Instalacia Phpbb fora
Instalacia Phpbb fora
Mam jednu otazku da so to nainstalovat na iba do pc bet toho aby to olo publikovane na nete?!Proste na pc kde nie je internet?
lohalhost
máš na mysli localhost ?
-
D@ve
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
jj, mozny to je, ale budes k tomu potrebovat par programu - Apache, mysql a php, linky si vygoogluj, ale je to myslimhitman napísal:hej
Kód: Vybrať všetko
www.php.netKód: Vybrať všetko
www.apache.orgKód: Vybrať všetko
www.mysql.orgUpravil Ob3l1x
Basa 24Hod
pozor na zive linky
PHP-home to isto
phphome.soundforge.netjo si moj clovekdrakeman napísal:PHP-home to isto
phphome.soundforge.net
pisal som o tomto na inet.sk ak chces viac info tak si to kukni
stiahni si verziu 2.2.7
toto je jedina stabilna a poriadna verzia kde ked aj nieco spravis v configu nespadne hned apache
aha tak to si davacSpoty napísal:no ja neviem nemam s phphome dobre skúsenosti. BuĎ mi to vôbec nejde korektne nainstalovat, alebo to pada atď. najradšej si všetko inštalnem sám, najnovšie verzie pričom mam istotu že viem čo je v konfigoch....
malokto si vie nainstalovat apache a hlavne si donho dobre dat mysql a zvysok
malokto to vie dobre urobit!
mne to chvilku trvalo ale aj tak pouzivam radsej phphome lebo dost casto preinstaluvavam win a nechce sa mi to vzdy znovu a znovu konfigurovat
no keby mi to fičalo cez ten phpHOME tak sa neserem so samostatnym instalovanim PHP , APachu a mysql...... skusal som aj PHPtriad a ani to mi dako neficalo no neviem.....
a inak PHP spolahlivo bezi aj pod IIS(Internet Information Server) pre NT alebo pre Windows 95, 98, ME PWS (Personal Web Server) .....
Apache Web Server rulla
a inak PHP spolahlivo bezi aj pod IIS(Internet Information Server) pre NT alebo pre Windows 95, 98, ME PWS (Personal Web Server) .....
Apache Web Server rulla
ja to viem nakonfigurovať (chválim sa). Vyvraciam tvoje tvrdenie, apache je jeden zo serverov, ktoré sú výborne zdokumentované a veľmi ľahko konfigurovateľné. A konfiguráciu naozaj zvládne každý, kto sa vyzná v tejto problematike (klient server, http a web).lammer napísal: aha tak to si davac
malokto si vie nainstalovat apache a hlavne si donho dobre dat mysql a zvysok
malokto to vie dobre urobit!
mne to chvilku trvalo ale aj tak pouzivam radsej phphome lebo dost casto preinstaluvavam win a nechce sa mi to vzdy znovu a znovu konfigurovat
a o takto si preštudovať error.log (chybový log súbor servera apache), poprípadne skúsiť manuálne príkazom net start apache2 spustiť server v okne s príkazovým riadkom a sledovať message akú pošle apache server. Najlepšie je zachytiť chybovú hlášku pri spustení, teda skúsiť ešte príkaz:inak vám to phphome fakt funguje len cisto ked to nainstalujete ? mne to ani bohovi nechce ist a to ani po cisto nainstalovanom wine.. a nejde mi ani jedna verzia hmmm cudne ....
a ked to robime kazde zvlast tak to fici .... zaujimave...
apache -t -D DUMP_VHOSTS-
hojko
Site Admin
Tak s tymto nesuhlasim. Podla mna Apache nie je lahke instalnut pre normalneho uzivatela a potom pridat aj MySQL & PhpMyAdmin. Mal som tu cest robit to a nebolo mi do smiechu, skoncilo to potom na PhpHomeEdition 2.2.7!trizzo napísal: ja to viem nakonfigurovať (chválim sa). Vyvraciam tvoje tvrdenie, apache je jeden zo serverov, ktoré sú výborne zdokumentované a veľmi ľahko konfigurovateľné. A konfiguráciu naozaj zvládne každý, kto sa vyzná v tejto problematike (klient server, http a web).
takze toto co si povedal je blbosttrizzo napísal:ja to viem nakonfigurovať (chválim sa). Vyvraciam tvoje tvrdenie, apache je jeden zo serverov, ktoré sú výborne zdokumentované a veľmi ľahko konfigurovateľné. A konfiguráciu naozaj zvládne každý, kto sa vyzná v tejto problematike (klient server, http a web)
poznam kvantum ludi ktory vedia velmi dobre po ang a hovno vedia instalnut apache
je to dobre zdokumentovane ale apache nie je vsetko
server ti je nahovno bez php a mysql (alebo ineho) a to dostat dnu uz nie je az taka prdel
keby som vedel ze mi win vydrzi a nepreinstalujem ho o5 o tyzden tak si to tiez nahodim po jednom
ale inak to fakt nema vyznam len na testy
ja si na tom odskusam co potrebujem a zvysok uz potom vonku
keby to malo sluzit ako hlavny server fungovalo by to inak
a este k tej instalacii:
ked je to take jednoduche preco si myslis ze 99% zaciatocnikov ani nevie ako ho zapnut? (bez grafickej nadstavby cisto len konzola)
proste ludia co sa tymto zaoberaju pre nich je to ine a vacsinou ste radi ze sa to podari
preto je phphome vyborne riesenie pre ludi, ktory to chcu skusat a nie pre profi hostingy
hmm taky stručny navod ako za 15 minuta nainštalovat Apache + PHP + mysql (15 minut proste to bude bezať
)
potrebujeme :
apache_1_3_14_win32.exe - WWW server Apache - instalacka, pripadne ine, podobne
php-4.0.3 - Instalacka PHP
mysql-3.23.27-beta-win.zip - zazipovaná Instalacka MySQL
Instalacia PHP
1.php-4.0.3
nainštalujeme do C:\PHP
tu sa nam budu nachádzať konfiguračné subory php.ini-dist a php.ini-recommended. POužijeme php.ini-recommended a premenujeme ho na php.ini. Teraz skopírujte php4ts.dll a php.ini do adresára winu (C:\WINNT, C:\WINDOWS, ....). Takto je PHP pripravne pre oba servery aj Apache aj IIS.
potrebujeme :
apache_1_3_14_win32.exe - WWW server Apache - instalacka, pripadne ine, podobne
php-4.0.3 - Instalacka PHP
mysql-3.23.27-beta-win.zip - zazipovaná Instalacka MySQL
Instalacia PHP
1.php-4.0.3
nainštalujeme do C:\PHP
tu sa nam budu nachádzať konfiguračné subory php.ini-dist a php.ini-recommended. POužijeme php.ini-recommended a premenujeme ho na php.ini. Teraz skopírujte php4ts.dll a php.ini do adresára winu (C:\WINNT, C:\WINDOWS, ....). Takto je PHP pripravne pre oba servery aj Apache aj IIS.
- Prílohy
-
- adresar_c.jpg (27.38 KiB) 2740 zobrazení
-
- adresar_c_php_ini.jpg (26.86 KiB) 2738 zobrazení
Inštalacia PHP pod APACHE
stiahneme si apache napriklad z
V C:\Apache\Apache\conf sa nachádzaju konfiguracne subory *.conf .
Otvorte httpd.conf. Všetky položky ktore maju pred sebou # su komentare. Direktiva Port sa nachadza na riadku 268. defaultne je 80 ak nam uz na porte bezi ISS zmenime napr na 81 inak nechame tak. ďalej na riadku 301 zmenime direktivu DocumentRoot "C:/Apache/Apache/htdocs" na DocumentRoot "C:/www", tým nastavite miesto kde si budete ukladat PHP skripty. Do C:/www umiestnime idndex.php s takymto textom :
ďalej musite zmeniŤ tieto direktivy :
na
a este pridate do tohto konfigu za nasledujuci text
toto :
Apacha spustime C:\Apache\Apache\Apache.exe
stiahneme si apache napriklad z
http://httpd.apache.org V C:\Apache\Apache\conf sa nachádzaju konfiguracne subory *.conf .
Otvorte httpd.conf. Všetky položky ktore maju pred sebou # su komentare. Direktiva Port sa nachadza na riadku 268. defaultne je 80 ak nam uz na porte bezi ISS zmenime napr na 81 inak nechame tak. ďalej na riadku 301 zmenime direktivu DocumentRoot "C:/Apache/Apache/htdocs" na DocumentRoot "C:/www", tým nastavite miesto kde si budete ukladat PHP skripty. Do C:/www umiestnime idndex.php s takymto textom :
<?
phpinfo();
?>
<Directory "C:/Apache/Apache/htdocs">
#
# This may also be "None", "All", or any combination of "Indexes",
# "Includes", "FollowSymLinks", "ExecCGI", or "MultiViews".
#
# Note that "MultiViews" must be named *explicitly* --- "Options All"
# doesn't give it to you.
#
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
#
# This controls which options the .htaccess files in directories can
# override. Can also be "All", or any combination of "Options",
# "FileInfo", "AuthConfig", and "Limit"
#
AllowOverride None
#
# Controls who can get stuff from this server.
#
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
<Directory "C:/www">
#
# This may also be "None", "All", or any combination of "Indexes",
# "Includes", "FollowSymLinks", "ExecCGI", or "MultiViews".
#
# Note that "MultiViews" must be named *explicitly* --- "Options All"
# doesn't give it to you.
#
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
#
# This controls which options the .htaccess files in directories can
# override. Can also be "All", or any combination of "Options",
# "FileInfo", "AuthConfig", and "Limit"
#
AllowOverride None
#
# Controls who can get stuff from this server.
#
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>Kód: Vybrať všetko
<IfModule mod_negotiation.c>
LanguagePriority en da nl et fr de el it ja kr no ......
</IfModule>toto :
# NačitaPHP modul pro Apache
LoadModule php4_module C:/php/sapi/php4apache.dll
# Pridamapovanie koncoviek PHP skriptov
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .wml .phtml .inc .ihtml
# Do buducna nastavíme Wapové aplikacie
AddType text/vnd.wap.wml .wml
AddType image/vnd.wap.wbmp .wbmp - Prílohy
-
- Ak všetko dopadne dobre ukaže sa v cmd toto :
- apache_install_4.jpg (13.9 KiB) 2947 zobrazení
-
- 3.krok
- apache_install_3.jpg (15.51 KiB) 2947 zobrazení
-
- 2.krok
- apache_install_2.jpg (37.25 KiB) 2947 zobrazení
-
- 1.krok
- apache_install.jpg (42.14 KiB) 2949 zobrazení
oka kedze si to tak pekne vysvetlil teraz vysvetli nieco ine.Spoty napísal:ak budete mať otazky tak sa pýtajte. Inštalacia Mysqladmina je trošku zložitejšia hlavne konfiguracia
naprt ako spravit jeden config, ktory zabezpeci, ze apache bude prenasat svoje nastavenia na mysql (teda bude pre mysql smerodatne?) ja som ani nevedel ze sa to da, ale phphome to tak ma
btw nie zly navod, celkom pohoda aj ked to robim inak ale pohoda
-
D@ve
Amateur
Mno, tak ja jsem s rozjetim apache, mysql a php nemel moc velke problemy (sice mi ze zacatku chvili trvalo, nez jsem prisel na problemy s kodovanim znaku a podobne), takze jsem si to vsechno udelal sam, ale je tady jeste jedna moznost - a tou je balik all-in-one apache2triad.
Je v nem snad vsechno, co kdo potrebuje, je tam v tom i ftp, SSL, phpmyadmin apod. Navic to ma jakysi kontrolni panel, kde je videt stav vsech sluzeb, zda je vsechno v poradku a taky online updater. Osobne jsem ho vyzkousel a mohu rict, ze je opravdu velmi jednoduchy na instalaci, provoz a nejsou s nim snad zadne problemy.
http://apache2triad.sourceforge.net/