Pocit smadu, nevolnost...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pocit smadu, nevolnost...

Príspevok od používateľa Holubar »

V poslednom case s tym mam dost problem. Hlavne rano byvam strasne smadny a pri telesnej aktivite ma kvoli tomu napina na vracanie. Mam pocit, ze sa to zhorsuje, problemy su hlavne v posilke, kde chodim vacsinou rano. Napr v piatok som len doobeda vypil 2 litre vody, do vecera mozno dalsi liter aj viac. Stretli ste sa s niecom takym, moze to byt napr dlhodobo vytvarany deficit tekutin v tele, alebo to je sposobene niecim inym?Mal by som s tym ist lekarovi,alebo proste zacat pit viac?Citit sa kazde rano ako po opici nie je bohvieco a ta nevolnost, ktoru to sposobuje to uplne klincuje...
Zase ked vela pijem, aj vela stim, co dost vadi v skole,buse a tak...A to vsetko len nejaky posledny mesiac, predtym som nemaval taketo problemy :new20:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Denne máš vypiť 5L tekutín.. tak skús to dodržať, keď posiluješ, tak určite aj viac. Skús na určitú dobu obmedziť posilovňu.. dodržiavať zdravšiu životosprávu.. či sa to nevráti do normálu. Ak nie, tak choď radšej za doktorom.

Nechcem strašiť, ale častý pocit smädu bez príčiny môže myslím byť aj príznakom cukrovky. :cry:

//EDIT.. aha.. no som sa sekol ..ale vedel som, že tam je päťka! :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Bez k doktorke na krv. Prve co ma napadlo bola ta cukrovka :/. Ale moze to byt aj daco s oblickami a pod. Taktiez psychickeho povodu...
brm napísal:Denne máš vypiť 5L tekutín.. tak skús to dodržať, keď posiluješ, tak určite aj viac. Skús na určitú dobu obmedziť posilovňu.. dodržiavať zdravšiu životosprávu.. či sa to nevráti do normálu. Ak nie, tak choď radšej za doktorom.

Nechcem strašiť, ale častý pocit smädu bez príčiny môže myslím byť aj príznakom cukrovky. :cry:
keby si pil 5 litrow za den tak si mrtvola. [totalne by si schudol a odmineralizoval si telo] To je mozno maximalna hranica pocas letnych dni. Pocas zimnych dni Ti staci bohate 1.5-2 Litre. Ja sa teraz snazim dodrziavat pitny rezim, lebo som pil tak do pol litra denne a mam z toho tocaky :). Ledva ledva vypijem tie dva litre vody denne a to s tym mam riadne problemy. Tiez dalsia vec, pit viacej ako 2-3 dcl vody naraz je BLBOST. Totalne to zatazuje oblicky, sposobuje to zlu filtraciu a poskodenie protiplesnovej imunity v organizme. Cize pit len po malych castiach. Najlepsie je si uchlipkavat cely den z flase, a hlavne striedat napoje. Vela caju Ta zlozit totalne [vlastna skusenost] vela dzusov Ti znici creva [vlastna skusenost :D]. Jedine co mozes pit takmer stale je voda, ale to tiez nie stale, proste treba striedat. Je tam mrte aspektov, prechadzam si tiez takym zaujimavym obdobim momentalne, ale to by som pisal moc vela a moc zosiroka.

Proste holubar chod na krv a mas po probleme. Pokial nemas taky problem ako ja [panicky strach z ihiel] tak mas pohodu ;)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ja si myslim ze je to z vycerpania, mozno aj daka viroza vychodena. ale ked to trva mesiac, hmm. zajdi a uvidis
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

pocit smadu sa objavuje pri vysokej glykemii a je to jeden z prvych priznakov cukrovky.
bez vahania by som siel k lekarovi a nechal si urobit rozbor krvi.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

bez k doktorovi,ak mas ten pocit stale teda aj po napiti a napina ta na grcku tak fakt bez srandy,ak mas pocit malatnosti,nechutenstvo do jedla...necakaj bo ta to klepne kdesi
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no tak s tou cukrovkou ste ma pekne nastrasili, v piatok idem lekarovi, je*** ma ked mam cukrovku, teraz sa o nej ucime, omg, to snad nie...
Vcera som napr. vypil tri litre vody, to bolo tak akurat aby mi nic nebolo, no tri litre su dost, na to ze som vcera nic nerobil, ani mi nebollo teplo...kur*a len nech to neni cukrovka :nono:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Holubar napísal:no tak s tou cukrovkou ste ma pekne nastrasili, v piatok idem lekarovi, je*** ma ked mam cukrovku, teraz sa o nej ucime, omg, to snad nie...
Vcera som napr. vypil tri litre vody, to bolo tak akurat aby mi nic nebolo, no tri litre su dost, na to ze som vcera nic nerobil, ani mi nebollo teplo...kur*a len nech to neni cukrovka :nono:
neboj sa, je x dalsich veci co to moze byt...
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

zbytocne sa nestrachuj. je to len jedna z veci. aj ja som mal obdobie, ze ma smadilo. tiez som vypil 4-5 litrov denne.
mna zvykne smadit ked zjem nieco slane. treba si dat urobit rozbor krvi. zbytocne sa neboj. moze to byt ozaj len nejaka malickost.
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

Holubar- mal som podobne obdobie kedy som sa jeden vecer stiahol 2 L flasku Kofoli a to som este v ten den vypil dost tekutiny, neskvor to prestalo a zijem dalej :-) s jednej stranky.

Zistili mi cukrovku. Ako sa mám správne stravovať?

Diétne odporúčania sú pre diabetikov veľmi podobné so zásadami racionálneho stravovania. Preto rovnakú stravu môže s diabetikom konzumovať celá jeho rodina, bez nutnosti prípravy osobitných jedál. Zmena stravovania k racionálnemu nebýva ale samostatne dostatočne účinná. Treba zmeniť aj životný štýl a trávenie voľného času. Zvýšenie fyzickej aktivity je veľmi žiadúce.

si snad vychudnuty diabetik?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Rozmyslal som o tom...Ked diabetik, tak su myslim dva typy:s poruchou tvorby inzulinu, vtedy sa pichaju injekcie

a dalsia moznost je geneticka porucha, ked casom odumieraju inzulinove receptory, a teda sa inzulin nema kam viazat. V nasej rodine viem o dvoch takychto pripadoch, no oba sa vyskytli az po 50ke a u zien.A keby som ja mal drzat diabeticku dietu, to by ma fakt dostalo

..Vidim to skor na tu prechodenu virozu, co pisal zelovoc. Uz od septembra neviem rozdychat nachladnutie, stale len tlmim jednotlive priznaky. Kazdodenne pouzivam sprej do nosa kvoli nadche, dnes rano som sa zase zobudil s bolavym hrdlom...
Ale v piatok iste pojdem lekarovi a porozpravam sa s nim. Uz som ho nevidel, odkedy som potreboval potvrdenie na prihlasku. Dik za rady
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hadam to bude ta viroza. ale to je tiez pekna svina. podcenis ju hocikedy. predpokladam ze si mal dost perne obdobie teraz. zvolni tempo, najlepsie urobis ked par dni polezis doma v klude pri caji s cajom:)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no ved... proste v poslednom case idem dost naplno, denne skola, spanok 5-6 hodin, v posilke drtim silovy trening 4x do tyzdna,piatok najebavka, vikend brigada alebo ratam priklady...a najhorsie je, ze este par tyzdnov to ani nepovoli, prva prestavka budu snad vianoce...ale nemal by som to podcenovat, nerad by som niekde skolaboval...

pi*i pred chvilou som jedol ryzu a myslel som pri tom na jej glykemicky index :)
AurusKentauris
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AurusKentauris »

ja som bol pred tyzdnom chory ale moc som sa neviliecil pri PS2 a PC sa poriadne asi nikdy neviliecim ale choroba ustupuje aj ked zijem v normale kazdy den si idem zaskakat z crewom PK potom ulohy skola a tak dalej a potom vecer raz si strieknem do hrdla tamtum verde a je vsetko v pohode :-)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

2 Holubar: Hm, a vies, ze pricina moze byt aj v tom tvojom zivotnom style? Ja som ties maval podobne stavy cez vysku, ale potom som si povedal, ze nestoji mi to za to. Skus niekedy vypnut ... :coffee:

PS: "Vypnut" - nerozumej reset etanolom :)
Baciiik
Medium Star
Medium Star

Re: Pocit smadu, nevolnost...

Príspevok od používateľa Baciiik »

Holubar napísal:V poslednom case s tym mam dost problem. Hlavne rano byvam strasne smadny a pri telesnej aktivite ma kvoli tomu napina na vracanie. Mam pocit, ze sa to zhorsuje, problemy su hlavne v posilke, kde chodim vacsinou rano. Napr v piatok som len doobeda vypil 2 litre vody, do vecera mozno dalsi liter aj viac. Stretli ste sa s niecom takym, moze to byt napr dlhodobo vytvarany deficit tekutin v tele, alebo to je sposobene niecim inym?Mal by som s tym ist lekarovi,alebo proste zacat pit viac?Citit sa kazde rano ako po opici nie je bohvieco a ta nevolnost, ktoru to sposobuje to uplne klincuje...
Zase ked vela pijem, aj vela stim, co dost vadi v skole,buse a tak...A to vsetko len nejaky posledny mesiac, predtym som nemaval taketo problemy :new20:
Mozno mas v tele nejaki virus zajdy k lekarovi podla mna najlepsie riesenie
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

krv, tam sa dozvies co ti je... podla mna to bude iba zla strava a nadbytocny stres...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no a dozvedel som sa, ze na odber krvi treba ist rano nalacno, co je pre mna dost problem, lebo volno mam len v piatok a vtedy moj lekar robi od 12tej...skusim ho navstivit, co mi odporuci...ale uz aj to "nalacno" ma tam dost stve, ved skolabujem od hladu, ked sa rano nenapcham vlockami.
Dnes rano celkom pohoda, dal som si 3dcl vody+pol citrona, potom v autobuse prudky smad, tak som stiahol 2 deci z flase a potom som uz normalne fungoval...aj v posilke, vsetko slo. Som fakt zvedavy, cim to moze byt
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

minule som sa rozpraval s kamaratkou co robi v nemocnici o darovani krvi a povedala ze sa kludne mozem najest, tak pochybujem ze by to malo nejak ovplyvnit odber, ked ti vezmu pol deci krvi.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

zelovoc napísal:minule som sa rozpraval s kamaratkou co robi v nemocnici o darovani krvi a povedala ze sa kludne mozem najest, tak pochybujem ze by to malo nejak ovplyvnit odber, ked ti vezmu pol deci krvi.
Pri darovani krvi nie je podmienkou prist uplne na lacno, pri preventivnej prehliadke ano. Kamoska ti urcite vysvetli preco...
Napísať odpoveď