mas original hru? Ak nie, tvoj prispevok tu nema co hladat.fedorm napísal:mate niekto nato daky navod alebo crack ako to spojazdnit?lebo sa uz s tym tyzden trapim a stale som to este nespustil.poradte mi pls
GOTHIC 3!
uz konecne ide ...
ale akosi som cakal trosku viac ...
zabugovane, seka to(akoze ostane tak na minutku), grafika nic moc, ,,,...
oblivion je krajsi ,.... neni tak zabugovany a aspon my ukaze okienku ked loaduje!!!!
inac moja konf.
geforce 7600GT 256mb
intel core 2 e6400
1024mb 800mhz ram
disk sata2 wd200gb 7200rpm
+na grafike mam 2ventilatore lebo my to nestihalo chladit ...
OBLIVION rulezzzzzz
oblivion je krajsi ,.... neni tak zabugovany a aspon my ukaze okienku ked loaduje!!!!
inac moja konf.
geforce 7600GT 256mb
intel core 2 e6400
1024mb 800mhz ram
OBLIVION rulezzzzzz
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
uha tazky expert...ze oblivion mal krajsiu grafiku. Asi mas lowest of the lowest details. Prepracovanost krajiny, system bojov, napaditost terenu, to je vsetko to co Gothic 3 ma a Olbiovin nie. Oblivion je jeden obrovsky grc vygenerovany nejakym podradnym editorom. Musi byt clovek fakt slepy, alebo hrat Gothic len 20 sekund, aby mohol daco take vypustit z ust. Tak isto magic je v Gothicu totalne premakany v oblivione tie efekty boli na zaplakanie tu su uchvatne, design miest a dedin, zakuti je v Gothicu unikatny. V Oblivione sa to vsetko stale dookola opakovalo...ludia co maju low/medium details a hrali to menej ako 2-3 hodiny by mali drzat usta a krok.Rixsus napísal:uz konecne ide ...
inac moja konf.
geforce 7600GT 256mb
intel core 2 e6400
1024mb 800mhz ram
OBLIVION rulezzzzzz
P.S.: Moj playtime je daco cez 14 hodin, hero je lvl 21, mam prechodene kvalitne 4 mesta +- 5 jaskyn a tonu krajinky, urobenych asi 40-50+ questov. Hram to na custom details, vsetko na maxe.
P.S.2.: V Oblivione som nechal mnoho hodin zivota co nesmierne lutujem, len pre info. Tiez hrane na maxe, prechodena velka cast questov+main...
Ty proste nevies v com tkvie kvalita rpg titulut0m4s3 napísal:Uplink, presne to si myslim aj ja, iba v prehodenom garde. Gothic III nafuknuta bublina, ktora splasla hned po vydani. A nie som sam. Ludi co si myslia to iste, je na zahranicnych fora viac ako dost. Navyse obmedzenie levelu na 30 - no cement
Fanusika hry urcite potesi,a coby len fanusika hra je vyborna takze neviem co tu trepes
-
t0m4s3
Admin
ano samozrejme, len ty vies v com to tkvie. Ja to porovnavam s Oblivionom. U mna vyhrava Oblivion. Hotovo. Bodka. Nezmenis na tom vobec nic.
gothic III 84/81 (redakcia tiscali/fanuskovia)
oblivion 94/93
takze asi tolko k tomu. Zjavne vobec necitas zahranicne fora a doslova NAREK hracov nad zabugovanostou hry. Miznutie postav a tym padom znicenie questov, graficke a AI bugy, atd atd.. Nad jednym sa vzdy smejem a to ked som v jaskyni alebo v budove a zrazu mi cez stenu zasvieti slnko do oci. Naozaj "posobive"
gothic III 84/81 (redakcia tiscali/fanuskovia)
oblivion 94/93
takze asi tolko k tomu. Zjavne vobec necitas zahranicne fora a doslova NAREK hracov nad zabugovanostou hry. Miznutie postav a tym padom znicenie questov, graficke a AI bugy, atd atd.. Nad jednym sa vzdy smejem a to ked som v jaskyni alebo v budove a zrazu mi cez stenu zasvieti slnko do oci. Naozaj "posobive"
Ne necitam zahranicne fora. LEbo mna nezaujima nazor inych ludi ,a riadim sa podla seba
A podla mn ato je jednoznacne vyborna hra .. Oblivion ma vysoke hodn. pretoze je to akoby som to nazval.. "rpg-pre novych hracov" ..ne ze by to nebola dobra hra to nehovorim,ale niektore prvy vodenia za rucicku etc jak pre debilov fakt.. To je jedno nema zmysel sa tu o tom bavit end
-
uplink
VIP
2 t0m4s3: heh...tak isto nariekali ludia pri oblivione, tak isto nariekaju pri Gothicu. Je to o tom ze ked ma hrac sh*t pocitac, tak mu to pada vsademozne, napr. ja [od razor cracku] uz skoro ziadne bugy nemam a oblivion mi po prvom patchi vzivote nepadol a ani som sa nestretol s nejakym horsim bugom. Proste tieto hry su stavane na high end a nic ine. Ak ma clovek aspon 2 GB Ram a cpu nad 2,2+ GHz a VGA z radov X19xxxxx a NX 79xx GTS+ tak mi ver ze tych bugov ma podstatne menej. Co sa tyka quest bugov, co som cital na fore [ktore je/bolo] momentalne down, tak som vsetky tie questy porobil bez bugov a problemov. Jedine bugy co mam su ako som uz spominal, pady [vyriesene crackom], a vykreslovanie vody [pseudo bug - skor zabudnutie coderov] + armor [co je mozno zamer coderov, aj ked pochybujem]. Tot sjo. A to som stravil uz slusnu dobu v Gothicu...ja viem, hry maju ist na setkych mid-high ranged pc, ale Bohu zial [alebo vdaka Bohu] su to z casti - az plne next gen tituly, ktore vyzaduju next-gen hardware. Cize ak ma niekto 7600-7800, X1600/800 a narieka ze mu to pada, odpoved najde vo svojom hardware...[aj ked strukturalne nie je rozdiel medzi 7800-7950 nejaky velky rozdiel, ale v samotnej aplikacii [hre] to rozdiel je]...[par pipelines ze jo
+- nejake drobne]
Toto co som napisal je imho smutna realita. Ak ma clovek high end = nema az tak moc bugov a je to krasne hratelne, ak clovek nema high end = ma blbo napisane smolu. Tolko moje skusenosti. Az dohram gothic [hadam tak dva-tri tyzdne] tak napisem resume a mozno odvolam svoje tvrdenie, zatial si za nim stojim. Lebo toto je pre mna len déjà vu, ktore som zazil s brachom pri Oblivione. Proste sme nechapali forum a reakcie hracov na hru.
A ano uznavam ze je to chyba coderov, ze hru postavili ako tak hratelnu len na velmi obmedzeny sortiment hardwaru, ale co uz...ze by komercny tah?
P.S.: Neviete niekto kde v ktorom inicku sa daju enablenut screenshoty?
. V alfe sli robit s F1 a ukladali sa do snapshot directory, ale tu nemam paru ako sa robia...
2 Sp1d3Rm4N_2: Je pekne ze branis klasiku, ale nema to zmysel. Proste ludia co nehrali Gothic 1 a 2 + NotR tak nemaju co do Gothicu 3 skakat. Gothic 3 je priamym pokracovanim sagy a ked si ludia nezvykli z prveho a druheho dielu na dost zabugovane prostredie s jeho carovnou atmosferou, tak to v trojke nepochopia uz vobec. Ja som bol tiez zhrozeny zo zvukov na zaciatku a s A.i. a niektorych veci, ale ked som sa tym kratkym zaciatkom prekusol, dostal som sa k tomu co Gothic 3 ponuka - t.j. rozpravkovy, premysleny, perfektne navrhnuty stredoveky fantasy svet s tutovym pribehom a takmer neobmedzenymi moznostami [ze jo vyvrazdit mesto v oblivione od pliagy neslo, lebo by to napisalo game over, tu to ide, lebo je to dokonca hlavna pribehova linia, tak isto corknut hocico v oblivione neslo, lebo to nedovoloval pribeh, v gothicu ide
...]
Toto co som napisal je imho smutna realita. Ak ma clovek high end = nema az tak moc bugov a je to krasne hratelne, ak clovek nema high end = ma blbo napisane smolu. Tolko moje skusenosti. Az dohram gothic [hadam tak dva-tri tyzdne] tak napisem resume a mozno odvolam svoje tvrdenie, zatial si za nim stojim. Lebo toto je pre mna len déjà vu, ktore som zazil s brachom pri Oblivione. Proste sme nechapali forum a reakcie hracov na hru.
A ano uznavam ze je to chyba coderov, ze hru postavili ako tak hratelnu len na velmi obmedzeny sortiment hardwaru, ale co uz...ze by komercny tah?
P.S.: Neviete niekto kde v ktorom inicku sa daju enablenut screenshoty?
2 Sp1d3Rm4N_2: Je pekne ze branis klasiku, ale nema to zmysel. Proste ludia co nehrali Gothic 1 a 2 + NotR tak nemaju co do Gothicu 3 skakat. Gothic 3 je priamym pokracovanim sagy a ked si ludia nezvykli z prveho a druheho dielu na dost zabugovane prostredie s jeho carovnou atmosferou, tak to v trojke nepochopia uz vobec. Ja som bol tiez zhrozeny zo zvukov na zaciatku a s A.i. a niektorych veci, ale ked som sa tym kratkym zaciatkom prekusol, dostal som sa k tomu co Gothic 3 ponuka - t.j. rozpravkovy, premysleny, perfektne navrhnuty stredoveky fantasy svet s tutovym pribehom a takmer neobmedzenymi moznostami [ze jo vyvrazdit mesto v oblivione od pliagy neslo, lebo by to napisalo game over, tu to ide, lebo je to dokonca hlavna pribehova linia, tak isto corknut hocico v oblivione neslo, lebo to nedovoloval pribeh, v gothicu ide
-
t0m4s3
Admin
Vidis a o tom to je. Osobny pocit. Hram Gothic asi tak pol hodinu denne a nic carovne som na tom prostredi nenasiel. Ked to prvykrat zbadal spolubyvajuci, spytal sa ma ci pokracujem v Oblivione. Inak pre koho potom robia hry, ked je ako vravis urcena pre high-end zostavu? Zaujimave ze na Oblivion si highend nepotreboval. Nebudem vam vnucovat svoj nazor, ale nevnucujte ani vy mne svoj. Pre mna je Gothic III prepadak roku.
ja nevem co sa my do toho ludia serete vydelis ste inac travu v oblivione?
a v gothicu iba textura ....
je pravda ze postavicka sa pohybuje krajsie ako v oblivione ale co my to pomoze?
a nevem ked si to nezahram ani na 7600GTcku tak nevem co to je za hra!
+grafika je fakt horsia ...
a plno bugov ... nejdem vymenovat vsetko ale lietajuci vlk je uz dost silne kafe ...
inac ak si myslite ze som nejaky zaryti oblivionak tak to ne ...
hral som Gothic 1,2,NoR a sa my to pacilo!!!
ale 3 je dost zabugovana ... a nevem akeho paka moze napadnut ze bugy zalezia od grafiky ::D:D:D:D tak to je tez silne kafe ... btw pre neho hram to ne medium a nic neseka ...(iba ked sa to akoze loaduje ale to sa da)
inac som hral aj morrowind+bloodmoon+tribunal a este TO!!! bolo lepsie ako gothic 3 tak sa my neserte do systemu a uznajte, ze je to poriadne zabugovane a nevyhovarajte sa, ze je to slabou grafikou ...
a v gothicu iba textura ....
je pravda ze postavicka sa pohybuje krajsie ako v oblivione ale co my to pomoze?
a nevem ked si to nezahram ani na 7600GTcku tak nevem co to je za hra!
+grafika je fakt horsia ...
a plno bugov ... nejdem vymenovat vsetko ale lietajuci vlk je uz dost silne kafe ...
inac ak si myslite ze som nejaky zaryti oblivionak tak to ne ...
hral som Gothic 1,2,NoR a sa my to pacilo!!!
ale 3 je dost zabugovana ... a nevem akeho paka moze napadnut ze bugy zalezia od grafiky ::D:D:D:D tak to je tez silne kafe ... btw pre neho hram to ne medium a nic neseka ...(iba ked sa to akoze loaduje ale to sa da)
inac som hral aj morrowind+bloodmoon+tribunal a este TO!!! bolo lepsie ako gothic 3 tak sa my neserte do systemu a uznajte, ze je to poriadne zabugovane a nevyhovarajte sa, ze je to slabou grafikou ...
-
uplink
VIP
v gothicu 3 horsia trava ako v oblivione? ROFL
niekto si myli pojem textura a model...
ok ale aby to nebol len nepodolozeny flame. Moje dve videjka z TES: Oblivion priroda a na rychlo spravene z Gothic 3...
The Elder Scrolls: Oblivion tu je aj daco z miest
The Elder Scrolls: Oblivion a tu cisto priroda
vs.
Gothic 3
[vopred sa ospravedlnujem za nizky framerate v Gothicu, ale fraps mi ho zrazil z 20-25 na 15-10 takze tak...]
len v kocke zhrniem take hlavne crty oblivion vs. gothic
oblivion:
- rozlahle, sterilne lesiky s rovnakou travou a velmi neclenitym terenom, rovnake jaskyne s velmi nenapaditym clenenim, avsak lepsie osvetlene oproti gothicu
- totalne NUDNY design miest, akoze nech sa bethesda nehneva, ale tie mesta na mna posobili neskor jedno ako druje, bol som hrozne rad ked som nasiel nejake odlisne mesto, s odlisnymi budovami
- totalne ziadne zakutia, skryte jaskyne, akoze do prirodnej jaskyne sa vchadza drevenymi dverami a v kazdej ziju banditi, undeadi, upiri, alebo nejaka sekta? rofl
- pekne zbroje
- pekne zbrane
- slaby system bojov, velmi velmi jednoduchy, lahko naucitelny - ziadny challenge
- slabsia hudba oproti gothicu, avsak lepsie umiestnena a lepsie sa prepinala medzi sceneriami
- velmi dobre spracovanie zvukovych efektov
- hrozne slabe efekty na kuzla, 0 bodov
- malo bugov relativne
- chabe modely byliniek [hub...]
- absencia next gen tienov a to tienovanie postav XD...akoze fakt zle. [self shadows]
gothic 3:
- krasne stredoveke lesy s tutovou atmosferou, pocitom stratenia sa vo fakt hustom lese, kopec divej zvery nie len tak nahodne rozmiestnenej, stada bizonov a deerov co maju svoj rezim, bojujuca diva zver [vlky vs. diviaky vs. scavengri vs. snapperi...]. Proste zivy les s muskami a krasne vymodelovanymi bylinkami...tak isto rastliny nerastu len tak hocikde, nieco rastie len na hillsides, nieco rastie len hlboko v lese, nieco len pri vode, nieco len pri jaskyni, nieco len pri goblinoch a daco len pri drakoch [uz som 3och sundal XD, asi mladata
]
- dost dobre spracovane tiene, skoda toho prekreslovania, velmi kvalitne vyuzity bump mapping na texturach...
- vymakana hudba [akoze fakt tutova] ktora sa zalostne zle prepina medzi sceneriami [co je velka skoda]
- hrozne spracovane zvuky [jedna velka katastrofa]
- vyborne nahovorene, Ti co to dabovali sa do toho fakt vzili
- celkom fajn system bojov, skoda tych bugov [armor vs. fauna]
- dost kvalitny pribeh [prepacte ale zatvaranie bran v oblivione ma fakt "dostalo" a tie bocne questy som robil len tak ze nebolo co, ale nic ma do nich nenutilo, neboli zaujimave, nenapadite velmi]
- napadite questy, nutnost spolupracovat s NPC
- fajn system kradnutia [trosku viacej prepracovany ako v oblivione, v gothicu aj ked daco corknete, NPC si to skor ci neskor vsimne, az na take buggy kradnutie....eh to je na dlhsie
]
- dost dobre efekty na spelly, napr Summon Lightnening mi pripomina Chidori z Naruta, skoda zase tych zvukov [scroll nevydava ziadny zvuk, az kym ho neaktivujete a pritom celkom pekne "zuri" pred castnutim], tiez ma dostal v pozitivnom slova zmysle teleport, doooost premakany efekt a tie basy mnam ^_^...proste spelly su fakt dost na urovni...
resume: Oblivion je velky pekny sterliny svet, ktory ma vsetko uniformne a po case onudi. Neprinasa nic nove, neskor nudny systme bojov a hlavna dejova linia je za 0 bodov. Gothic prinasa zabugovany [fanusikovi to fakt nevadi] avsak nadherne vymodelovany svet, kde je kazde mesto NAOZAJ INE, nie ako tie klony v Olbivione, kazda cast krajinky ma svoje priserky a svoj kolobeh, ine zvyky a inu atmosku...proste Gothic je o vychutnavani pre ludi co mali Gothic fakt radi a tie bugy im proste neprekazaju a nie pre masovych konzumentov rpg...
moje hodnotenie:
Oblivion: 7/10
Gothic: 9/10 [ten jeden kvoli bugom]
- komu sa nece citat moj prispevok az do konca, nech na neho laskavo nereaguje...
ked reagujem na prispevok/temu tak ho citam cely/celu temu, tak by som to cakal aj na druhej strane, inac diskusia nema zmysel a je len bezvyznamny flame podlozeny na utrzkovitych usekoch z prispevkov od ludi
ok ale aby to nebol len nepodolozeny flame. Moje dve videjka z TES: Oblivion priroda a na rychlo spravene z Gothic 3...
The Elder Scrolls: Oblivion tu je aj daco z miest
The Elder Scrolls: Oblivion a tu cisto priroda
vs.
Gothic 3
[vopred sa ospravedlnujem za nizky framerate v Gothicu, ale fraps mi ho zrazil z 20-25 na 15-10 takze tak...]
len v kocke zhrniem take hlavne crty oblivion vs. gothic
oblivion:
- rozlahle, sterilne lesiky s rovnakou travou a velmi neclenitym terenom, rovnake jaskyne s velmi nenapaditym clenenim, avsak lepsie osvetlene oproti gothicu
- totalne NUDNY design miest, akoze nech sa bethesda nehneva, ale tie mesta na mna posobili neskor jedno ako druje, bol som hrozne rad ked som nasiel nejake odlisne mesto, s odlisnymi budovami
- totalne ziadne zakutia, skryte jaskyne, akoze do prirodnej jaskyne sa vchadza drevenymi dverami a v kazdej ziju banditi, undeadi, upiri, alebo nejaka sekta? rofl
- pekne zbroje
- pekne zbrane
- slaby system bojov, velmi velmi jednoduchy, lahko naucitelny - ziadny challenge
- slabsia hudba oproti gothicu, avsak lepsie umiestnena a lepsie sa prepinala medzi sceneriami
- velmi dobre spracovanie zvukovych efektov
- hrozne slabe efekty na kuzla, 0 bodov
- malo bugov relativne
- chabe modely byliniek [hub...]
- absencia next gen tienov a to tienovanie postav XD...akoze fakt zle. [self shadows]
gothic 3:
- krasne stredoveke lesy s tutovou atmosferou, pocitom stratenia sa vo fakt hustom lese, kopec divej zvery nie len tak nahodne rozmiestnenej, stada bizonov a deerov co maju svoj rezim, bojujuca diva zver [vlky vs. diviaky vs. scavengri vs. snapperi...]. Proste zivy les s muskami a krasne vymodelovanymi bylinkami...tak isto rastliny nerastu len tak hocikde, nieco rastie len na hillsides, nieco rastie len hlboko v lese, nieco len pri vode, nieco len pri jaskyni, nieco len pri goblinoch a daco len pri drakoch [uz som 3och sundal XD, asi mladata
- dost dobre spracovane tiene, skoda toho prekreslovania, velmi kvalitne vyuzity bump mapping na texturach...
- vymakana hudba [akoze fakt tutova] ktora sa zalostne zle prepina medzi sceneriami [co je velka skoda]
- hrozne spracovane zvuky [jedna velka katastrofa]
- vyborne nahovorene, Ti co to dabovali sa do toho fakt vzili
- celkom fajn system bojov, skoda tych bugov [armor vs. fauna]
- dost kvalitny pribeh [prepacte ale zatvaranie bran v oblivione ma fakt "dostalo" a tie bocne questy som robil len tak ze nebolo co, ale nic ma do nich nenutilo, neboli zaujimave, nenapadite velmi]
- napadite questy, nutnost spolupracovat s NPC
- fajn system kradnutia [trosku viacej prepracovany ako v oblivione, v gothicu aj ked daco corknete, NPC si to skor ci neskor vsimne, az na take buggy kradnutie....eh to je na dlhsie
- dost dobre efekty na spelly, napr Summon Lightnening mi pripomina Chidori z Naruta, skoda zase tych zvukov [scroll nevydava ziadny zvuk, az kym ho neaktivujete a pritom celkom pekne "zuri" pred castnutim], tiez ma dostal v pozitivnom slova zmysle teleport, doooost premakany efekt a tie basy mnam ^_^...proste spelly su fakt dost na urovni...
resume: Oblivion je velky pekny sterliny svet, ktory ma vsetko uniformne a po case onudi. Neprinasa nic nove, neskor nudny systme bojov a hlavna dejova linia je za 0 bodov. Gothic prinasa zabugovany [fanusikovi to fakt nevadi] avsak nadherne vymodelovany svet, kde je kazde mesto NAOZAJ INE, nie ako tie klony v Olbivione, kazda cast krajinky ma svoje priserky a svoj kolobeh, ine zvyky a inu atmosku...proste Gothic je o vychutnavani pre ludi co mali Gothic fakt radi a tie bugy im proste neprekazaju a nie pre masovych konzumentov rpg...
moje hodnotenie:
Oblivion: 7/10
Gothic: 9/10 [ten jeden kvoli bugom]
- komu sa nece citat moj prispevok az do konca, nech na neho laskavo nereaguje...
nj, tiez som hraval oblivion, presiel som ho a skoncil na lvl 24... ked mam porovnat grafiky v oboch hrach tak sa mi zda ze je na tom gothic 3 o cosi lepsie, zaroven sa mi napri na gothicu paci ze pri vstupe do mesta sa neobjavi ziadny loading, proste mate uplnu volnost... gothic 3 je o cosi narocnejsi pre info na zostave sempron 3400+ 768 ram a GF 6600 265 OC je to hratelne len na medium low ak a aj tak to svapuje pricom oblivon som si zahral na medium - high bez swapu... (1024x768)
S tymi bugmi je to fakt na nic.... ako tomase vravel najhorsi bug sa tyka jaskyni a indoor miestnosti kde totoalne prekaza slnko ktore vam svieti priamo do oci, pak nemoznost dokoncit niektore ulohy lebo dana AI svami nebude hovorit...
O to premakanejsie hodnotim questy v gothicu3, su ovela volnejsie, riesenie a sposob je na vas... velke plus je dabing a hudba... orc fakt hovori ako orc, kazdy ksicht vypada inac... Gothic som este nepresiel ale uz teraz si idem kupit este 512 ram
moje hodnotenie gothic vs oblivion 9-8
S tymi bugmi je to fakt na nic.... ako tomase vravel najhorsi bug sa tyka jaskyni a indoor miestnosti kde totoalne prekaza slnko ktore vam svieti priamo do oci, pak nemoznost dokoncit niektore ulohy lebo dana AI svami nebude hovorit...
O to premakanejsie hodnotim questy v gothicu3, su ovela volnejsie, riesenie a sposob je na vas... velke plus je dabing a hudba... orc fakt hovori ako orc, kazdy ksicht vypada inac... Gothic som este nepresiel ale uz teraz si idem kupit este 512 ram
moje hodnotenie gothic vs oblivion 9-8