co na to hovorite? Osobne som prekvapeny, zaskoceny
Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)
-
m3thod-man
Star
- Kontaktovať používateľa:
Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)
http://www.bleskovky.sk/cl/11/130267/Sa ... i-obesenim
myslite ze to budu live vysielat??
-
m3thod-man
Star
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no co ine mozu s nim robit? ale pekne je ze ho odsudili za nieco co sa tam teraz deje denne. nezeby som ho nejak obhajoval ale ked ho sudia ti isty co ho este prednedavnom podporovali, co ja viem? uz mi to pripada jak orwellov 1984 jeden den sme priatelia s Oceaniou a nepriatelia s Euroaziou a na druhy den to bude naopak.
edit: mali by ho zastrelit a nie obesit.uz ked idu volby v usa.
edit: mali by ho zastrelit a nie obesit.uz ked idu volby v usa.
-
Vesper
Professional
zakaz vychadzania
by ma zaujimalo kolki to tam dodrzia... a nie ze by si nezasluzil vsak hlavne v minulosti toho spravil vela zleho ale takych je viac... no co uz o jedneho menej
inac ja si skor myslim ze v telke to budu davat (mozno s nejakym delayom ale aj tak)... ako ked popravovali Caucescue (sory neviemj ako sa to pise)
Amnesty International odsúdila verdikt proti Saddámovi
LONDÝN - Organizácia Amnesty International dnes ostro kritizovala priebeh procesu s bývalým irackým diktátorom Saddám Husajnom, ktorý bol odsúdený na smrť obesením za zločiny proti ľudskosti. Podľa AI prácu súdu poznamenali vážne nedostatky.
Proces so Saddámom bol veľkou šancou na znovunastolenie spravodlivosti a vlády zákona v Iraku, ako aj na transparentné vyrovnanie sa so zločinmi minulosti, uviedol riaditeľ AI pre Blízky východ a Severnú Afriku Malcolm Smart.
Očakávania ľudskoprávnych aktivistov sa však nenaplnili a podľa AI sa proces s exdiktátorom premenil na "zmarenú príležitosť", ktorú ešte zhoršilo udelenie trestu smrti hlavnému obžalovanému. Amnesty International bude pozorne sledovať odvolaciu fázu celého procesu.
"V skutočnosti išlo o nečistú záležitosť. Proces narušili vážne formálne chyby, ktoré spochybňujú spôsobilosť súčasného tribunálu súdiť spravodlivo a v súlade s medzinárodnými štandardami," vyhlásil Smart a dodal, že každý obvinený disponuje základným právom na spravodlivý súdny proces.
Irackého exprezidenta Saddáma Husajna odsúdil dnes Iracký vysoký tribunál v Bagdade na smrť obesením za zločiny proti ľudskosti. O odvolaní proti verdiktu bude v časovo neobmedzenom období rozhodovať apelačná komora pozostávajúca z deviatich sudcov. Poprava môže byť vykonaná až po predchádzajúcom súhlase prezidentskej rady.
Zdroj: TASR
enter00 napísal:bohuzial, este to nie je finalny verdikt, isto sa odvola a vsetko sa bude tahat dalsie roky.
Odvolací súd s Husajnom sa začne v pondelok
Odvolací proces, ktorý sa v Iraku v prípade odsúdenia na smrť a doživotie spúšťa automaticky, sa so Saddámom Husajnom a ďalšími odsúdenými začne už v pondelok a bude trvať 30 dní. Uviedol to predstaviteľ Najvyššieho irackého trestného tribunálu, sudca Raíd Džuhí.
"Odvolanie proti rozhodnutiu sa začína zajtra (v pondelok) a potrvá 30 dní. Odvolací súd však nemá na rozhodnutie stanovený časový limit," povedal Džuhí.
Odvolací tribunál, ktorý v Iraku tvorí deväť sudcov, posúdi, či v procese neboli procedurálne chyby a nebolo porušené právo. Ak sa nejaká chyba vyskytne, musí sa konať nový proces.
V prípade potvrdenia rozsudku smrti by sa mal podľa práva vykonať do 30 dní. Príkaz na popravu musí podpísať prezident alebo viceprezident. Ani oni, ani nikto iný, nemôžu dať milosť alebo zmierniť tresty, o ktorých rozhodla justícia.
Joe-Joe:To by sa nemohli dohodnut na tom, ze na vsetko sa zabudne, nikto nebude sudeny
-Ja trest smrti neuznavam. Radsej by ho mali zavrat do zalara, kde sa bude nudit a lutovat svoje ciny, takto zakrici posledne allah je mocny a stane sa hrdinom tisickam pobluznenym moslimom a krviprelievanie bude pokracovat. Cele je to len divadlo
-Ja trest smrti neuznavam. Radsej by ho mali zavrat do zalara, kde sa bude nudit a lutovat svoje ciny, takto zakrici posledne allah je mocny a stane sa hrdinom tisickam pobluznenym moslimom a krviprelievanie bude pokracovat. Cele je to len divadlo
-
peterkozel
Medium Professional
-
Lord PROXI
King