Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)

Diskusie na politické témy...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

kinjeril napísal:Ozaj, vie mi niekto povedat, kedy ho maju "zavesit"?
Podla irackeho premiera obesia Husajna do konca roka. Saddama caka este odvolaci sud, a ak neuspeje, podla tamojsich zakonov musi byt popraveny do 30 dni.
Playboy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Playboy »

Tomasito napísal:jasne... co ine ako ironia ti ostava... miesto toho, aby si ponukol relevantne protiargumenty
To nie je ironia, to je konstatovanie. Keby som chcel byt ironicky, poznal by si to. Akekolvek argumenty pouzijem, budete stale pisat to iste. A ja nemam chut ani cas stale niekoho presviedcat, ze som to myslel inak. Precitaj si nazov temy a snad pochopis. Tema nie je svetova spravodlivost, vojna v Iraku, dodrziavanie ludskych prav. Tema je podla mna jasna. Rozsudok je smrt obesenim a ja som napisal, ze si to zasluzi. Tak nehladaj v tej vete nic ine... Ak to potrebujes este vysvetlit, tak sa ozvi.

// Tomasito: Nauc sa citovat prispevky- http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=32412
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Playboy, zatial jediny, kto sa tu malicherne chyta za slovicka si ty... Rozsudok predsa so samotnym procesom priamo suvisi- bez procesu by nebol rozsudok. A to co si doteraz o.i. napisal je myslim jasne... "podla mna clovek, ktory da rozkaz zabit cast vlastneho obyvatelstva chemickymi zbranami by mal byt obeseny aspon 2 krat. nevidim v tom politiku, ale spravodlivost.". Pritom hned na to napises: To aky bol proces je podla mna v tomto pripade nepodstatne. Ako moze toto napisat niekto, kto sa tu ohnana pojmom spravodlivost? Jednoducho, bez spravodliveho procesu nemoze byt spravodlivy rozsudok. Chapes? Nehovoriac o ostatnom pozadi procesu, ktory suvisi so zaujmami byvaleho Saddamovho spojenca- USA. USA, ktore mu k zabitiu casti obyvatelstva- nad ktorym sa tak strasne pohorsujes- dodali zbrane a teraz tie iste USA zabranili, aby Saddama sudil Medzinarodny trestny tribunal, ale nimi dosadenou vladou vybrani sudcovia, ktori boli naviac podla potreby meneni. Takze ci uz samotny proces, tak i rozsudok bol daleko viac o politike, ako spravodlivosti. Dalo by sa uviest XY dalsich argumentov, ktore by poukazovali na politicke pozadie celeho tohto cirkusu, ale myslim, ze by si aj dalej vidiel len to, co vidiet chces. That´s all
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mohli by sme to zhrnut ze saddam vladol v blbej krajine. keby sefoval dakemu burundi alebo zimbabwe tak ho ma kazdy na haku a mohol by si tam robit co by len chcel.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hlavne asi nemal strielat rakety na "vyvoleny narod" heh
Playboy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Playboy »

Tomasito napísal: That´s all
neber to prosim v zlom, ale asi si nepochopil, co som chcel povedat ja. viem, ze tato problematika musi byt diskutovana v sirokom kontexte, ale to nebol moj ciel. ja len tolko...
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

hmm ale ved preco sa nas vyvonany frajer sadamko tak nahneval ked mu povedali rozsudok?,ved prenho to bude mucenicka smrt a rovno ho to odpali az k alahovej pravici nie?,ked vie ze sa jeho zivot konci tak mu robi bojim bojim,jak ti sraci co verbuju samovrazednych cvokov,preco sa neodpalia aj oni?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

lebo by nemal kto verbovat

to ako "preco nesiel do Iraku personal Bieleho domu ale vojaci" :)
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

peterkozel napísal:hmm ale ved preco sa nas vyvonany frajer sadamko tak nahneval ked mu povedali rozsudok?
lebo Saddam sa povazuje za pravoplatneho prezidenta Iraku a kedze sudcu nemenomal on, nemozeho sudit...
a mucenicka smrt? ta musi byt dobrovolna a predpokladam ze nikto nepojde na sibenicu dobrovolne.... :roll:
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

preco davaju trest smrti??? myslim ze omnoho krutejsie je hodit ho do vazenia a dat mu dozivotie
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

mato.x napísal:preco davaju trest smrti??? myslim ze omnoho krutejsie je hodit ho do vazenia a dat mu dozivotie
Oni ho nejdú týrať. Vyniesli rozsudok posľa irackého práva.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja by som len bol zvedavy ako vy by ste vladli v krajine ako je irak? jednali by ste s kazdym v rukavickach alebo co by ste robili? vladnut v krajine, kde su tri znepriatelene strany plus okolite staty ako syria a iran, ktore tiez do toho zasahuju je lahke? irak nieje europska krajina. inak ako tvrdo nemohol. ale vy aj tak budete mat plne huby tych reci o spravodlivosti. myslim ze je lepsie potlacit male povstanie ako potom v celej krajine, ktore by si vyziadalo niekolko desatnasobne viac obeti.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

zelovoc napísal:ja by som len bol zvedavy ako vy by ste vladli v krajine ako je irak? jednali by ste s kazdym v rukavickach alebo co by ste robili? vladnut v krajine, kde su tri znepriatelene strany plus okolite staty ako syria a iran, ktore tiez do toho zasahuju je lahke? irak nieje europska krajina. inak ako tvrdo nemohol. ale vy aj tak budete mat plne huby tych reci o spravodlivosti. myslim ze je lepsie potlacit male povstanie ako potom v celej krajine, ktore by si vyziadalo niekolko desatnasobne viac obeti.
takze saddamova forma vladnutia bola v poriadku?, iste je ze irania demokraciu odmietaju, fest som zvedavy ako to skonci
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

peterkozel napísal:takze saddamova forma vladnutia bola v poriadku?, iste je ze irania demokraciu odmietaju, fest som zvedavy ako to skonci
nie vsade moze byt demokracia, ved to vidis.teraz tam umiera 1000 ludi tyzdenne
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

Nakoniec sa tam možno stane to čo aj v Juhoslávii....
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Toxikoman »

Tak mu treba, nechapem preco vela ludi v jeho krajine ho brania...ved tolko zla na nich napachal...
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Toxikoman napísal:Tak mu treba, nechapem preco vela ludi v jeho krajine ho brania...ved tolko zla na nich napachal...
lebo mali poriadok, ziaden tvrdy islam ale sekularny stat, fungovalo to a dnes je vsetko v troskach
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

zelovoc napísal:lebo mali poriadok, ziaden tvrdy islam ale sekularny stat, fungovalo to a dnes je vsetko v troskach
skusat na svojich ludoch chemicke zbrane mi nepripada ako poriadok
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Kurdoch ?
Napísať odpoveď