Zdielanie windows diskov v linuxe

Všetko ohľadom Linuxu...
TommyBoySVK
Novice
Novice

Zdielanie windows diskov v linuxe

Príspevok od používateľa TommyBoySVK »

ahojte som do linuxu skoro uplna lama(ale rýchlo sa učim) a čo sa winu tyka tak už vyšie pokročili....
mal som dva zosietovane pocitace pomocou dvoch sietovich kariet (ethernet) a teraz som na jeden nainstaloval linux (madriva 2007 free) a chcem sa spytat ako spristupnim zdielane disky winu pre linux...zosietovat sa mi to nejako už kusok podarilo(aspon myslim pretože ked mi ide internet na windowse bol pristupny aj linux)
dik
IgiPoP
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa IgiPoP »

neviem ako je to v mandrive, ale vo vseobecnosti sa to robi takto nejak:
- das na wine zdielat adresar a zdielanie nazves "movie" (povedz me ze tvoj komp v sieti ma meno "tommy"

Kód: Vybrať všetko

smbclient //tommy/movie /mnt/movie
ak je pristup na heslo

smbclient -o username=USER,password=PASS //tommy/movie /mnt/movie
//edit: uvedomil som si, lepsie bude pouzit univerzalny prikaz, ktory predpokladam funguje na kazdom distre a to "mount -t smbfs //tommy/...."
pzad
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pzad »

Ide to aj z file manazera.
teso
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa teso »

pzad napísal:Ide to aj z file manazera.
jj, presne, ide to aj z file managera presne ako vo windowsoch, tj napr.:
\\meno_pc\share\... atd
romano
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa romano »

Pre KDE existuje na toto nastroj smb4k:

http://smb4k.berlios.de/
TommyBoySVK
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TommyBoySVK »

dik za rady...niečo aj išlo i ked som mal problem pri mountuti zdielaneho disku....
ale mam s mandrivou nejake problemy na notebooku a tak som sa rozhodol že prejdem na ubuntu 6.10...neviem hadam mi to ako lame niečo dá :D
ale tieto rady aj tak využijem..dik...

uprava:
s ubuntu 6.10 som neuspel..po dlhom nabiehani live cd mi po kliknuti na install vzdy notebook zamrzne(neviem prečo mu 256MB ram nestači ked na virtualnej masine to islo) a stahovat dalsie iso alternate sa mi nechce...takže som ostal pri mandrivi 2007
uprava:
tak predsa len prejtem na ubuntu 3.10 už stahujem alternate iso..tak to hadam pôjde....uvidime ..mandriva mi niečim nesedi..a dost všade možne som čital že to je sice vhodne pre začiatočnika ale nie je to naj voľba
teso
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa teso »

Pokial nechces robit ziadne velke "sietove" veci, tak si o nic s Linuxom neprisiel ;)

Mas notebook, ktory ma 256MB Ram, ale neni ta ram zdielana aj s grafikou ? cize v skutocnosti je jej menej
Napísať odpoveď