Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)

Diskusie na politické témy...
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)

Príspevok od používateľa m3thod-man »

http://www.bleskovky.sk/cl/11/130267/Sa ... i-obesenim

co na to hovorite? Osobne som prekvapeny, zaskoceny :shock: myslite ze to budu live vysielat??
allias
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa allias »

Preco si zaskoceny?
Ved to sa dalo cakat. Vysielat by to mohli, ale asi z ludskeho hladiska nebudu. Maximalne sa moze objavit niekde na nete nejake video.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja som len prekvapený, že to vybavili tak skoro. Keby ho súdili niekde mimo Iraku (Európa, USA), tak by sa ten súd ťahal ešte 10rokov a ďalších 10rokov by čakal na popravu..

A som zvedavý, koľkí ho teraz budú ľutovať a obesiť by radšej chceli Busha.. ;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

idu zabit bábku...ppl r dumb :)
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

uplink napísal:idu zabit bábku...ppl r dumb :)
ludia su sprosty ale myslim, ze on nebol az take neviniatko...
Joe-Joe napísal:Preco si zaskoceny?
No necakal som tak skoro rozsudok. A nestava sa kazdy den ze by vesali prezidentov...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no co ine mozu s nim robit? ale pekne je ze ho odsudili za nieco co sa tam teraz deje denne. nezeby som ho nejak obhajoval ale ked ho sudia ti isty co ho este prednedavnom podporovali, co ja viem? uz mi to pripada jak orwellov 1984 jeden den sme priatelia s Oceaniou a nepriatelia s Euroaziou a na druhy den to bude naopak.
edit: mali by ho zastrelit a nie obesit.uz ked idu volby v usa.
gizzmo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gizzmo »

nechcel by som zazit to peklo co tam teraz spravia Saddamovi privrzenci. Ak iracky predstavitelia citia co i len stipku zodpovednosti za zivoty irackych obcanov, tak dostane milost a trest mu zmenia na dozivotie.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

zakaz vychadzania :D by ma zaujimalo kolki to tam dodrzia... a nie ze by si nezasluzil vsak hlavne v minulosti toho spravil vela zleho ale takych je viac... no co uz o jedneho menej :roll: inac ja si skor myslim ze v telke to budu davat (mozno s nejakym delayom ale aj tak)... ako ked popravovali Caucescue (sory neviemj ako sa to pise)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

je to len zlomok toho, co si tento ludsky odpad zasluzi.

bohuzial, este to nie je finalny verdikt, isto sa odvola a vsetko sa bude tahat dalsie roky.
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

To mali spravit aj u nas v 89 napr. s BILAKOM.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Amnesty International odsúdila verdikt proti Saddámovi

LONDÝN - Organizácia Amnesty International dnes ostro kritizovala priebeh procesu s bývalým irackým diktátorom Saddám Husajnom, ktorý bol odsúdený na smrť obesením za zločiny proti ľudskosti. Podľa AI prácu súdu poznamenali vážne nedostatky.

Proces so Saddámom bol veľkou šancou na znovunastolenie spravodlivosti a vlády zákona v Iraku, ako aj na transparentné vyrovnanie sa so zločinmi minulosti, uviedol riaditeľ AI pre Blízky východ a Severnú Afriku Malcolm Smart.

Očakávania ľudskoprávnych aktivistov sa však nenaplnili a podľa AI sa proces s exdiktátorom premenil na "zmarenú príležitosť", ktorú ešte zhoršilo udelenie trestu smrti hlavnému obžalovanému. Amnesty International bude pozorne sledovať odvolaciu fázu celého procesu.

"V skutočnosti išlo o nečistú záležitosť. Proces narušili vážne formálne chyby, ktoré spochybňujú spôsobilosť súčasného tribunálu súdiť spravodlivo a v súlade s medzinárodnými štandardami," vyhlásil Smart a dodal, že každý obvinený disponuje základným právom na spravodlivý súdny proces.

Irackého exprezidenta Saddáma Husajna odsúdil dnes Iracký vysoký tribunál v Bagdade na smrť obesením za zločiny proti ľudskosti. O odvolaní proti verdiktu bude v časovo neobmedzenom období rozhodovať apelačná komora pozostávajúca z deviatich sudcov. Poprava môže byť vykonaná až po predchádzajúcom súhlase prezidentskej rady.

Zdroj: TASR
enter00 napísal:bohuzial, este to nie je finalny verdikt, isto sa odvola a vsetko sa bude tahat dalsie roky.
Odvolací súd s Husajnom sa začne v pondelok

Odvolací proces, ktorý sa v Iraku v prípade odsúdenia na smrť a doživotie spúšťa automaticky, sa so Saddámom Husajnom a ďalšími odsúdenými začne už v pondelok a bude trvať 30 dní. Uviedol to predstaviteľ Najvyššieho irackého trestného tribunálu, sudca Raíd Džuhí.

"Odvolanie proti rozhodnutiu sa začína zajtra (v pondelok) a potrvá 30 dní. Odvolací súd však nemá na rozhodnutie stanovený časový limit," povedal Džuhí.

Odvolací tribunál, ktorý v Iraku tvorí deväť sudcov, posúdi, či v procese neboli procedurálne chyby a nebolo porušené právo. Ak sa nejaká chyba vyskytne, musí sa konať nový proces.

V prípade potvrdenia rozsudku smrti by sa mal podľa práva vykonať do 30 dní. Príkaz na popravu musí podpísať prezident alebo viceprezident. Ani oni, ani nikto iný, nemôžu dať milosť alebo zmierniť tresty, o ktorých rozhodla justícia.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Joe-Joe:To by sa nemohli dohodnut na tom, ze na vsetko sa zabudne, nikto nebude sudeny :)
-Ja trest smrti neuznavam. Radsej by ho mali zavrat do zalara, kde sa bude nudit a lutovat svoje ciny, takto zakrici posledne allah je mocny a stane sa hrdinom tisickam pobluznenym moslimom a krviprelievanie bude pokracovat. Cele je to len divadlo
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Frikso napísal:... takto zakrici posledne allah je mocny a stane sa hrdinom tisickam pobluznenym moslimom a krviprelievanie bude pokracovat.
Krviprelievanie by pokracovalo ci by bol popraveny alebo nie, no s tym hrdinom- mucenikom- si to vystihol presne.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

a naj ze obesenim pre arabov je to dost potupna smrt,hmm no ale frajer navonany ked povedali rozsudok s akym tenkym hlaskom krical tie veci okolo alaha,inak fakt blbe - bude zneho mucenik a ak zverejnia kde budu jeho pozostatky spravia si ztoho putnicke miesto
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Husajn je pre Arabov velky vzor aj napriek tomu co robil! Je dost mozne ze bude pre nich vzorom este mnoho generacii. Ved aj v Afganistane malo po 11. septembri kazde druhe narodene dieta meno Bin Ladin.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

i ked to uz tie masove vrazdy z jeho strany nevrati , som rad ze bude obeseny
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Obeseny?? Neprijemna smrt. Ale on si ju zasluzi :evil:
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

na jednej strane je mozno pravda ze sa podilal na nejakych masovych vrazdach atd.... ale na druhej strane ten sud ktory ho sudil bol taky spravodlivy a demokraticky ze az.... ked uz sa aj amnesty international ozve

a ten trest ma vobec neprekvapil :roll:
2neo
Star
Star

Príspevok od používateľa 2neo »

len ci to nie je jeho dvojnik.a ci ten pravy nechodi s Bushom na ryby.
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

live to urcite nebude, to by poburilo hlavne tych jeho privrzencou a podobnych blaznou :lol:
ale je to dobre, aspon jeden z mala si svoje ciny odpika, no aspon ze nie dlho :D
Napísať odpoveď