Porovnanie najsilnech kariet sveta ATI vs Nvidia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Porovnanie najsilnech kariet sveta ATI vs Nvidia

Príspevok od používateľa mystique »

testy boli robene na tituloch ako prey, half life, quake4 a samozrejme 3d mark 06

ZOSTAVA: C2D E QX6700, 2x 1GB ram DDR2, WD Raptor 150
Prílohy
cena-vykon.png
cena-vykon.png (15.52 KiB) 1535 zobrazení
vykon.png
vykon.png (15.04 KiB) 1534 zobrazení
noldor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa noldor »

omg to s ati je naozaj az tag zlé ?
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no sak pockame na prvu DX10 od ati (asi X2800XTX) a ta podla mna potopi tu 8800 uz len kvoli tomu ze tam daju DDR4
ale to kym bude no uvidime
piston
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa piston »

juro145 napísal:omg to s ati je naozaj az tag zlé ?
len sa netreba bat su to dve rozdielne generacie gk. takze ten rozdiel sa dal cakat, ja som tiez zvedavy na to s cim pride ATI
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

piston napísal:len sa netreba bat su to dve rozdielne generacie gk. takze ten rozdiel sa dal cakat, ja som tiez zvedavy na to s cim pride ATI
ale s čím sa da porovnať? rozdiel sa dal ocakavať, ale ocakaval si taky velky? to este predpokladajú narast vykonu G80 po vyladení ovládačov o dalsich 30-40%.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

ja osobne by som s tou 8800 velke drahoty nerobil, ale treba pockat na ATI, aj ked ja som mal vzdy radsej Nvidiu
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Stale nezabudajte, ze ATi nema oficialne konkurenta ku G80. Predsa len, nova rodina kariet od nV, musime si pockat na novu rodinku od ATi, to, ze je ATi v porovnani drahsia je uz druha vec ale... Este si pockame na reply od ATi... :roll:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

misokgb napísal:Stale nezabudajte, ze ATi nema oficialne konkurenta ku G80. Predsa len, nova rodina kariet od nV, musime si pockat na novu rodinku od ATi, to, ze je ATi v porovnani drahsia je uz druha vec ale... Este si pockame na reply od ATi... :roll:
asi tak .. aj ked velky rozdiel asi cakat nikto nemoze ... maximalne to bude tak ako vzdy - 5 az 10% vykonu navrch z jednej ci druhej strany ..
pretoze nema pre nich zmysel prist s niecim ohromne vykonnym co bude drahe na vyrobu ked im staci prist s niecom podobne vykonnym ako ma konkurent a na tom zarabat
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

gwixt napísal:asi tak .. aj ked velky rozdiel asi cakat nikto nemoze ... maximalne to bude tak ako vzdy - 5 az 10% vykonu navrch z jednej ci druhej strany ..
pretoze nema pre nich zmysel prist s niecim ohromne vykonnym co bude drahe na vyrobu ked im staci prist s niecom podobne vykonnym ako ma konkurent a na tom zarabat
zaujimave, ze posledne dve generacie prisla nV s naskokom daleko vyssim ako 5-10%, kdezto ATi sotva 10% a pisete o vyrovnanom boji? Ale kdeze...
gwixt
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:zaujimave, ze posledne dve generacie prisla nV s naskokom daleko vyssim ako 5-10%, kdezto ATi sotva 10% a pisete o vyrovnanom boji? Ale kdeze...
eeee .. myslel som porovnanie rovnakych generacii (GF6k vs X800, GF7k vs X1000, GF8k vs R600) .. rozdiely vo vykone najvykonejsich kariet prislusych generacii nie su take velke
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ale berte to asi takto... teraz si kazdy nakupi GF 8800 ( cca 22000sk) a potom im uz nebude treba ziadnu ATi pretoze doma uz budu mat jedno delo... a aj ked ati pride o 5-10% vyssim vykonom urcite to bude aj drahsie a predsa radsej kupim teraz a lacnejsie...
gwixt
Addict
Addict

H@wk napísal:Ale berte to asi takto... teraz si kazdy nakupi GF 8800 ( cca 22000sk) a potom im uz nebude treba ziadnu ATi pretoze doma uz budu mat jedno delo... a aj ked ati pride o 5-10% vyssim vykonom urcite to bude aj drahsie a predsa kupim teraz a lacnejsie...
hmm, ty kde zijes?? tam by som sa rad prestahoval .... ze "kazdy si kupi GF8800 (cca 22000sk)" .. :lol: :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:eeee .. myslel som porovnanie rovnakych generacii (GF6k vs X800, GF7k vs X1000, GF8k vs R600) .. rozdiely vo vykone najvykonejsich kariet prislusych generacii nie su take velke
lenze nV posledne dve generacie priniesla o pol roka skor ;-) V tom je ten problem, naco je ATi 10% navyse o pol roka neskor, ked dovtedy naryzuje nV?
gwixt napísal:hmm, ty kde zijes?? tam by som sa rad prestahoval .... ze "kazdy si kupi GF8800 (cca 22000sk)" .. :lol: :lol:
ten kto si kupi highend ATi o pol roka, ten ma aj na G80. A kedze len jedna z nich je teraz na trhu a momentalne drtiii (ine slova sa neda pouzit) konkurenciu, tak co si asi kupi? :roll:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

gwixt napísal:hmm, ty kde zijes?? tam by som sa rad prestahoval .... ze "kazdy si kupi GF8800 (cca 22000sk)" .. :lol: :lol:
Rozmyslaj a pochopis ze som to "kazdy" nemyslel akoze kazdy... :twisted:
gwixt
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:lenze nV posledne dve generacie priniesla o pol roka skor ;-) V tom je ten problem, naco je ATi 10% navyse o pol roka neskor, ked dovtedy naryzuje nV?
ano to nespochybnujem, ze z toho nV neuveritelne tazi ... ale o tom som nechcel pisat a ani nepisal :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ten kto si nemoze dovoli G80 urcite si nebude moct dovolit ani R600 ;-)
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

t0m4s3 napísal:ten kto si nemoze dovoli G80 urcite si nebude moct dovolit ani R600 ;-)
Plne s tebou súhlasím, ale na druhej strane môže mať ten dotyčný peniaze na GTS variantu, ktorá je pomaly o 6000 korún lacnejšia (GTS: 16 967.70; GTX: 22 346.80).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

a to uz dopredu viete kolko bude R600 stat? Myslim, ze nemaju v marketingovom oddeleni hlupakov. Vyrobit orezanu verziu karty je to najmenej.
SOLlD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SOLlD »

http://www.ddworld.cz/aktuality/velky-p ... iky-2.html
tu je nejake info o tom ako by mohla nova ATI-na vyzerat.....a zatial vyzera zaujimavo :shock: [/url]
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja si myslim že Nvidia sa len tak trhnuť neda(myslim že to ATI nedovolia). Ale ja som bol furt a som za Nvidia. Či dobre či zle.
Napísať odpoveď