RAM

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dj-traktorista
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

RAM

Príspevok od používateľa dj-traktorista »

chystam sa kupit novu ram-ku ...teraz mam AM1 512MB .poradte ze ci si mam kupit AM1 k mojej AM1-ke alebo inu znacku ...ci nebudu robit dake konflikty??
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: RAM

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

dj-traktorista napísal:chystam sa kupit novu ram-ku ...teraz mam AM1 512MB .poradte ze ci si mam kupit AM1 k mojej AM1-ke alebo inu znacku ...ci nebudu robit dake konflikty??
Záleží, či bude tá nová kompatibilná s doskou :? (prípadné vyflashovanie nového BIOS-u by mohlo pomôcť).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

nie tak uplne. Ak ma A64, tak ma radic pamate integrovany v procesore a tym padom nieco ako kompatibilita s doskou neexistuje. Idealne bude ak kupis pamat, ktora bude parametrovo co najviac podobna tej tvojej - najlepsie uplne identicka.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

t0m4s3 napísal:nie tak uplne. Ak ma A64, tak ma radic pamate integrovany v procesore a tym padom nieco ako kompatibilita s doskou neexistuje. Idealne bude ak kupis pamat, ktora bude parametrovo co najviac podobna tej tvojej - najlepsie uplne identicka.
Ukazem ti to v pohode > vsetko to iste, jedna doska MSI a druha nejaka ASUS/GB proste hocico a ukazem ti ako v MSI doske nepojde ta RAMka korektne a v ostatnych to pojde, pritom RAM, CPU, PSU vsetko ostane... Sice MSI by som nepovazoval za dosku ale... :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

misokgb napísal:Ukazem ti to v pohode > vsetko to iste, jedna doska MSI a druha nejaka ASUS/GB proste hocico a ukazem ti ako v MSI doske nepojde ta RAMka korektne a v ostatnych to pojde, pritom RAM, CPU, PSU vsetko ostane... Sice MSI by som nepovazoval za dosku ale... :D
To ale nie je problem kompatibility doska <=> pamate, chybu hladaj niekde inde.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

t0m4s3 napísal:To ale nie je problem kompatibility doska <=> pamate, chybu hladaj niekde inde.
Ale je, kedze na inych doskach to beha v poho, nie je pravda, ze vsetko zalezi LEN od pamatoveho radica v CPU, isteze to je najdolezitejsie, ale tak isto na to vplyva aj doska, ide to cez nu, takze ma na tom podiel a tie shity od MSI je jasny priklad... :roll:
dj-traktorista
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dj-traktorista »

diki za rady
Napísať odpoveď