100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s
100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s
V nasej bytovke mame posietovane jednotlive byty. Kazdy ma pripojenie do siete o rychlosti 100Mb/s, ale len mne vypisuje ze moje pripojenie je 10Mb/s. Uz som skusal aj iny PC, nove ovladace pre LAN kartu(1Gb/s), prerabal som koncovky na sietovom kabli tak ako maju aj moji susedia, ale bezvysledne. Ale inac net mi ide vsetko OK. Len nemozem tahat zo siete 100Mb/s. Moze byt ze mam niekde kabel seknuty? Lebo viem ze na prenos sa pouzivaju len 4zily, ale keby to bol jeden z nich tak net by mi asi nesiel vobec... Vie niekto kde moze byt este problem?
-
tomo.za
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: 100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s
no to ze mas 100Mb/s vobec neznamena ze budes tahat 100Mb/s...Aladin napísal:Len nemozem tahat zo siete 100Mb/s.
Re: 100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s
to neznamena, ale aspon mu to pojde rychlejsie a nebude musiet cakat 40 min na gigatomo.za napísal:no to ze mas 100Mb/s vobec neznamena ze budes tahat 100Mb/s...
switch je 100mbps ?
No ta LAN karta je na maticnej doske GA-8I945P-G-RH
Ten switch je 100mbps a mam naistalovane aj najnovsie ovladace z netu. Tak ako pisal bobormako, nechce sa mi od suseda tahat takou pomalou rychlostou. Skor vidim asi ze bude chyba v kably, len nechapem preco mi potom ide net... 
Kód: Vybrať všetko
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1960&ProductName=GA-8I945P-G-RH-
DarthVader
Medium Star
-
tomo.za
Light Star
takze ak to spravne chapem spojenie je ty:kabel:switch:kabel:sused ok? pri blbom kabli by si mal vysoke pingy, stracali by sa ti pakety atd... toto je vec sietoviek alebo PC... inac aku ma sietovku on, akej znacky je switch? a akou rychlostou presne to od neho tahas? lebo ak frcite na nejakych realtekoch za 150Sk tak viac ako 5-8Mb/s ani necakaj... aj keby ste boli spojeni priamo...Aladin napísal:Ten switch je 100mbps a mam naistalovane aj najnovsie ovladace z netu. Tak ako pisal bobormako, nechce sa mi od suseda tahat takou pomalou rychlostou. Skor vidim asi ze bude chyba v kably, len nechapem preco mi potom ide net...
No uz som pisal trosku vyssie co mam za LAN kartu(Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet) . Pingy nemam vobec vysoke, vsetko pod 1ms. Od suseda taham len okolo 850kbytes/s . Jemu pise (ako aj ostatnym uzivatelom v bytovke ) ze ma pripojenie 100Mb/s a mne ukazuje len 10Mb/s.tomo.za napísal:takze ak to spravne chapem spojenie je ty:kabel:switch:kabel:sused ok? pri blbom kabli by si mal vysoke pingy, stracali by sa ti pakety atd... toto je vec sietoviek alebo PC... inac aku ma sietovku on, akej znacky je switch? a akou rychlostou presne to od neho tahas? lebo ak frcite na nejakych realtekoch za 150Sk tak viac ako 5-8Mb/s ani necakaj... aj keby ste boli spojeni priamo...
- Prílohy
-
- Hub
- P1300053.JPG (272.64 KiB) 1265 zobrazení
Predpokladam, ze nastavenia sietovky mas dobre...
Hm, ak mas dobreho suseda, zober comp k nemu a pripoj sa na jeho kabel ci nabehne ta stovka. ak nie, je problem v tvojom compe (sietovke, nastaveni...).
Ak stovka nabehne, moze byt problem teoreticky od koncovky u teba doma az po cip vo switchi.
Kym zacnes vlacit comp po baraku, skus pouzit iny kabel, ine vstupy na switchi, ine zariadenie pripojene namiesto switcha, nabotovat live os ci nepojde rychlost 100mbps.
asi som este nieco zabudol, sak poskusaj a uvidis. daj vediet ako sa dari.
Hm, ak mas dobreho suseda, zober comp k nemu a pripoj sa na jeho kabel ci nabehne ta stovka. ak nie, je problem v tvojom compe (sietovke, nastaveni...).
Ak stovka nabehne, moze byt problem teoreticky od koncovky u teba doma az po cip vo switchi.
Kym zacnes vlacit comp po baraku, skus pouzit iny kabel, ine vstupy na switchi, ine zariadenie pripojene namiesto switcha, nabotovat live os ci nepojde rychlost 100mbps.
asi som este nieco zabudol, sak poskusaj a uvidis. daj vediet ako sa dari.
-
tomo.za
Light Star
no tak tvoja sietovka vyzera dobre... a co ma on? ak nieco podobne tak to bude asi switchom... nemozes poslat nejaku linku co to mate zac? a este ta rychlost to tolko tahas cez FTP? lebo je to fakt malo cakal som ze napises tak okolo 2-3MB aspon...Aladin napísal:No uz som pisal trosku vyssie co mam za LAN kartu(Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet) . Pingy nemam vobec vysoke, vsetko pod 1ms. Od suseda taham len okolo 850kbytes/s . Jemu pise (ako aj ostatnym uzivatelom v bytovke ) ze ma pripojenie 100Mb/s a mne ukazuje len 10Mb/s.