Trest smrti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mal by sa zaviest v EU trest smrti?

Ano
225
53%
Nie
167
40%
Neviem
29
7%

Celkom hlasov: 421

schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa schw33k »

Vies co by bolo zaujimave ? Davat vykonavat tresty pozostalym ...
Mnohi by ju vykonali s radostou , mnohi by ju nevykonali vobec
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Švíík napísal:Vies co by bolo zaujimave ? Davat vykonavat tresty pozostalym ...
Mnohi by ju vykonali s radostou , mnohi by ju nevykonali vobec
noo tak to nieje zlý nápad...
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Lord_3D napísal:ani vrah nemá pravo zobrať život obeti oko za oko zub za zub <-> život za život

tak by som to dal ja:
  • jedna chladnokrvá vržda: basa 15rokov
  • druhá vražda: doživotie
  • tretia: smrť
ja:
jedna chladnokrvná vražda: smrť

myslim ze za kazdu zvlast brutalnu vrazdu by mal byt udeleny trest smrti ( keby je dovoleny ) aj v pripadoch ked sa jedna o psychopatov
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

trest smrti je blbost ved to je priam pre vraha vykupenie
...sak co si vybere zdochnut v cele alebo minutka ticha a ma pokoj...
svine zatvarat az scernaju a najlepsie do dakych pajzlovni :evil: ..ziadny billiard telka a pod. vymozenosti :lol:
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

Te-wei napísal:LOL, to máš tuším trochu pomílené, ľudia z ulice rozohujú v USA, u nás je to sudca.

Ja osobne by som dal každemu, kto obhajuje trest smrti možnosť vykonať popravu a som zvedávý ktorý by to dokázali "zabiť človeka". lebo lahké je o niečom takomto rozhodnúť keď mi sme neni tými čo to vykonajú, čo musia byť pri tom.
aj ty to máš trošku pomýlené...v USA (dúfam, že sa nebudem mýliť) najprv rozhoduje len sudca...ak uzná za vhhodné a ak sa jedná o zložitejší prípad, rozhodne o pojednávaní pred veľkou porotou...ktorá pozostáva nie z obyčajných ľudí...ale skôr z náhodne vybraných ľudí...a niekedy sa zhodou okolností môže stať, že to bude aj nejaký ten odborník...následne prebehne proces a porota na základe dôkazov rozhodne o vine alebo nevine obžalovaného... nie však o jeho treste...o treste rozhoduje stále sudca...

btw...nechápem ako sa vržda človeka môže riešiť vraždou iného človeka?... odporúčal by som vám pozrieť si napríklad film zelená míľa...
schw33k
Guru
Guru

bax napísal:btw...nechápem ako sa vržda človeka môže riešiť vraždou iného človeka?... odporúčal by som vám pozrieť si napríklad film zelená míľa...
No a ja by som Ti zas odporucal prejst si zivotopisy napr. Ted Bundyho , Davida Berkowitza , Juana Coronu, Jeffrey Dahmera, Alberta Fisha a mnohych dalsich ..
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

schw33k napísal:No a ja by som Ti zas odporucal prejst si zivotopisy napr. Ted Bundyho , Davida Berkowitza , Juana Coronu, Jeffrey Dahmera, Alberta Fisha a mnohych dalsich ..
vražda vraždu neospradlňuje... len zosilňuje jej posolstvo...

btw...ja by som najťažším zločncom dal najťažšie a najtvrdšie práce...kopať kanáli na alijaške prípadne sibíri, dolovať v rizikovejších baniach...tam nám budú viac prospešný ako niekde v hrobe...
schw33k
Guru
Guru

je to jedna z moznosti , ale proste ty mas svoj nazor ja svoj :wink: to je logicke
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Drago napísal:ja:

myslim ze za kazdu zvlast brutalnu vrazdu by mal byt udeleny trest smrti ( keby je dovoleny ) aj v pripadoch ked sa jedna o psychopatov
ale ako dokázes posudit co je chladnokrvné, a co nie ? v tom je problem... :?
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Drago napísal:ja:

predstavme si istú sytuáciu... nejaký absolútne náhodne okoloidúci... povedzme, že sa volá napríklad drago alebo schw33k... sa úplnou náhodou prechádza po ulici... zrazu zbadá mŕtveho človeka... je zavraždený dosť brutálne... povedzme, že 55 strelných a 80 bodných rán... vedľa neho leží pohodená streľná zbraň a nôž... povedzme, že si trošku podgurážený alkoholom a tak konáš trošku neuvážene... vrháš sa k mŕtvole (ako mierne viac pripitý človek nevieš posúdiť, že je mŕtvy) a skúšaš či je mŕtvy.. v nerozvážnosti chytáš a odsúvaš nôž aj strelnú zbraň, aby si mal miesto... dych ani tep necítiš a tak skúšaš umelé dýchanie... popri tom sa veľa krvy z obete dostane na teba...a hop...príde polícia...odtlačky na zbrani...krv na tebe...hmm...v istom veľmi dôverihodnom médiu, povedzme, že sa volá napríklad JOJ sa objaví zaručená správa, že opitý mladík brutálne zavraždil niekoho... herci tam zahrajú nejakú tu rekonštrukciu a hop už máš proti sebe aj verejnú mienku... dôkazy sú jasne proti tebe... a teraz si predstav, že sa to stane v čase, keď je povolený trest smrti...

a zásadná otázka... dáš si sám sebe radšej trest smrti... alebo ako nevinný človek budeš sedieť živý vo väzení... (prípadne makať na tvrdých prácach...ak by bolo po mojom) a popri tom mať dostatok času na to aby si využil všetky dostupné prostriedky pre učinenie spravodlivosti... ak tieto prostriedky zlyhajú ešte stále žije nádej, že sa vynájde nejaký nový vyšetrovací postup (čo by dali stredoveký údajný zločinci za otlačky prstov...alebo niektorý spred 40 rokov za test DNA)...takže čo si vyberieš...

ok...povieš si...je to dosť nereálne...to sa nemôže stať...ale aj ľudia na titanicu si vraveli, že ich loď sa nikdy nepotopí...aj new yorčania po náraze lietadiel do WTC si vraveli, že predsa nikdy spadnúť nemôžu...

skús sa zamyslieť...
schw33k
Guru
Guru

:P teda to bola story ... skoro ako nejaky triler .. nevravim ze sa to nemoze stat , ale napr. v tvojom pripade , by som mal pravdepodobne aliby z nejakej ten krcmy ked si vravel ze som bol podgurazeny.. ( kedze v sucastnosti sa urcuje cas vrazdy dost presne ) , ked by som isiel po ulici a vravis ze bolo v nom 55 strelnych ran , a az by som to pocul iba ja z celej ulice tak to beriem tiez , beriem aj to nenapadne dotnknutie strelnej zbrane a noza
Ale co neberiem v modernej dobe a zistuju uz dolezitejsie faktory ako zpred 20 rokmi ..napr. nejaka ta mini kozka za nechtami obete a pod.
Dajme tomu , ze sa tento pripad moze stat , osobne si vsak myslim , ze v modernej dobe , by cloveka ako ty opisujes , by ta tak lahko neusvedcili..

No som na rade ja , dam aj ja jeden pribeh ok? ..
Neviem kolko mas rokov , dajme tomu ze mas 28 .. mas milujucu manzelku , nadherneho syna.. Idete spolu na vylet niekde k vode, stavis sa este pri svojich rodicoch a sestre , ze si spravite peknu nedelu .. Na krizovatke zakricis na nejakeho neznameho chlapika , ktory sa chcel pohnut na cervenu a skoro do teba narazi .. Chlapik slusne vyjde z auta , prijde k tvojmu auta a namieri na teba pistol .. Vsetci vylakany sa trasiete , tvoj syn zacina plakat .. V tom maniak ti pred tvojimi ocami zastreli tvojho nevinneho milovaneho syna , hned na to , manzelku , ktora ti bola opora cely zivot , a dalej chladnokrvne streli do hlavy tvojich rodicom a sestru tiez .. Nechal by len Teba , v tom pride policia , zatknu ho , chlap dostane dozivotie na izbu TV , kniznica v base, obcasne kino ( tak to je u nas ! )... Ako by si sa citil ? Aj ty sa mozes nad mojim pribehom zamysliet :)

btw bol som este jemny s tym pribehom ( nesiel som cez znasilnenie , rozstvrtenie a pod. )
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

áno...v každej veci existujú dva konce...poďme teraz chváliť bin ládina za to aký je vzorný veriaci...

btw...práve preto by som bol radšej keby takéto svine mali tvrdé práce (trebars aj uránové bane)... ok a teraz sa zamysli... trest smrti sa v dnešnej dobe (čo sa týka USA) rieši najhumánnejším spôsobom - teda tak, aby vrah nič necítil... elektrické kreslo už sa tuším dlho neudelilo (neviem)... zato injekcia je v kurze... vrah umrie bezbolestne v spánku... nič necíti... je to vlastne akoby umrel "na starobu" doma v posteli... on zabil tých ľudí tak kruto a mi jeho tak "humánne"... je aj toto podľa teba správne?... pre mňa sú tvrdé práce oveľa lepším riešením ako trest smrti... jeden väzeň je dosť drahý no takto by si na seba dobre zarobil (samozrejme, že všetko by išlo štátu)... navyše aj pred trestom smrti si väzeň "užíva" dlhé roky väzenie... zadarmo...
schw33k
Guru
Guru

schw33k napísal: som jednoznacne za trest smrti , s jednym rozdielom : nie injekcia alebo kreslo : Ale trest smrti zlyncovanim , ako to robia v niektorych krajinach , ked vraha odovzdavaju do ruk samotnym obyvatelom ...
preto som napisal toto :) az raz budem prezidentom
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

BAX- Máš na plnej čiare môj súhlas... Perfektne napísané... :!:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

schw33k napísal:preto som napisal toto :) az raz budem prezidentom
A akoze fakt mozeme ist do stredoveku ... chcel by som vidiet toho co by ten trest vykonal ! akoze kto ti ho ubije na smrt ? A ak sa niekto taky najde tak je to potom taky isty psychopat ako ten co si ho preve"popravil" chapes ? Bax ma podla mna pravdu! Suhlasim aj z tou pracou, lenze je tu problem ... Stat (ak sa nemylim) vlastni len skolstvo, zdravotnictvo, armadu a policiu ... proste nevlastni nic v com by mohli zamestnat veznou , a pochybujem ze nejaky sukromik by si to vzal na zodpovednost a aj keby tak peniaze co zarobia vezni uz nepojdu statu :/ blby system tu je ...
schw33k
Guru
Guru

Miki mora az sa nemylim tak tresty smrti sa takto vykonavaju v Nigerii a pod. predstav si znasilnene zabite dievca , a zabijak ktory bude vydani ludom - mam ti najst aj video ? O tom by som sa vobec nebal , kto to vykona , pri takychto pripadoch , to si "kopne" KAZDY
Ale vsak mne je jedno kto s kym suhlasi , ja som si povedal svoj nazor , a hadam ho nebudem menit ked si za nim stojim pre par ludi :roll:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

schw33k napísal:Miki mora az sa nemylim tak tresty smrti sa takto vykonavaju v Nigerii a pod. predstav si znasilnene zabite dievca , a zabijak ktory bude vydani ludom - mam ti najst aj video ? O tom by som sa vobec nebal , kto to vykona , pri takychto pripadoch , to si "kopne" KAZDY
Ale vsak mne je jedno kto s kym suhlasi , ja som si povedal svoj nazor , a hadam ho nebudem menit ked si za nim stojim pre par ludi :roll:
NESOM MIKI MORA ! neznasam slovensky rap :/ ale o tom neje tato tema .. video mi nemusis hladat . Ja ti poviem ze moj nazor na to je taky , ze kazdy co si "kopol" alebo by si pri podobnych pripadoch kopol nieje onic lepsi ako ten co zabijal, pretoze aj dany "kat" je spolupachatelom na vrazde . A podla mna nasilie plodi len dalsie nasilie a nemoze z neho vzniknut nic dobre :roll:
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

Bushovy by sa zišiel pod gilotinu
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Mám otázku:
Aký je rozdiel medzi vrahom ktorý niekoho zabije a nami, ktorý rozhodneme o tom, že ho zabijeme? V zmysle vykonania vraždy, rozhodnutia o niečom živote, či bude žiť alebo nie.
Ikarus
Light Expert
Light Expert

odpoved

Príspevok od používateľa Ikarus »

Nasa spolocnost by podla mna naozaj mala zaviest trest smrti
Napísať odpoveď