autorske prava na pisany text zverejneny na internete
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
autorske prava na pisany text zverejneny na internete
no, moj problem je nasledovny - na istej stranke su iste materialy, ktore by som chcel preložiť do slovenčiny, prípadne doplniť nejaké veci a zverejniť na mojej stránke. čiže niektoré texty iba preložiť, niektoré aj trocha pomeniť. Samozrejme do každého jedného textu by som dal zreteľne odkaz na pôvodnú stránku, s tým že to je zdroj materiálu. Na tej stránke má autor jedine email udaný, na ktorý som mu dva krát písal a pýtal som sa, či môžem jeho materiálny použiť - odpovede som sa po vyše mesiaci nedočkal. Zaujímalo by ma, či môžem dané materiálny použiť a ak by mi niekto pitchoval kvôli autorským právam, tak povedať že autor somnou nechce komunikovať - aj keď ho nepoznám, v živote som ho nevidel ani s ním nič nemám - alebo tie materiálny použiť nemôžem?
Pokial tam das zdroj, tak by to malo byt v pohode.. Zrejme na tu stranku jej majitel prdi a ma to v pazi a prinajhorsom ti napise maila, aby si to stiahol dolu. Uricte ti hned nedojde predvolanie na policiu..
-Alebo potom tu je ina moznost, ze tie texty cele prelozis, pomenis a budes sa tvarit, ze si to pisal sam a on tomu aj tak nebude rozumet, takze pohodka..
-Alebo potom tu je ina moznost, ze tie texty cele prelozis, pomenis a budes sa tvarit, ze si to pisal sam a on tomu aj tak nebude rozumet, takze pohodka..
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
dobre, takze riesenie bude asi nasledovne - zoberiem ten text, prelozim ho do slovenciny, pridam nieco s wikipedie a v zozname zdrojov uvediem aj tu stranku - takto by to malo byt vyriesene, a on mi nemoze nic, pretoze tymto sposobom sa pisu vsetky historicke prace - kusok odtial + kusok odinakial = praca
-
ledenaster
Medium Professional