Pouzivate tahaky ? :) ak ano tak napiste ake sposoby...
Moje posledne tahaky boli 4 velke A4-ky polozene na stole a pisal som
+este zosit... Dalsie "tahaky" boli na ten sposob ze som si nasiel niekoho na ICQ komu som dal papiere a potom len cez pisomku som sa pripojil cez mobil a diktoval
... Este som davno pouzival to ze som si nahral doma mp3 a potom cez pisomky uz len prepinal skladby 
Fakt najlepsia lavica.. Na prijimackach som si napisal vsetky vzorce ceruzkou na tmavu kalkulacku, vydis to len proti slvetlu, 100% diskretne
Na dlhe texty mam zosit v taskea opisujem, ked prevracas stranku, tak hm&mm ehm!! alebo zacnes hladat vreckovku..
Dalej papierik alebo miniknizocka zo spodu tricka pod lavicou, pohodka..
Inak to pero s UV sa da kde zohnat?? Neviete poradit niekde v BA?? Dik
Dalej papierik alebo miniknizocka zo spodu tricka pod lavicou, pohodka..
Inak to pero s UV sa da kde zohnat?? Neviete poradit niekde v BA?? Dik
-
Dead_Warrior
Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
Dead_Warrior
Professional
-
mastermind
VIP
ja som tento semester vyvinul skvely sposob. klasicky si vytlacim tahak nejakym malickym pismom a vlozim ho za etiketu na plastovej flaske od mineralky tak, ze sa nan da pozerat cez flasu. nikomu nenapadne podozrievat sa ked pijete a vy si pritom vsetko luxusne precitate. ked som flasku ukazoval kamaratom tahak si vobec nevsimli. takze skuste to...
Fakt niektore dobré nápady.
Ja som chcel používať ťahák na ruke, ale keď sa mi pri písomke spotili ruky a z ťaháku bolo h.... tak som to zmenil na male papieriky z Word, font 5. Ale potom som mal niekedy problém to prečítať, tak teraz robím dva druhy.
Prvý je že si vytlačím ťahák na A4, ale len v stĺpci cca 4-5 cm, a potom ho stačí mať pod papiermi s písomkou a opatrne poodsunúť vrchný papier.
Druhý je keď poznám aké budú otázky, tak si napíšem odpovede na papier, pod ktorým mám druhý papier. Pri písaní treba silnejšie tlačiť. Potom si stačí zobrať so sebou ten spodný papier, na ktorom sú pretlačené odpovede, a obťahovať
(škoda že sa nedá využívať častejsie)
Ja som chcel používať ťahák na ruke, ale keď sa mi pri písomke spotili ruky a z ťaháku bolo h.... tak som to zmenil na male papieriky z Word, font 5. Ale potom som mal niekedy problém to prečítať, tak teraz robím dva druhy.
Prvý je že si vytlačím ťahák na A4, ale len v stĺpci cca 4-5 cm, a potom ho stačí mať pod papiermi s písomkou a opatrne poodsunúť vrchný papier.
Druhý je keď poznám aké budú otázky, tak si napíšem odpovede na papier, pod ktorým mám druhý papier. Pri písaní treba silnejšie tlačiť. Potom si stačí zobrať so sebou ten spodný papier, na ktorom sú pretlačené odpovede, a obťahovať
-
Dead_Warrior
Professional
No u mna nejake pisanie na lavicu ci do mobilu nepripada do uvahy pretoze si tahaky robim z komplet celeho uciva(ved kto by sa ho ucil
) a to takmer vzdyt byva dost obsiahle. Obzvlast pri bilologi a dejepise. Preto pouzivam male kusky papiera so stvorkou arialom pismom, a farebne rozlisenym textom. Zlta podtlac hlavne celky, cervena nadpisy, modra podnatpisy, zelena zakerne haluze ktore sa mozu vyskytnut.... a tak dalej. Dva taketo tahaky oblepim lepiacov paskov dokopi cim mi vznikne obojstranny tahak odolny voci potu a inemu poskodeniu pisma. Obvykle si ich davam pod papier a nenapadne si ich spod neho lavov rukov vystrkujem , konkretne palcom. Je to velmi dobry sposob ktory sa mi zatial vzdy osvedcil. Tak a moje vyrobne tajomstvo je vonku. 
ja si pisem na lavicu , klasika
,... ale raz ma ucitel dostal
..dal skupiny A, B ,.. a z coho som si myslel že mame tu pisomku mala akurat skupina A ,.. a kedže ja som bol B ,. . tak som musel improvizovat na uplne nieco ine
... ale dostal som 2
...
PS: ten ucitel je inak vždy riadny kkt
furt nas len takto na pisomkach oje****a 
PS: ten ucitel je inak vždy riadny kkt
ja som mal do vcerajska sposob ktory mi vzdy vysiel.tahak som mal medzi nohami a ked isla profka tak som len dal nohy spolu.ale pi*a ma vcera odhalila.akurat povedala ze zloste pera a ja debil som este pisal.
a ona prisla ku mne ze mi zoberie papier a KUK moj tahak bol v haji.
bolo to za 5 ale co uz.musim vymysliet nieco ine.
bolo to za 5 ale co uz.musim vymysliet nieco ine.
Neviem ci to tu uz bolo spomenute , ale klasika je najlepsia a uz sa da aj kupit - pero z ktoreho vychadza papier a sam sa aj zroluje ..
To som ja pouzival , i ked tahaky som nevyuzil vacsinou z dovodu , ze ma stale chytili
Tak som sa nasrdil a na mature som pouzil tahak ( a riskoval som najviac )
Ale vyslo
To som ja pouzival , i ked tahaky som nevyuzil vacsinou z dovodu , ze ma stale chytili
Ale vyslo
-
krupica_dnb
Medium Professional
coa viem... tie pera mi vydrzia tak na dve vytiahnutia a pokazia sa....Švíík napísal:Neviem ci to tu uz bolo spomenute , ale klasika je najlepsia a uz sa da aj kupit - pero z ktoreho vychadza papier a sam sa aj zroluje ..
To som ja pouzival , i ked tahaky som nevyuzil vacsinou z dovodu , ze ma stale chytili![]()
Ale vyslo
a dost do huláka a vidno to ked si dvoma rukami nieco s perom robis
nasa trieda je doslova tahakova mafia....
tahaky do vedeckej kalkulacky s krytom, pod papier, na telo no naj je sposobit hluk a pocas toho sa verbalne dorozumievat popripade citanie z pier
a ovsem ignoracia vety "vsetko do lavice"
zatial mam na tahaky 100% uspesnost no kamarati take stastie nemali
a ked vam nieco najdu abo kazu schovat pouzite to aj tak sice sa klepete jak osika ale stoji zato..
tahaky do vedeckej kalkulacky s krytom, pod papier, na telo no naj je sposobit hluk a pocas toho sa verbalne dorozumievat popripade citanie z pier
a ovsem ignoracia vety "vsetko do lavice"
zatial mam na tahaky 100% uspesnost no kamarati take stastie nemali
a ked vam nieco najdu abo kazu schovat pouzite to aj tak sice sa klepete jak osika ale stoji zato..
-
zuzkazuzka
VIP
Vtipna tema
No, ja uz mam par rokov po skole, ale vzhladom na to, ze som bola dost dobry student, ktory sa chcel aj nieco naucit, tak som pouzivala len take dost strucne tahaky ale osvedcilo sa mi nasledovne:
1. zelenym perom napisat na lavu dlan to, co treba - kedze dlan je obmedzeny priestor, tak sa to hodilo najma na pisomky zo slovicok z cudzich jazykov.
2. ked sme si mali priniest na nejaku velku pisomku vlastne papiere (skola setrila), tak som si prieniesla teda svoje a dolu asi tak 5cm hruby pas som zapisala ceruzkou. dalo sa to pekne citat, zakryt inymi papierami, vygumovat.... a dost sa tam zmestilo. len to bolo dost pracne vyrobit. hodilo sa to najma na matematiku, vzorce a tak.
3. na VS boli profaci benevolentnejsi - otvaralo to sirsie moznosti realizacie, co sa tahakov tyka.
Napr. sa vzdy dalo vyuzit ked bola povolena nejaka literatura, tabulky atd, takze tam sa zmestilo v podstate hocico, lebo ste len vlozili papier s vecami, ktore ste sa nechceli ucit.
4. no a potom sa kazdopadne priklanam k nazoru, ze velmi podareny tahak je napisat vseko vo worde normalnou velkostou pisma a len vytlacit asi tak 8 stranok na list. to vam to pekne zmensi a je to aj pekne zarovnane, je to maly format, ktory sa da vystrihnut a vlozit do vrecka. treba len skusat. v dnesnom svete moderenej vedy a techniky su moznosti obrovske!!! Ale nezabudajte, ze ono niekedy aj ked sa clovek nieco nauci, tak je to predsalen na nieco dobre
Ved aj sudruh Lenin to hlasal 
No, ja uz mam par rokov po skole, ale vzhladom na to, ze som bola dost dobry student, ktory sa chcel aj nieco naucit, tak som pouzivala len take dost strucne tahaky ale osvedcilo sa mi nasledovne:
1. zelenym perom napisat na lavu dlan to, co treba - kedze dlan je obmedzeny priestor, tak sa to hodilo najma na pisomky zo slovicok z cudzich jazykov.
2. ked sme si mali priniest na nejaku velku pisomku vlastne papiere (skola setrila), tak som si prieniesla teda svoje a dolu asi tak 5cm hruby pas som zapisala ceruzkou. dalo sa to pekne citat, zakryt inymi papierami, vygumovat.... a dost sa tam zmestilo. len to bolo dost pracne vyrobit. hodilo sa to najma na matematiku, vzorce a tak.
3. na VS boli profaci benevolentnejsi - otvaralo to sirsie moznosti realizacie, co sa tahakov tyka.
4. no a potom sa kazdopadne priklanam k nazoru, ze velmi podareny tahak je napisat vseko vo worde normalnou velkostou pisma a len vytlacit asi tak 8 stranok na list. to vam to pekne zmensi a je to aj pekne zarovnane, je to maly format, ktory sa da vystrihnut a vlozit do vrecka. treba len skusat. v dnesnom svete moderenej vedy a techniky su moznosti obrovske!!! Ale nezabudajte, ze ono niekedy aj ked sa clovek nieco nauci, tak je to predsalen na nieco dobre
Tento sposob u nas bohuzial uz komare prekukli : (mastermind napísal:ja som tento semester vyvinul skvely sposob. klasicky si vytlacim tahak nejakym malickym pismom a vlozim ho za etiketu na plastovej flaske od mineralky tak, ze sa nan da pozerat cez flasu. nikomu nenapadne podozrievat sa ked pijete a vy si pritom vsetko luxusne precitate. ked som flasku ukazoval kamaratom tahak si vobec nevsimli. takze skuste to...
Ja roky vsadzam na klasicky sposob- Arial, velkost 5, tahak vlozeny pod papierom vo vrchnej casti prikryvany lavou rukou... papier posuvam podla riadkov, aby som usetril cas vyhladavanim v texte. Zvacsa ide o velke kvanta roznych definicii, takze u mna je obcas problem najst v tom mnozstve spravnu otazku a nasledne dostat vsetky otazky pod papier. Preto si to rozdelujem na 4-6 skupin, ktore sa musim naucit (presne musim vediet, v kde sa dana otazka nachadza). Skupiny mam schovane od vreciek na nohaviciach, cez vrecka na saku az po ponozky. BTW. mnohi spoluziaci ma maju za tahakoveho guru, kedze som opisal aj podla mnohych neopisatelne skusky ; ) Skoda/nastatsie(?), ze u nas su z 90% ustne skusky...
-
jamess
Light Professional
no ja som vzdy s mojim naj kamosom sedeli v prvej lavici pri katedre,a tahaky(ked naozaj boli treba, lebo budem uprimny, asi iba 3 krat za cele 2 roky sme spravili, takze ci by to fungovalo vzdy neviem potvrdit)...nechaavli sme si vzdy veci na lavici, ucka zavelila veci na zem, a tie nase nejako ostali na lavici, castokrat ucebnica ako podlozka, ucitelka aj vzdy povedala ze to je OK, ze sedime pred nou ze nas vidi(jaj zabudol som, hovorim o historii) no a na ucebnicu sme si polozili papier, nadiktovala 4 otazky(take tie dlhoodpovedove) a mali sme na to celu hodinu. ona medzitym klasak vyplnala kukala po triede atd. no a my dvaja sme sa dostali do situacie ked sme nevedeli odpoved na otazku, vtedy stacilo otvori ucebnicu, rychlo nastudovat, a napisat. a ucitelka? ta sa akurat pozrela ze co robim, a vratila sa k svojej cinnosti(asi jej niekto prestrihol vedenie...co uz...)
dalsi tahak co som vymyslel tomu kamosovi...kedze mal vela problemov s franinou, tak si musel casto pisat slovicka, akosa robia casy a tak, no a jednoducho sme si to napisali na kalendar co mala triedna na katedre, a po hodine vygumovali
no a matikarka bola uplne fatnasticka, sedime pred nou, jej oblubenci O:-) vidi nam nieco zle, pozre ci sa niekto pozera a ceruzkou nam namieri co mame zle XD
a este jedna spolahliva metoda pri katedre na franine, prirodopise a slovine bola taka ze ked ucitelka cita otazky, cita ich z papiera, nema ich vymyslene, tak jednoducho sme sa trocha vystreli a pozreli sa ake odpovede ma na tom papieriku a voila
dalsi tahak co som vymyslel tomu kamosovi...kedze mal vela problemov s franinou, tak si musel casto pisat slovicka, akosa robia casy a tak, no a jednoducho sme si to napisali na kalendar co mala triedna na katedre, a po hodine vygumovali
no a matikarka bola uplne fatnasticka, sedime pred nou, jej oblubenci O:-) vidi nam nieco zle, pozre ci sa niekto pozera a ceruzkou nam namieri co mame zle XD
a este jedna spolahliva metoda pri katedre na franine, prirodopise a slovine bola taka ze ked ucitelka cita otazky, cita ich z papiera, nema ich vymyslene, tak jednoducho sme sa trocha vystreli a pozreli sa ake odpovede ma na tom papieriku a voila