ahojte som do linuxu skoro uplna lama(ale rýchlo sa učim) a čo sa winu tyka tak už vyšie pokročili....
mal som dva zosietovane pocitace pomocou dvoch sietovich kariet (ethernet) a teraz som na jeden nainstaloval linux (madriva 2007 free) a chcem sa spytat ako spristupnim zdielane disky winu pre linux...zosietovat sa mi to nejako už kusok podarilo(aspon myslim pretože ked mi ide internet na windowse bol pristupny aj linux)
dik
Zdielanie windows diskov v linuxe
-
TommyBoySVK
Novice
neviem ako je to v mandrive, ale vo vseobecnosti sa to robi takto nejak:
- das na wine zdielat adresar a zdielanie nazves "movie" (povedz me ze tvoj komp v sieti ma meno "tommy"
ak je pristup na heslo
//edit: uvedomil som si, lepsie bude pouzit univerzalny prikaz, ktory predpokladam funguje na kazdom distre a to "mount -t smbfs //tommy/...."
- das na wine zdielat adresar a zdielanie nazves "movie" (povedz me ze tvoj komp v sieti ma meno "tommy"
Kód: Vybrať všetko
smbclient //tommy/movie /mnt/movieKód: Vybrať všetko
smbclient -o username=USER,password=PASS //tommy/movie /mnt/moviePre KDE existuje na toto nastroj smb4k:
Kód: Vybrať všetko
http://smb4k.berlios.de/-
TommyBoySVK
Novice
dik za rady...niečo aj išlo i ked som mal problem pri mountuti zdielaneho disku....
ale mam s mandrivou nejake problemy na notebooku a tak som sa rozhodol že prejdem na ubuntu 6.10...neviem hadam mi to ako lame niečo dá
ale tieto rady aj tak využijem..dik...
uprava:
s ubuntu 6.10 som neuspel..po dlhom nabiehani live cd mi po kliknuti na install vzdy notebook zamrzne(neviem prečo mu 256MB ram nestači ked na virtualnej masine to islo) a stahovat dalsie iso alternate sa mi nechce...takže som ostal pri mandrivi 2007
uprava:
tak predsa len prejtem na ubuntu 3.10 už stahujem alternate iso..tak to hadam pôjde....uvidime ..mandriva mi niečim nesedi..a dost všade možne som čital že to je sice vhodne pre začiatočnika ale nie je to naj voľba
ale mam s mandrivou nejake problemy na notebooku a tak som sa rozhodol že prejdem na ubuntu 6.10...neviem hadam mi to ako lame niečo dá
ale tieto rady aj tak využijem..dik...
uprava:
s ubuntu 6.10 som neuspel..po dlhom nabiehani live cd mi po kliknuti na install vzdy notebook zamrzne(neviem prečo mu 256MB ram nestači ked na virtualnej masine to islo) a stahovat dalsie iso alternate sa mi nechce...takže som ostal pri mandrivi 2007
uprava:
tak predsa len prejtem na ubuntu 3.10 už stahujem alternate iso..tak to hadam pôjde....uvidime ..mandriva mi niečim nesedi..a dost všade možne som čital že to je sice vhodne pre začiatočnika ale nie je to naj voľba