autorske prava na pisany text zverejneny na internete

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Kosh
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

autorske prava na pisany text zverejneny na internete

Príspevok od používateľa Kosh »

no, moj problem je nasledovny - na istej stranke su iste materialy, ktore by som chcel preložiť do slovenčiny, prípadne doplniť nejaké veci a zverejniť na mojej stránke. čiže niektoré texty iba preložiť, niektoré aj trocha pomeniť. Samozrejme do každého jedného textu by som dal zreteľne odkaz na pôvodnú stránku, s tým že to je zdroj materiálu. Na tej stránke má autor jedine email udaný, na ktorý som mu dva krát písal a pýtal som sa, či môžem jeho materiálny použiť - odpovede som sa po vyše mesiaci nedočkal. Zaujímalo by ma, či môžem dané materiálny použiť a ak by mi niekto pitchoval kvôli autorským právam, tak povedať že autor somnou nechce komunikovať - aj keď ho nepoznám, v živote som ho nevidel ani s ním nič nemám - alebo tie materiálny použiť nemôžem?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pokial tam das zdroj, tak by to malo byt v pohode.. Zrejme na tu stranku jej majitel prdi a ma to v pazi a prinajhorsom ti napise maila, aby si to stiahol dolu. Uricte ti hned nedojde predvolanie na policiu..
-Alebo potom tu je ina moznost, ze tie texty cele prelozis, pomenis a budes sa tvarit, ze si to pisal sam a on tomu aj tak nebude rozumet, takze pohodka.. :)
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

navyše ak na stránke nie je uvedené niečo v zmysle, že uvedené články podliehajú autorským právam, alebo, že autor článkou si neželá ich ďaľšie šírenie tak asi ani ten odkaz na zdroj nie je potrebný...je tiež otázne, či sám autor stránky ich má z vlastnej hlavy...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

dobre, takze riesenie bude asi nasledovne - zoberiem ten text, prelozim ho do slovenciny, pridam nieco s wikipedie a v zozname zdrojov uvediem aj tu stranku - takto by to malo byt vyriesene, a on mi nemoze nic, pretoze tymto sposobom sa pisu vsetky historicke prace - kusok odtial + kusok odinakial = praca
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Super > neboj malo by to byt OK :wink:
Napísať odpoveď