Zasadny prelom v hrach
Zasadny prelom v hrach
co si myslite? ktora hra urobila zasadny prelom v FPS, v simulatoroch, v strategii, RPG,...???
Re: Zasadny prelom
FPS: Half-Life / Counter-Strikemasino napísal:co si myslite? ktora hra urobila zasadny prelom v FPS, v simulatoroch, v strategii, RPG,...???
Sim: Letecke: IL 2: Strumovik, MS Flyght Simulator X, 2004
RPG: Warcraft
Strategie: Stronghold
MMORPG: WOW
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Bullshit.Lord_3D napísal:FPS: Half-Life / Counter-Strike
Táto kombinácia akurát urobila prelom na poli Multiplayeru masovo hrávaného cez internet.
Ohľadom FPS:
Začalo to Wolfensteinom od id Software (John Carmack).
Pokračovalo cez Doom 1,2 ku Quake.
Následne prišiel od EPIC a neskutočný Unreal, na svoju dobu hra, čo predbehla dobu.
Následne vyšiel Half-Life - mal upravený Engine z Quake 2, hneď zožal obrovskú slávu a množstvo titulov (hra roka, najlepšia FPS ...).
Potom trval duel medzi Quake 3: Arena (úžastná grafika) a Unreal Tournament (výrazný pokrok v multiplayeri, určil pravidlá pre multiplayer, ktoré trvajú viac-mene dodnes: Deathmatch, Teamdeathmach, Assault, Capture the Flag).
Inak prelomy & značný prínos do sveta hier (u mňa):
FPS: Half-Life
RPG: Séria Wizadry a Might and Magic
Stratégie: Séria Command & Conquer, Age of Empires 2: The Age of the Kings
s tymto suhalsim do istej miery...zabudol si ete ze po quake prisiel ete ale duke nuken 3d a tam nastal ten zlomfikus-kukis napísal:Bullshit.
Táto kombinácia akurát urobila prelom na poli Multiplayeru masovo hrávaného cez internet.
Ohľadom FPS:
Následne prišiel od EPIC a neskutočný Unreal, na svoju dobu hra, čo predbehla dobu.
Následne vyšiel Half-Life - mal upravený Engine z Quake 2, hneď zožal obrovskú slávu a množstvo titulov (hra roka, najlepšia FPS ...).
Potom trval duel medzi Quake 3: Arena (úžastná grafika) a Unreal Tournament (výrazný pokrok v multiplayeri, určil pravidlá pre multiplayer, ktoré trvajú viac-mene dodnes: Deathmatch, Teamdeathmach, Assault, Capture the Flag)
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Fakt, vtedy to bol štýlový trhák s úsmevným humorom, na Duke-a som akosi zabudol, už dávno nič nebolo o ňom počuť.masino napísal:s tymto suhalsim do istej miery...zabudol si ete ze po quake prisiel ete ale duke nuken 3d a tam nastal ten zlom
System Shock - ty vole, to ma akosi teraz vôbec nenapadlo
no jasne novy duke sa budem volat ze DUKE NUKEN - IF EVER...fikus-kukis napísal:Fakt, vtedy to bol štýlový trhák s úsmevným humorom, na Duke-a som akosi zabudol, už dávno nič nebolo o ňom počuť.
System Shock - ty vole, to ma akosi teraz vôbec nenapadlo!
hh...
takze moj nazor je asi takto :
FPS-Doom
Simulacia-commanche (aj ked je taky arkadovy ale je to moj nazor)
RPG-Diablo (1,2)
auta-Need for speed
strategie- c&c red alert
bitky-mortal kombat
nj, más pravdu. Som na stareho "wolfika" zabudolfikus-kukis napísal:Bullshit.
Ohľadom FPS:
Potom trval duel medzi Quake 3: Arena (úžastná grafika) a Unreal Tournament (výrazný pokrok v multiplayeri, určil pravidlá pre multiplayer, ktoré trvajú viac-mene dodnes: Deathmatch, Teamdeathmach, Assault, Capture the Flag).
tak mimochodom..quake prisiel az PO dn3D..masino napísal:s tymto suhalsim do istej miery...zabudol si ete ze po quake prisiel ete ale duke nuken 3d a tam nastal ten zlom
..moderne FPS zacal urcite wolfenstein, neskor Doom(IDsoft rulez
..potom nasledovalo plno FPS, co len kopirovali uz raz vymyslene..
dalej to bol Terminator:FutureShock(nanho ste VSETCI zabudli), ktory prisiel s mouse-aimingom(a ako vtipne poznamenal jeden recenzent - "toto sa asi neujme.."..
myslim ze ponom uz nic tak prelomove neprislo..snad len zlepsujuca sa grafika a sietove hry(CS)..
je vidiet ze si z tej mladej generacie hracovLord_3D napísal:FPS: Half-Life / Counter-Strike
Sim: Letecke: IL 2: Strumovik, MS Flyght Simulator X, 2004
RPG: Warcraft
Strategie: Stronghold
MMORPG: WOW
a strategia skor tak dune2..to bol prielom..
a ked mi povies co priniesom IL2:Sturmovik take prelomove, este ti aj karmu zvysim
FPS: Doom 1 jednoznacne
(pohyb uz skoro v 3d priestore - napr. po schodoch a nie na jednej urovni ako Wolfenstein 3D)
Letecke Sim: Su-27 Flanker ci tak nejak sa to volalo. Brutalne dobra simulacia z 1996 myslim (ohybanie klapiek, vysuvanie podvozku, fyzika, "realistickost")
RPG: asi Diablo I
Strategie: viacej menej Command & Conquer alebo Warcraft (1 alebo2)
Letecke Sim: Su-27 Flanker ci tak nejak sa to volalo. Brutalne dobra simulacia z 1996 myslim (ohybanie klapiek, vysuvanie podvozku, fyzika, "realistickost")
RPG: asi Diablo I
Strategie: viacej menej Command & Conquer alebo Warcraft (1 alebo2)
Super temA...
tAKze podla zanrov:
FPS: Jendoznacne hra Doom a pokracovanie doom 2..Doom jedna myslim ze netreba predstavovat kazdy vie co vsetko tato hra priniesla ...Druhe pokracovanie ako prve hra po sieti...BOlo toho skratka vela moc..
RPG:Takze pokial bereme pohlad cez rameno a prepracovane 3D prostredie bol to prave morrowind (nasledovany gothicom 1,2 kt. je preca len carovnejsi a prepracovanejsi),dalej VO SVOJEJ kategorii (opakujem vo svojej) prelom urobilo prave diablo 2 .. Bude na trone vo svojom zanry pekne dlho
ADVENTURE: tych bolo viac,ale moc sa v tomto nevyznam...Bajockom menujem seriu indiana jones a sam and max co boli vynikajuce..
RTS: TAk napr najnovsie Company of heroes urobilo prevrat v rts hrach..Z historie to boli tituli ako warcraft (seria) Alebo seria DUNE
Takze priblizne takto..Urcite ich je mnoho dalsich (ako half life-co bol prevrat prevratov ,alebo civilization a strasne vela dalsich)
tAKze podla zanrov:
FPS: Jendoznacne hra Doom a pokracovanie doom 2..Doom jedna myslim ze netreba predstavovat kazdy vie co vsetko tato hra priniesla ...Druhe pokracovanie ako prve hra po sieti...BOlo toho skratka vela moc..
RPG:Takze pokial bereme pohlad cez rameno a prepracovane 3D prostredie bol to prave morrowind (nasledovany gothicom 1,2 kt. je preca len carovnejsi a prepracovanejsi),dalej VO SVOJEJ kategorii (opakujem vo svojej) prelom urobilo prave diablo 2 .. Bude na trone vo svojom zanry pekne dlho
ADVENTURE: tych bolo viac,ale moc sa v tomto nevyznam...Bajockom menujem seriu indiana jones a sam and max co boli vynikajuce..
RTS: TAk napr najnovsie Company of heroes urobilo prevrat v rts hrach..Z historie to boli tituli ako warcraft (seria) Alebo seria DUNE
Takze priblizne takto..Urcite ich je mnoho dalsich (ako half life-co bol prevrat prevratov ,alebo civilization a strasne vela dalsich)
-
Lord PROXI
King
- Kontaktovať používateľa:
hej viem o tom urobil som chybyckumarcus-16 napísal:tak mimochodom..quake prisiel az PO dn3D..
s tou grafikou u quake mas pravdu... bol som naozaj prelom v hrach... potom samozrejme quake 2, z ktoreho si zobralo aj niekolko hier engine (SOF napr.) a ete aby som nezabudol tak mortyr... pridavam aj par screenov z neho :