Zase ked vela pijem, aj vela stim, co dost vadi v skole,buse a tak...A to vsetko len nejaky posledny mesiac, predtym som nemaval taketo problemy
Pocit smadu, nevolnost...
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Pocit smadu, nevolnost...
V poslednom case s tym mam dost problem. Hlavne rano byvam strasne smadny a pri telesnej aktivite ma kvoli tomu napina na vracanie. Mam pocit, ze sa to zhorsuje, problemy su hlavne v posilke, kde chodim vacsinou rano. Napr v piatok som len doobeda vypil 2 litre vody, do vecera mozno dalsi liter aj viac. Stretli ste sa s niecom takym, moze to byt napr dlhodobo vytvarany deficit tekutin v tele, alebo to je sposobene niecim inym?Mal by som s tym ist lekarovi,alebo proste zacat pit viac?Citit sa kazde rano ako po opici nie je bohvieco a ta nevolnost, ktoru to sposobuje to uplne klincuje...
Zase ked vela pijem, aj vela stim, co dost vadi v skole,buse a tak...A to vsetko len nejaky posledny mesiac, predtym som nemaval taketo problemy
Denne máš vypiť 5L tekutín.. tak skús to dodržať, keď posiluješ, tak určite aj viac. Skús na určitú dobu obmedziť posilovňu.. dodržiavať zdravšiu životosprávu.. či sa to nevráti do normálu. Ak nie, tak choď radšej za doktorom.
Nechcem strašiť, ale častý pocit smädu bez príčiny môže myslím byť aj príznakom cukrovky.
//EDIT.. aha.. no som sa sekol ..ale vedel som, že tam je päťka!
Nechcem strašiť, ale častý pocit smädu bez príčiny môže myslím byť aj príznakom cukrovky.
//EDIT.. aha.. no som sa sekol ..ale vedel som, že tam je päťka!
-
uplink
VIP
Bez k doktorke na krv. Prve co ma napadlo bola ta cukrovka
. Ale moze to byt aj daco s oblickami a pod. Taktiez psychickeho povodu...
. Ledva ledva vypijem tie dva litre vody denne a to s tym mam riadne problemy. Tiez dalsia vec, pit viacej ako 2-3 dcl vody naraz je BLBOST. Totalne to zatazuje oblicky, sposobuje to zlu filtraciu a poskodenie protiplesnovej imunity v organizme. Cize pit len po malych castiach. Najlepsie je si uchlipkavat cely den z flase, a hlavne striedat napoje. Vela caju Ta zlozit totalne [vlastna skusenost] vela dzusov Ti znici creva [vlastna skusenost
]. Jedine co mozes pit takmer stale je voda, ale to tiez nie stale, proste treba striedat. Je tam mrte aspektov, prechadzam si tiez takym zaujimavym obdobim momentalne, ale to by som pisal moc vela a moc zosiroka.
Proste holubar chod na krv a mas po probleme. Pokial nemas taky problem ako ja [panicky strach z ihiel] tak mas pohodu
keby si pil 5 litrow za den tak si mrtvola. [totalne by si schudol a odmineralizoval si telo] To je mozno maximalna hranica pocas letnych dni. Pocas zimnych dni Ti staci bohate 1.5-2 Litre. Ja sa teraz snazim dodrziavat pitny rezim, lebo som pil tak do pol litra denne a mam z toho tocakybrm napísal:Denne máš vypiť 5L tekutín.. tak skús to dodržať, keď posiluješ, tak určite aj viac. Skús na určitú dobu obmedziť posilovňu.. dodržiavať zdravšiu životosprávu.. či sa to nevráti do normálu. Ak nie, tak choď radšej za doktorom.
Nechcem strašiť, ale častý pocit smädu bez príčiny môže myslím byť aj príznakom cukrovky.![]()
Proste holubar chod na krv a mas po probleme. Pokial nemas taky problem ako ja [panicky strach z ihiel] tak mas pohodu
-
mastermind
VIP
-
peterkozel
Medium Professional
-
Holubar
Darca
no tak s tou cukrovkou ste ma pekne nastrasili, v piatok idem lekarovi, je*** ma ked mam cukrovku, teraz sa o nej ucime, omg, to snad nie...
Vcera som napr. vypil tri litre vody, to bolo tak akurat aby mi nic nebolo, no tri litre su dost, na to ze som vcera nic nerobil, ani mi nebollo teplo...kur*a len nech to neni cukrovka
Vcera som napr. vypil tri litre vody, to bolo tak akurat aby mi nic nebolo, no tri litre su dost, na to ze som vcera nic nerobil, ani mi nebollo teplo...kur*a len nech to neni cukrovka
-
Traktorista
Guru
neboj sa, je x dalsich veci co to moze byt...Holubar napísal:no tak s tou cukrovkou ste ma pekne nastrasili, v piatok idem lekarovi, je*** ma ked mam cukrovku, teraz sa o nej ucime, omg, to snad nie...
-
mastermind
VIP
-
Explo!D
Darca
Holubar- mal som podobne obdobie kedy som sa jeden vecer stiahol 2 L flasku Kofoli a to som este v ten den vypil dost tekutiny, neskvor to prestalo a zijem dalej
s jednej stranky.
Zistili mi cukrovku. Ako sa mám správne stravovať?
Diétne odporúčania sú pre diabetikov veľmi podobné so zásadami racionálneho stravovania. Preto rovnakú stravu môže s diabetikom konzumovať celá jeho rodina, bez nutnosti prípravy osobitných jedál. Zmena stravovania k racionálnemu nebýva ale samostatne dostatočne účinná. Treba zmeniť aj životný štýl a trávenie voľného času. Zvýšenie fyzickej aktivity je veľmi žiadúce.
si snad vychudnuty diabetik?
Zistili mi cukrovku. Ako sa mám správne stravovať?
Diétne odporúčania sú pre diabetikov veľmi podobné so zásadami racionálneho stravovania. Preto rovnakú stravu môže s diabetikom konzumovať celá jeho rodina, bez nutnosti prípravy osobitných jedál. Zmena stravovania k racionálnemu nebýva ale samostatne dostatočne účinná. Treba zmeniť aj životný štýl a trávenie voľného času. Zvýšenie fyzickej aktivity je veľmi žiadúce.
si snad vychudnuty diabetik?
-
Holubar
Darca
Rozmyslal som o tom...Ked diabetik, tak su myslim dva typy:s poruchou tvorby inzulinu, vtedy sa pichaju injekcie
a dalsia moznost je geneticka porucha, ked casom odumieraju inzulinove receptory, a teda sa inzulin nema kam viazat. V nasej rodine viem o dvoch takychto pripadoch, no oba sa vyskytli az po 50ke a u zien.A keby som ja mal drzat diabeticku dietu, to by ma fakt dostalo
..Vidim to skor na tu prechodenu virozu, co pisal zelovoc. Uz od septembra neviem rozdychat nachladnutie, stale len tlmim jednotlive priznaky. Kazdodenne pouzivam sprej do nosa kvoli nadche, dnes rano som sa zase zobudil s bolavym hrdlom...
Ale v piatok iste pojdem lekarovi a porozpravam sa s nim. Uz som ho nevidel, odkedy som potreboval potvrdenie na prihlasku. Dik za rady
a dalsia moznost je geneticka porucha, ked casom odumieraju inzulinove receptory, a teda sa inzulin nema kam viazat. V nasej rodine viem o dvoch takychto pripadoch, no oba sa vyskytli az po 50ke a u zien.A keby som ja mal drzat diabeticku dietu, to by ma fakt dostalo
..Vidim to skor na tu prechodenu virozu, co pisal zelovoc. Uz od septembra neviem rozdychat nachladnutie, stale len tlmim jednotlive priznaky. Kazdodenne pouzivam sprej do nosa kvoli nadche, dnes rano som sa zase zobudil s bolavym hrdlom...
Ale v piatok iste pojdem lekarovi a porozpravam sa s nim. Uz som ho nevidel, odkedy som potreboval potvrdenie na prihlasku. Dik za rady
-
Holubar
Darca
no ved... proste v poslednom case idem dost naplno, denne skola, spanok 5-6 hodin, v posilke drtim silovy trening 4x do tyzdna,piatok najebavka, vikend brigada alebo ratam priklady...a najhorsie je, ze este par tyzdnov to ani nepovoli, prva prestavka budu snad vianoce...ale nemal by som to podcenovat, nerad by som niekde skolaboval...
pi*i pred chvilou som jedol ryzu a myslel som pri tom na jej glykemicky index
pi*i pred chvilou som jedol ryzu a myslel som pri tom na jej glykemicky index
-
AurusKentauris
Light Expert
Re: Pocit smadu, nevolnost...
Mozno mas v tele nejaki virus zajdy k lekarovi podla mna najlepsie riesenieHolubar napísal:V poslednom case s tym mam dost problem. Hlavne rano byvam strasne smadny a pri telesnej aktivite ma kvoli tomu napina na vracanie. Mam pocit, ze sa to zhorsuje, problemy su hlavne v posilke, kde chodim vacsinou rano. Napr v piatok som len doobeda vypil 2 litre vody, do vecera mozno dalsi liter aj viac. Stretli ste sa s niecom takym, moze to byt napr dlhodobo vytvarany deficit tekutin v tele, alebo to je sposobene niecim inym?Mal by som s tym ist lekarovi,alebo proste zacat pit viac?Citit sa kazde rano ako po opici nie je bohvieco a ta nevolnost, ktoru to sposobuje to uplne klincuje...
-
Holubar
Darca
no a dozvedel som sa, ze na odber krvi treba ist rano nalacno, co je pre mna dost problem, lebo volno mam len v piatok a vtedy moj lekar robi od 12tej...skusim ho navstivit, co mi odporuci...ale uz aj to "nalacno" ma tam dost stve, ved skolabujem od hladu, ked sa rano nenapcham vlockami.
Dnes rano celkom pohoda, dal som si 3dcl vody+pol citrona, potom v autobuse prudky smad, tak som stiahol 2 deci z flase a potom som uz normalne fungoval...aj v posilke, vsetko slo. Som fakt zvedavy, cim to moze byt
Dnes rano celkom pohoda, dal som si 3dcl vody+pol citrona, potom v autobuse prudky smad, tak som stiahol 2 deci z flase a potom som uz normalne fungoval...aj v posilke, vsetko slo. Som fakt zvedavy, cim to moze byt
Pri darovani krvi nie je podmienkou prist uplne na lacno, pri preventivnej prehliadke ano. Kamoska ti urcite vysvetli preco...zelovoc napísal:minule som sa rozpraval s kamaratkou co robi v nemocnici o darovani krvi a povedala ze sa kludne mozem najest, tak pochybujem ze by to malo nejak ovplyvnit odber, ked ti vezmu pol deci krvi.