Podla irackeho premiera obesia Husajna do konca roka. Saddama caka este odvolaci sud, a ak neuspeje, podla tamojsich zakonov musi byt popraveny do 30 dni.kinjeril napísal:Ozaj, vie mi niekto povedat, kedy ho maju "zavesit"?
Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)
To nie je ironia, to je konstatovanie. Keby som chcel byt ironicky, poznal by si to. Akekolvek argumenty pouzijem, budete stale pisat to iste. A ja nemam chut ani cas stale niekoho presviedcat, ze som to myslel inak. Precitaj si nazov temy a snad pochopis. Tema nie je svetova spravodlivost, vojna v Iraku, dodrziavanie ludskych prav. Tema je podla mna jasna. Rozsudok je smrt obesenim a ja som napisal, ze si to zasluzi. Tak nehladaj v tej vete nic ine... Ak to potrebujes este vysvetlit, tak sa ozvi.Tomasito napísal:jasne... co ine ako ironia ti ostava... miesto toho, aby si ponukol relevantne protiargumenty
// Tomasito: Nauc sa citovat prispevky- http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=32412
Playboy, zatial jediny, kto sa tu malicherne chyta za slovicka si ty... Rozsudok predsa so samotnym procesom priamo suvisi- bez procesu by nebol rozsudok. A to co si doteraz o.i. napisal je myslim jasne... "podla mna clovek, ktory da rozkaz zabit cast vlastneho obyvatelstva chemickymi zbranami by mal byt obeseny aspon 2 krat. nevidim v tom politiku, ale spravodlivost.". Pritom hned na to napises: To aky bol proces je podla mna v tomto pripade nepodstatne. Ako moze toto napisat niekto, kto sa tu ohnana pojmom spravodlivost? Jednoducho, bez spravodliveho procesu nemoze byt spravodlivy rozsudok. Chapes? Nehovoriac o ostatnom pozadi procesu, ktory suvisi so zaujmami byvaleho Saddamovho spojenca- USA. USA, ktore mu k zabitiu casti obyvatelstva- nad ktorym sa tak strasne pohorsujes- dodali zbrane a teraz tie iste USA zabranili, aby Saddama sudil Medzinarodny trestny tribunal, ale nimi dosadenou vladou vybrani sudcovia, ktori boli naviac podla potreby meneni. Takze ci uz samotny proces, tak i rozsudok bol daleko viac o politike, ako spravodlivosti. Dalo by sa uviest XY dalsich argumentov, ktore by poukazovali na politicke pozadie celeho tohto cirkusu, ale myslim, ze by si aj dalej vidiel len to, co vidiet chces. That´s all
-
peterkozel
Medium Professional
lebo Saddam sa povazuje za pravoplatneho prezidenta Iraku a kedze sudcu nemenomal on, nemozeho sudit...peterkozel napísal:hmm ale ved preco sa nas vyvonany frajer sadamko tak nahneval ked mu povedali rozsudok?
a mucenicka smrt? ta musi byt dobrovolna a predpokladam ze nikto nepojde na sibenicu dobrovolne....
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
ja by som len bol zvedavy ako vy by ste vladli v krajine ako je irak? jednali by ste s kazdym v rukavickach alebo co by ste robili? vladnut v krajine, kde su tri znepriatelene strany plus okolite staty ako syria a iran, ktore tiez do toho zasahuju je lahke? irak nieje europska krajina. inak ako tvrdo nemohol. ale vy aj tak budete mat plne huby tych reci o spravodlivosti. myslim ze je lepsie potlacit male povstanie ako potom v celej krajine, ktore by si vyziadalo niekolko desatnasobne viac obeti.
-
peterkozel
Medium Professional
takze saddamova forma vladnutia bola v poriadku?, iste je ze irania demokraciu odmietaju, fest som zvedavy ako to skoncizelovoc napísal:ja by som len bol zvedavy ako vy by ste vladli v krajine ako je irak? jednali by ste s kazdym v rukavickach alebo co by ste robili? vladnut v krajine, kde su tri znepriatelene strany plus okolite staty ako syria a iran, ktore tiez do toho zasahuju je lahke? irak nieje europska krajina. inak ako tvrdo nemohol. ale vy aj tak budete mat plne huby tych reci o spravodlivosti. myslim ze je lepsie potlacit male povstanie ako potom v celej krajine, ktore by si vyziadalo niekolko desatnasobne viac obeti.
-
peterkozel
Medium Professional