PORADTE prosim - vyber sluchadiel

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Petoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

PORADTE prosim - vyber sluchadiel

Príspevok od používateľa Petoo »

Stojim pred vyberom sluchadiel na pocuvanie hudby, resp. pracu s pocitacom (nejake tie filmy, hry). Zatial mi pripadaju do uvahy tieto sluchadla :
KOSS R90 - mali by byt cenovo okolo 2000,- ale nikde na netovych obchodoch ich nemaju
KOSS R80 - velky brat "R devatdesiatok" cena cca 3900,-
KOSS UR40 - take celkom dobre dizajnovky no ale maju kratky kabel takze to ma od nich odradza - cena cca 3500,-
Ak mate niekto skusenosti s tymito sluchadlami tak pls napiste, resp ak ma niekto ine cluchadla a je s nimi spokojny nech napise tiez :) THX
LINK: http://www.koss.sk/domace.php#
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

nemam zaoidne skusenostia le ten kratky kabel sa da predlzit nie..kupis si predlzovaci kabel s jack 3,5mm konektorom a mas to...sak zajdi niekde do raiotelu a spytaj sa poresne co ti natoi treba...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hmm no ja tak od veci napisem tusim Koss porta pro je ten model co pouziva vela vela gamerov CSka a pod uz niekolko rokov su to naj sluchatka na trhu (pokial viem) inak co mi hovoril chalanisko tak ze Koss neni buch vie aka znacka ze tie Porty (ak dobre pamatam) su ok ale inak nic moc a tomu chalanovi verim on je audiofil jak hovado on dal 60 000 len za dva repraky do izby a nakych 20 000 za zlate kable a nefim kolko za zosilovac proste typek robil vo WW zacali prepustat on bol sef kontroly (kontroloval elektriku v autach) dostal odstupne a vsetko vrazil do zosiku
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

toto by malo byt imho v sekcii "Hardware" :roll:

//t0m4s3 - ked sa uz chces hrat na moda, tak to patri do nakupnej poradne -> presunute
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vidium »

Ak mozem poradit Koss UR/29 UR/40 alebo Sennheiser HD555...nebudes sklamany :wink: vsetky tri mam vyskusane..ale vsetky 3 su "velke" t.j uzavrete - ale tie senny su tusim otvorene aj ked maju taku kostrukciu.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Doporucuju jedine KOSS Porta Pro mam je jiz nekolit let a nevymenil bych je za zadne jine!!! :twisted:
7iro
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 7iro »

KOSS R90 - tie som mal, doporucit ich nemozem, po mesiaci zacali praskat :?
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Koss porta pro - prebasovane hovna...UR/29 ma lepsi zvuk celkom urcite... prirodzenejsi a vyvazenejsi... pokial chce niekto zasy zosilnene o polovicu nech sa paci ale rozhodne to nieje pre kazdeho
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vidium napísal:Koss porta pro - prebasovane hovna...UR/29 ma lepsi zvuk celkom urcite... prirodzenejsi a vyvazenejsi... pokial chce niekto zasy zosilnene o polovicu nech sa paci ale rozhodne to nieje pre kazdeho
Prebasovane?? Jak si na to prisel?? Zkus si upravit EKVALIZER na tvem prehravaci :lol:
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Vylucne vypnuty eqalizer...ja to chcem mat tak ako bolo nahrate a ano prebasovane... alebo zle pocujes...aj tam moze byt chyba :roll:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tam skor zalezi este na tom, ze kam tie sluchatka chce, urcite nebude behat vonka so studiovymi a dnuka su mu porty naprd, tam radsej kupim uzavrete... osobne mam skusenost s UR29, su fajn.. a chcem kupit senny pc150 napr, takze niekde v takejto kategorii by som sa pohyboval..
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Ja som Koss kupoval pre dozivotnu zaruku...Senny su tiez dobre ale ked sa pokaslu co s nimi...daju sa sice kupit nahradne diely..ale rozhodne to nebude lacne
Petoo
Star
Star

AKG

tak pani dakujem za rady :) ja si chcem kupit kvalitne sluchadla na doma preto, aby som nahravku pocul tak ako bola vytvorena a nemusel si ju hyzdit barbarskymi nastaveniami eqvalizeru 8) co sa tyka VSETKYCH spomenutych sluchadiel, vsetky som si bol popocuvat. ja osobne neviem preco sa porty pro povazuju za referencky, sak ked som citil jak buchaju do mojich usnych bubienkov nizssie tony mi skoro doslo zle. nakoniec som sa rozhodol v predajni BIS AUDIO pri Poluse. mojimi vyvolenymi su AKG K240 Studio - som s nimi skutocne spokojny - v cenovej kategorii do 5000Sk sa mi skutocne nic lepsie nepodarilo zohnat - vrelo ich odporucam aspon vypocut kazdemu zaujemcovi :roll: podla mna maju najvyvazenejsi rozsah (n a taktiez ich dynamika sa mi pozdavala najviac zo vsetkych testovanych modelov

myslim si ze tento topic mozte uz locknut...
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Dalsi clovek co potvrdil ze tie Porty Pro jednoducho prebasovane su... dokonca na nemakom americkom fore bol mail co pisal admin toho webu do kossu a odpovedal mu jeden z konstrukterou tych sluchadiel. Na nych bola kladena poziadavka aby boli dominantne basy...
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

yo yo lebo pri otvorených portách je ťažšie dosiahnuť pekné hľbky, tak to poistili...
ÓÓÓóó... Krásny výber- AKG- audiofilská značka, keď raz budem veľký a budem mať štúdio (a veľky dom, a superne áuto a sechlussy. To sú parádne HOdziny.) tak AKG rulez!!! Bohužiaľ zatim niesú peniaze a tak jediné čo mám od AKG je zapaľovač :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

krupica_dnb napísal:...
A veď nie sú iba drahé AKG. Čo takto AKG K28I? http://headphones.cz/inshop/profesional ... -81-dj.htm
Mám 27i a som spokojný, hrajú imho lepšie, ako drahšie senny.
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Traba pozriet aj niektore menej zname znacky.. Grado,AudioTechnica apod. rozhodne neodporucam Panasonic,Aiwa, a vsetko na ten styl...niektore Sony ano ale za tu cenu su lepsie koss a sennheiser
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak za prve me basy vubec nevadi spis naopak...pri poslechu Junglu nebo DnB je to dost good...Za druhe kdybych chtel dobry zvuk tak si koupim Studiove sluchatka...ale ja s nema chodim i ven tak nechci mit na hlave nejake mocmoc obri sluchatka...a za treti maji perfektni primo excelentni Design...takze pro me jasna volba...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vidium napísal:Dalsi clovek co potvrdil ze tie Porty Pro jednoducho prebasovane su... dokonca na nemakom americkom fore bol mail co pisal admin toho webu do kossu a odpovedal mu jeden z konstrukterou tych sluchadiel. Na nych bola kladena poziadavka aby boli dominantne basy...
ziadna novinka. Kto sa trochu zaujima, vie ze su prebasovane. Niekomu (napr. aj mne) prave tato prebasovanost vyhovuje pri jeho style hudby.
Petoo
Star
Star

moj nazor

elpopel napísal:Tak za prve me basy vubec nevadi spis naopak...pri poslechu Junglu nebo DnB je to dost good...Za druhe kdybych chtel dobry zvuk tak si koupim Studiove sluchatka...ale ja s nema chodim i ven tak nechci mit na hlave nejake mocmoc obri sluchatka...a za treti maji perfektni primo excelentni Design...takze pro me jasna volba...
Tak za prve basy nevadia ani mne pokial su prehrate tak, ako su i nahrate, ale kolko ludi tolko chuti :wink:
Za druhe ja som dobry zvuk chcel tak som si studiove sluchatka kupil :D
Za tretie sluchatka cez ktore pocuvam filmy alebo music cez kvalitny AV Receiver nebudem nosit po vonku. Na to su ine druhy sluchadiel / k iPodu si planujem kupit Creative Zen Aurvana no stale vaham lebo stoja 3ooo,- co je podla mna dost vela za stuple ... :hmm: /

A keby som mal zhodnotit tie porty - mne proste nevyhovuju. povedzme si na rovinu - su PREBASOVANE, aj ked to mnoho ludi neprizna.. Druha vec ked ich chytim tie plasty sa mi zdaju byt HROZNE NEKVALITNE SPRACOVANE. Ano, toto je moj subjektivny nazor a fakt, ze za 200 sk ti ich hockedy vymenia za nove to prevazuje... Posledna vec je ze k prehravacu ktory si strcim hockedy do vrecka a ficim s nim do skoly vyzadujem aj male sluchadla, ktore mi nebudu zavadzat vo vrecku na nohaviciach - a neviem ci tam porty vobec napcham :roll:

That's all, mozte ma za moje nazory a gramatiku v klude ukamenovat karmou :cernoch:
Napísať odpoveď