SOFT NA SATELITNU TELKU
-
nejakymarko
Addict
SOFT NA SATELITNU TELKU
Mam doma TV card, a mame doma klasicky satelit s dekoderom! Problem je v tom, ze do PC sa to da pripojit taq aby to islo len tak ze kabel pojde z dekodera do PC, ale potom musim pozerat to, co aj nasi na TV! Neexistuje nejaky soft, ktory sa sprava ako ako dekoder, aby som mohol pripojit kabel do PC priamo zo satelitu, a nie cez dekoder!
Asi som tu napisal trochu mongolsky, ale dufam ze sa v tom vyznate!
VOPRED DIKESS ZA RADU
Asi som tu napisal trochu mongolsky, ale dufam ze sa v tom vyznate!
VOPRED DIKESS ZA RADU
-
nejakymarko
Addict
ale mas tak praveny satelit?? lebo cez kablovku mi to ide normalne, ale cez saterit, neweiem lebo aj tie karty a toto vsetkoLuKKaS napísal:A to mas ako spravene ??? Rozdvojku a rozdelene do jedneho PC a Telkaca ?;-)
Dalo by sa to tak ze by si mal dva dekodery:D ale inac musi to ist aj normalne :-O kedze ja mam to tak a mam celu rodinu tak spravenu mam rozdvojku ide do mojho PC telkaca a do dalsieho telkaca
Rozmyslaj trocha.
Co ti hovori slovo "DECODER"? Hm? Ze by dekodoval zakodovany signal??? Ked strcis kabel zo satelitu (nie cez decoder) na priamo do PC, tak uvidis asi tak velke hodiny.
Tvoje problem sa da jednoducho vyriesit. Kup si v predajni s elektro-instalacnym materialom koaxialove "T-cko" a fukni ho za decoder. Jeden kabel potom k vasim do TV a druhy k tebe do PC.
Problem solved ...
Co ti hovori slovo "DECODER"? Hm? Ze by dekodoval zakodovany signal??? Ked strcis kabel zo satelitu (nie cez decoder) na priamo do PC, tak uvidis asi tak velke hodiny.
Tvoje problem sa da jednoducho vyriesit. Kup si v predajni s elektro-instalacnym materialom koaxialove "T-cko" a fukni ho za decoder. Jeden kabel potom k vasim do TV a druhy k tebe do PC.
Problem solved ...
-
nejakymarko
Addict
-
nejakymarko
Addict
-
nejakymarko
Addict
-
nejakymarko
Addict
Ja pouzivam TVR a iny soft ani nechcem. Takze ak je podla teba na dve veci, tvoj problem. Dostal som ho ku karte a zatial som lepsi nenasiel. Je ich este viac (ChrisTV, ...) ale neosvecili sa. Chytam cez to vsetky stanice (47), ale je pravda, ze mam kablovku. Ale viem, ze je tam aj moznost nastavenie prijmu terestrialne sirenych programov, takze tak. Skusaj ...
No nechcem vás nejako rušiť ale podľa mňa je to blbosť.
Presne ako bolo napísané. decoder je na dekódovanie. To čo ti vraví že za dekodéro dať Tčko na koax je blbosť a zrejme to v podstate máš urobené aj teraz tak. Pretože je rozdiel či prijímaš satelitné vysielanie alebo pozemné. Na TV kartu chytíš pozemné vysielanie z antény, alebo z dekodéru, pretože dekodér prevádzasignál na úroveň ako je na pozemnom vysielaní. Takže ak chceš použiť ten dekodér, tak budeš môcť pozerať len to co je na ňom nastavené, teda to čo pozerajú rodičia. Ak chceš mať nezávislé, tak máš dve možnosti. 1) Kúpiť si druhý dekodér a ten si napojiť na tvkartu, 2) kúp si satelitnú kartu SkyStar2 a máš po problémoch. Ja osobne sa prikláňam k tej Skystarke, mám ju aj ja a je to super (btw, dajú sa potom softwarovo odkódovať kódované programy).
Presne ako bolo napísané. decoder je na dekódovanie. To čo ti vraví že za dekodéro dať Tčko na koax je blbosť a zrejme to v podstate máš urobené aj teraz tak. Pretože je rozdiel či prijímaš satelitné vysielanie alebo pozemné. Na TV kartu chytíš pozemné vysielanie z antény, alebo z dekodéru, pretože dekodér prevádzasignál na úroveň ako je na pozemnom vysielaní. Takže ak chceš použiť ten dekodér, tak budeš môcť pozerať len to co je na ňom nastavené, teda to čo pozerajú rodičia. Ak chceš mať nezávislé, tak máš dve možnosti. 1) Kúpiť si druhý dekodér a ten si napojiť na tvkartu, 2) kúp si satelitnú kartu SkyStar2 a máš po problémoch. Ja osobne sa prikláňam k tej Skystarke, mám ju aj ja a je to super (btw, dajú sa potom softwarovo odkódovať kódované programy).
-
nejakymarko
Addict
SkyStar je PCI karta, zasuneš ju do slotu, nainštaluješ ovladače, a pripojíš k parabole s konvektorom. Neplatíš žiadne poplatky, teda ak si nezoberieš nejaku dekodovaciu smart kartu napr. U*C. Inak na tejto skystar karte sa softverovo daju odkodovať dosť vela programov z orbitu. Cena karty je približne okolo 2000SK +cena za parabolu a konvektor.
-
nejakymarko
Addict
ak mas satelit no tak to ti potom netreba, lebo mas parabolu aj ten konvektor. Kupit sa da v PC predajniach ak ju maju a mozes si ju aj objednat. Potom ti netreba TV kartu. Konvektor? Pozrel si sa niekedy na parabolu z predu? Tak to co je umiastnene skoro v strede a ide z toho koax. kabel tak to je ono.Skolacik napísal:a ja ked uz mam jedem satelit, taq mi netreba okrem tej karty nic? plus da sa v pohode kupit napr. v okoli PP alebo by som ju musel objednavat? a co je ten konvektor? a to potom vlastne nepotrebujem TV kartu, alebo hej?
-
nejakymarko
Addict