100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Aladin
Amateur
Amateur

100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s

Príspevok od používateľa Aladin »

V nasej bytovke mame posietovane jednotlive byty. Kazdy ma pripojenie do siete o rychlosti 100Mb/s, ale len mne vypisuje ze moje pripojenie je 10Mb/s. Uz som skusal aj iny PC, nove ovladace pre LAN kartu(1Gb/s), prerabal som koncovky na sietovom kabli tak ako maju aj moji susedia, ale bezvysledne. Ale inac net mi ide vsetko OK. Len nemozem tahat zo siete 100Mb/s. Moze byt ze mam niekde kabel seknuty? Lebo viem ze na prenos sa pouzivaju len 4zily, ale keby to bol jeden z nich tak net by mi asi nesiel vobec... Vie niekto kde moze byt este problem?
mishenko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Pozri sa v nastaveni sietovky, ci tam nemozes menit prenosove mody (rychlost, duplex a pod.). Ak to tam bude, skus nastavit napevno 100Mbit, ja by som este skusil restartnut switch, mohol sa zle chytit.
A este ma napada ... kolko MBs ti to ide ? Len sa chcem uistit, ze rozoznavas Mb a MB ..
Aladin
Amateur
Amateur

Uz som skusal restartovat switch a aj napevno nastavit 100Mb/s ale nepomohlo
Prílohy
siet.JPG
siet.JPG (271.28 KiB) 1362 zobrazení
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

skus svoj PC zapojit na susedov kabel :)
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: 100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s

Príspevok od používateľa tomo.za »

Aladin napísal:Len nemozem tahat zo siete 100Mb/s.
no to ze mas 100Mb/s vobec neznamena ze budes tahat 100Mb/s...
ven0m
Light Professional
Light Professional

Re: 100Mb/s sieti mam pripojenie len 10Mb/s

Príspevok od používateľa ven0m »

tomo.za napísal:no to ze mas 100Mb/s vobec neznamena ze budes tahat 100Mb/s...
to neznamena, ale aspon mu to pojde rychlejsie a nebude musiet cakat 40 min na giga :)
switch je 100mbps ?
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

co je to za karta?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ovladace mas nainstalovane spravne?
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

mas pomalsiu sietovu kartu ale aj keby si mal 100Mbs tak by ti net isiel pomalsie iba rychlejsie by si prenasal subory po lane
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

tm_a.s. napísal:mas pomalsiu sietovu kartu ale aj keby si mal 100Mbs tak by ti net isiel pomalsie iba rychlejsie by si prenasal subory po lane
mas pomalsie pripojenie k svojmu mozgu?? :) skus citat co ludia pisu :wink:
Aladin
Amateur
Amateur

No ta LAN karta je na maticnej doske GA-8I945P-G-RH

Kód: Vybrať všetko

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1960&ProductName=GA-8I945P-G-RH
Ten switch je 100mbps a mam naistalovane aj najnovsie ovladace z netu. Tak ako pisal bobormako, nechce sa mi od suseda tahat takou pomalou rychlostou. Skor vidim asi ze bude chyba v kably, len nechapem preco mi potom ide net... :cry:
DarthVader
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DarthVader »

Alebo mas zle spraveny kabel. Skus spravit nove koncovky.
Aladin
Amateur
Amateur

DarthVader napísal:Alebo mas zle spraveny kabel. Skus spravit nove koncovky.
No koncovky som prerabal minuly vikend... A urobil som ich tak ako dalsiemu susedovi ktoreho som pripajal na nasu siet. A aj tak mi to neide :(
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Aladin napísal:Ten switch je 100mbps a mam naistalovane aj najnovsie ovladace z netu. Tak ako pisal bobormako, nechce sa mi od suseda tahat takou pomalou rychlostou. Skor vidim asi ze bude chyba v kably, len nechapem preco mi potom ide net... :cry:
takze ak to spravne chapem spojenie je ty:kabel:switch:kabel:sused ok? pri blbom kabli by si mal vysoke pingy, stracali by sa ti pakety atd... toto je vec sietoviek alebo PC... inac aku ma sietovku on, akej znacky je switch? a akou rychlostou presne to od neho tahas? lebo ak frcite na nejakych realtekoch za 150Sk tak viac ako 5-8Mb/s ani necakaj... aj keby ste boli spojeni priamo...
Aladin
Amateur
Amateur

tomo.za napísal:takze ak to spravne chapem spojenie je ty:kabel:switch:kabel:sused ok? pri blbom kabli by si mal vysoke pingy, stracali by sa ti pakety atd... toto je vec sietoviek alebo PC... inac aku ma sietovku on, akej znacky je switch? a akou rychlostou presne to od neho tahas? lebo ak frcite na nejakych realtekoch za 150Sk tak viac ako 5-8Mb/s ani necakaj... aj keby ste boli spojeni priamo...
No uz som pisal trosku vyssie co mam za LAN kartu(Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet) . Pingy nemam vobec vysoke, vsetko pod 1ms. Od suseda taham len okolo 850kbytes/s . Jemu pise (ako aj ostatnym uzivatelom v bytovke ) ze ma pripojenie 100Mb/s a mne ukazuje len 10Mb/s.
Prílohy
Hub
Hub
P1300053.JPG (272.64 KiB) 1272 zobrazení
Buli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Buli »

Predpokladam, ze nastavenia sietovky mas dobre...

Hm, ak mas dobreho suseda, zober comp k nemu a pripoj sa na jeho kabel ci nabehne ta stovka. ak nie, je problem v tvojom compe (sietovke, nastaveni...).

Ak stovka nabehne, moze byt problem teoreticky od koncovky u teba doma az po cip vo switchi.

Kym zacnes vlacit comp po baraku, skus pouzit iny kabel, ine vstupy na switchi, ine zariadenie pripojene namiesto switcha, nabotovat live os ci nepojde rychlost 100mbps.
asi som este nieco zabudol, sak poskusaj a uvidis. daj vediet ako sa dari. :?
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Aladin napísal:No uz som pisal trosku vyssie co mam za LAN kartu(Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet) . Pingy nemam vobec vysoke, vsetko pod 1ms. Od suseda taham len okolo 850kbytes/s . Jemu pise (ako aj ostatnym uzivatelom v bytovke ) ze ma pripojenie 100Mb/s a mne ukazuje len 10Mb/s.
no tak tvoja sietovka vyzera dobre... a co ma on? ak nieco podobne tak to bude asi switchom... nemozes poslat nejaku linku co to mate zac? a este ta rychlost to tolko tahas cez FTP? lebo je to fakt malo cakal som ze napises tak okolo 2-3MB aspon...
Aladin
Amateur
Amateur

Tak po dlhsom case som konecne vyskusal moj PC u suseda a tam mi ide konecne 100Mb/s, len nechapem preco mi doma ide len tou 10Mb/s. Cize to znamena ze chyba bude niekde v kabli. Nevie mi niekto vysvetlit preco mi potom funguje normalne net?
Napísať odpoveď