Svetovy problém ?

Diskusie na politické témy...
pikiliki
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Svetovy problém ?

Príspevok od používateľa pikiliki »

tzv. magor Kim Yong-Il ktorý je v tej Severnej Kórei diktator ma dosť znepokojil slovami že chce zaútočiť atomovými zbranami na južnu kóreu. už vidim ako sa do toho prise*e USA, rusko, čína atď. a začína konflikt.....čo si o tom myslíte ? páči sa mi táto myšlienka "v 3. Svetovej vojne sa budeme biť najnovšími technologiami a zbraniami, no ale v nasledujucej to budú kamene a palice" ako keby nestačili náboženske nezhody, teroristi....... :?
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Nie je to nič dobrého, no ak by sa do toho útoku nikto nena*ral, potom by nabudúce zaútočili na ďalšieho suseda, až by sme nakoniec aj my boli súčasťou Demokratickej Kórey.
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

a tak ty sikmooki to robia z 2zavaznych problemou.
za1.: nudia sa, a tamagoci nepomaha
za2.: Aj tak sa premnozili ako kobilky, cize musia sa dako zredukovat :lol:

ale k teme, to by bol asi koniec, zapoili by sa jedny, druhy, pohadzali by atomouky, dake bakterie, a pod. svinstvo, a najlepsie by skoncila amerika, tam by sa japonci na drevenych clnkoch nedostali, cize im skoro nic nehrozi :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nemyslim, ze by boli schopni zautocit, pretoze im musi byt jasne, ze v momente utoku sa na nich zosypu rakety z USA a Severnu Koreu budeme moct zmazat z mapy. Pritom S.Korea vraj zatial nema rakety, ktore by doleteli az do ameriky a nema zrejme ani ponorky, ktore by ich tam doviezli. A ak by aj tie ponorky s jadrovymi hlavicami mali, tak by ich asi radsej nepouzili, pretoze by to viedlo k zaniku celej republiky. Verim, ze to je len hra Korejcov.
Zacina mi to pripominat Kubansku krizu ( http://sk.wikipedia.org/wiki/Kub%C3%A1nska_kr%C3%ADza ), vtedy mali obidve strany moznost znicit sa navzajom, zatial co teraz na to snad S. Korea nema.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Severania len vydieraju aby dostali dake peniazky, jedlo, palivo. sami niesu schopny nicoho. asi nevies aka je hospodarska situacia sev. korey? horsia nez katastrofalna. maju najpocetnejsiu armadu ale v dnesnej dobe to je uplne zbytocne. status quo vyhovuje vsetkym. obcas dostane SK daku pomoc aby bola ticho, a ked uz je zle tak sa ozve znova. keby mali atomovku tak samozrejme mozu uspesnejsie vydierat. preco by mal Kim Cong vyhlasit vojnu? ved sam dobre vie ze by nemal ziadnu sancu. a preto si bude radsej zit v tom svojom zubozenom state.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ironia ako vzdy, najvacsi boss sevejnej koree sa vyhraza atomovymi zbranami a nie je schopny uzivit ani vlasny narod, bez pomoci inych krajin by zahynuli za par mesiacov
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Severná kórea takto reagovala na pripravovaný "preventívny útok" južnej kórei. Nemyslím, že ku konfliktu dôjde.
K problematike sa výstižne vyjadrilo Rusko, ktoré Sev. Kóreu označilo ako nepriateľa zahnaného do kúta - nevieš čo zo zúfalstva vyvedie.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Ako uz v podstate spomenul Frikso, v tomto verbalnom "boji" Sev. Korea len reagovala na imho dost nerozvazne vyhlasenia ohladom moznosti preventivneho utoku, ktore odzneli na seminari v Soule. Pritom, ja na podstate inkriminovaneho vyroku: "Preventívny útok na Sever by znamenal vyprovokovanie jadrovej vojny," nevidim vzhladom k okolnostiam nic nepochopitelne (tu netreba zabudat, ze Sev. a Juz. Korea su oficialne este stale vo vojnovom konflikte). BTW. tiez si myslim, ze k vojenskemu konfliktu neprijde, pokial na tom nebudu mat zaujem USA, ktore vsak uz budu musiet pocitat s jadrovym arzenalom Sev. Korei.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Svetovy problem je sionismus a zido-kapitalisticke zaujmy ovladajuce svet a riadiace nase vlady, media, ekonomiku, ... zivoty... vdaka nim sa presadil aj taky zvrateny system ako komunizmus (realny) a tak mohli nasledne vzniknut krajiny akou je Severna Korea.

Osobne si myslim ze sa nic nestane, skor by ma zaujimalo ako to vyzera s odporom v samotnej SK, ak tam teda vobec nejaky(skryty) je.

Inak to vidim len na to pockat kym Kim zomrie a dufat na miernejsieho/reformneho nasledovnika :)
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

no nikto nevie ako sa to cele skonci...mozno bude vojna mozno nie...ale hadam nie atomovky.aj ked korea je toho schopna
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jAssin »

Poznam par koreejcov.Je to narod ktory je strasne militarizovany ci pracovne alebo aj celkove v rodinach,je tam dost prisna hierarchia!!Inac by to bol dost velky problem,kebyze zautocia tak medzi dalsimy utokmi by patrili hlavne japonci a tam rakety doletia,co som pocul :evil: A ked uz bude aj japonsko zaintersovane tak to uz nenecha nikto.A hlavne USA nie.To tu bude asi poriadne horuco!
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Kiezby tak na seba zautocili a raz a navzdy by sa to vyriesilo. Zo Severnej Koreii by bolo nadherne parkovisko.
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

ech, myslite na nás.

predstavte si, co by sa stalo keby bolo take Tokijo znicene atmovkov. Celosvetovy pokles hospodarskeho rastu (do recesie ho uz nedostane asi nic) a tym padom pokles rastu slovenskej ekonomiky, teda este menej peniažkov pre nas.

dnes je cely svet spojeny a taky konflikt osemtisíc osemsto kilometrov od nás bude mať dopad aj na nás, a bude väčší ako nejaký bohomzabudnutý Irak ci Afganistan, pretoze Japonsko je jeden z motorov svetovej ekonomiky.
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No to by bol very big problem.A mam tam par ludi ktorych som spoznal cez pracu to by som nechcel,aby si zas liezli po krku!!A tokio uh ked si to tak vezmes maju v poslednom case navrh v skoro vo vsetko okolo elektroniky,kde by sme boli bez nich??Nutia cloveka ist este viac ist napred!A len kvoli tech by ich nikto nenechal len tak bum :smt022
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

p4ra napísal:Kiezby tak na seba zautocili a raz a navzdy by sa to vyriesilo. Zo Severnej Koreii by bolo nadherne parkovisko.
Super riešenie, tak si to podme takto vyriešiť s našimi dolnými susedmi...
to by bolo z celého sveta nádherné parkovisko kebyže sa tým riadia... :roll:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jAssin napísal:A tokio uh ked si to tak vezmes maju v poslednom case navrh v skoro vo vsetko okolo elektroniky,kde by sme boli bez nich??
akoby bez japoncov nic neexistovalo. uplna blbost. boli by sme tam kde sme.
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:akoby bez japoncov nic neexistovalo. uplna blbost. boli by sme tam kde sme.
Sorry zabudol som nieco spomenut,nehovorim len ich.Skus si otvorit mobil kde boly vyrobene vacsinou suciatky?Korejci,china,celkove azia.Najvacsi dodavatelia elektroniky :twisted: Aj ked su to vacsinou shit,ale... A kto ich stale obnovuje??Mam par znamych aj tam.Par krat sa mi dostalo do ruk nieco co je odtial.U nas mozme len snivat.Zatial :lol:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

jAssin:Tie súčiatky sa vyrábajú v ázii preto, že je tam lacná pracovná sila. Vyrábajú sa poväčšine zahraničným firmám a vobec to nie su shity, ako ti píšeš..
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Frisko:Aj tu mame lacnu pracovnu silu.Inak by sme nemali take firmi ako,kia,alebo samsung.V prahe LG.Najde sa ich viac.Pre nokiu foxcon to je pravda,ale ja tak.Myslis ze by vyrabali v takych mnozstvach aj tu?Ja nemyslim "shit" ako co sa predava na nasom trhu normalne ja myslim hlavne to co predava kazdy vietnamec.Ja myslim hlavne ta tech co je v celkove japan-china-korea.Tie su good porovnaj ich tech s nasou europa.Jak su v pokroku v niektorych odvetviach??Ked ja sa len pytam na porovnanie.Ked tak mi to vyvrat alebo ma pouc.Ja nemusim mat dobry nazor.A ked tak nikto neny dokonaly,a ja urcite nie! :D
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Nič take zo strany nasho "kamarata" Kim-a nehrozi az na tolko blby nie je .. je to obycajny pako co si kusok uziva moc a sa nafukuje.. horsie by bolo keby to bol Iran, Judea by hned zmizla , ani by sme o tom pisat nestihli..
Napísať odpoveď