Treba to rozsekat na viac kuskov...

inak nad LG som vobec neuvazoval, to uz skor W810i je lacnejsi a pre niekoho lepsi... (mp3, fotak)
diky za tip! :wink:

810i necem, vobec sa mi nelubi, a ja proste nemozem nieco co sa mi nelubi...
tu cokoladku som cel cisto ako imidzovku, sak ja stym mobilom vyhradne telefonujem + sem tam sms, ale ako na nist ine ho nevyuzivam,...
momentalne mam ete samsung a800, hrozne mi vyhovuje, ale zial po viac ako troch rokoch nesetrneho zaobchadzania mi pomaly ale zatial pohodlne zacina odchadzat (pohotovostny cas...) takze rozmyslam nad niecim novym...
ta a800 co mam mi vyhovovala, bo je velmo mala a aj lahka, a sluzila perfektne a kedze to moc tych novych vecicek nema, tak usudzujem ze by som sa zaobisiel aj teraz s malym a lahkym mobilom, ktory by nemusel byt poslednym vykrikom pre techoidov,... ale tak stych co sa predavaju (a co som ochotny zaplatit) ma ocarili len tieto dva,...
ale pokial vravite ze ta nokia nie je az taka hrozna tehla, ze sice je tazsia, ale zas je mala,... tak asi zoberem ju,...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Traktorista napísal:diky za tip! :wink:

810i necem, vobec sa mi nelubi, a ja proste nemozem nieco co sa mi nelubi...
tu cokoladku som cel cisto ako imidzovku, sak ja stym mobilom vyhradne telefonujem + sem tam sms, ale ako na nist ine ho nevyuzivam,...
momentalne mam ete samsung a800, hrozne mi vyhovuje, ale zial po viac ako troch rokoch nesetrneho zaobchadzania mi pomaly ale zatial pohodlne zacina odchadzat (pohotovostny cas...) takze rozmyslam nad niecim novym...
ta a800 co mam mi vyhovovala, bo je velmo mala a aj lahka, a sluzila perfektne a kedze to moc tych novych vecicek nema, tak usudzujem ze by som sa zaobisiel aj teraz s malym a lahkym mobilom, ktory by nemusel byt poslednym vykrikom pre techoidov,... ale tak stych co sa predavaju (a co som ochotny zaplatit) ma ocarili len tieto dva,...
ale pokial vravite ze ta nokia nie je az taka hrozna tehla, ze sice je tazsia, ale zas je mala,... tak asi zoberem ju,...
presne taku dilemu som mal aj ja. Parametrovo som povazoval W810i za lepsi, ale proste Nokia sa mi omnoho viac pacila. Nakoniec dilemu rozhodol otec, ten nic ine v dome ako nokiu neznesie :-D
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:presne taku dilemu som mal aj ja. Parametrovo som povazoval W810i za lepsi, ale proste Nokia sa mi omnoho viac pacila. Nakoniec dilemu rozhodol otec, ten nic ine v dome ako nokiu neznesie :-D
no, zaujimave :D
ale videl som video na mobilmanii z tej nokie a akoze kvalitny smak!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

konecne slubene foto (z noci ani nejdem davat to je fakt hruza)

1600x1200

Obrázok

pri 600x450 je to pozeratelne

Obrázok

to je asi ucel takeho fotaku. Inak na tej velkej fotke je vidno, ako algoritmicky dopocitava Nokia a snazi sa zaostrit, pricom vysledok je este horsi.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:konecne slubene foto (z noci ani nejdem davat to je fakt hruza)

to je asi ucel takeho fotaku. Inak na tej velkej fotke je vidno, ako algoritmicky dopocitava Nokia a snazi sa zaostrit, pricom vysledok je este horsi.
dik, myslim ze na momentky a rychle foto je to idealne,...
o vikende ked bude trosku casu asi pojdem zobrat tu nokiu,...
Napísať odpoveď