Varenie a Vy
-
Lord PROXI
King
- Kontaktovať používateľa:
-
erytrocyt
VIP
Ak sa nemýlim, mamaľiga je kukuričná kaša.jackb napísal: rumunsku specialitu mamaligu...
Ja osobne variť viem, dokonca sa môžem pochváliť že viem aj piecť - babka ma naučila
Najradšej pečiem mäsko na rôzne spôsoby, mám rád aj cestoviny, ale the best off sú bryndzové halušky... Tie varím veľmi rád.
A z koláčikov najradšej pečiem ten najjednoduchší, zvládnem aj zložitejšie, no tento mi chutí najviac k čaju a káve- linecké pečivko. A je ho aj veľa...
-
Lord PROXI
King
tak tak, aj ja som stale tvrdil, ze ja varit neviem, skusil som spravit prve kurca na zeleninke a hla...... chutilo to aj mackeKwetinka napísal:rada varim..uvarim hocico..a nezastavam ludi, ktori tvrdia, ze nevedia varit, lebo i ten najnegramotnejsi clovek dokaze aspon nieco uvarit..:)staci len vyskusat:)
je to lahke varit, len to neprehanat
Moj najvacsi kuchynsky flip sa stal vtedy ked som sa raz vratil domou z fitka. Tak som sa napapkal ako jedno prasiatko. Presla taka polhodinka a ja pozeram, este nieco by som zjedom. Dostal som chut na vajicka na tvrdo. Vybral som najmensi hniec aky sme doma mali, napusatal som tam vodu, dal vajicka a prikryl. Jasne ze som pri tom neostal stat. Pridal som plyn naplno a odbehol k PC. Bolo presne 17:15. O 3/4 pozeram ze teraz som si robil jest a stale som hladny. ÓOo moje vajcia.
Akosi som na nich zabudol. Pokrievku som nasiel v strede kuchyne. Jedno vajicko za plynakom, druhe ostalo na hrnci, o bolo z neho len uhol a takmer popol. Fuu a ten smrad. Musel som vetrat 2 dni aby som to vyvetral. Ten hrniec bol taky horuci, ze aj ked som ho drzal cez "rukavicu" stale som citil aky je horuci a musel som pockat pokial sa trocha schladi. Mol to riadny masaker.
no priznam sa že moc toho teda uvarit neviem len jednoduchšie jedla viem si napr upiect kurča dalej si viem upiect kolač a ked som prvy krat piekol kolač dal som si pod spodok na druhy plech vodu aby mi neprihorel a ako som tam vsuval plech s vodou tak som trochu nalial do plynoveho horaka a potom som ho musel pol hodinu sušit aby sa vobec zapalil 
-
peterkozel
Medium Professional
-
*Barborka*
Medium Expert
Tak ja mam vztah k vareniu dooobryyy ... bavi ma to
... necem to robit furt ako napr zivit sa ako nejaka kucharka ale doma v pohode ... navarit viem dost veci napr zapekana cestovina , kura , cestoviny na rooozne sposoby, a rozne kolaciky a ine blbosti
... kedze u nas je to tak ze mamka vacsinou vari pre to ze musi a tatko lebo ho to bavi a brata tiez ... ale chlapi vacsinou take speciality
a to sa mi na nich paci ked vedia varit
-
seth82
Darca
Mno ja som ten typ, ktoremu aj caj prihori...ale snazim sa...v poslednom case som sa naucil robit Chilli Corn Carne a Spaghetti Bolognese...pre mna zlozite, musel som sa tiez riadit podla receptu, pretoze inac by som tonezhlobil. Pripadne nemam problem nieco buchnut do rury, najcastejsie kuracie masko, pridat nejake korenie a zeleninu a spravit hranolky alebo ryzu k tomu. Velmi by som sa chcel naucit varit cinu ale pokusy doteraz furt zlyhali...