Pocit smadu, nevolnost...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

fuu, dnes som trochu pogooglil o cukrovke a priznakoch...vie to riadne cloveka nastrasit.
Cukrovka 1. typu, pri ktorej dojde v dôsledku infekčného (autoimúnneho) procesu ku zničeniu veľkého množstva tzv. Langerhansových ostrovčekov pankreasu, produkujúcich inzulín, sa vyznačuje celoživotnou závislosťou na prísune inzulínu zvonku. Tento typ cukrovky je charakteristický prudkým nástupom ochorenia, vysokým obsahom cukru v krvi, a pre porušené vnútorné prostredie organizmu častým močením, smädom, výraznou únavou, slabosťou a početnými ďalšími príznakmi. Pokiaľ vznikne cukrovka 1. typu v dospelosti, je ju rovnako nutné liečiť po celý život podávaním injekčného inzulínu.
Som teda adeptom na typ 1 (teda pichanie inzulinu), pri tej zodpovedam aj vekom, aj rychlym nastupom priznakov, aj ked smad je vlastne mojim jedinym.
Nechudnem, nie som unaveny, nemam pocit, ze casto mocim (aj ked to je zacarovany kruh- ked som smadny vela pijem, teda aj vela stim)...
No napada ma este jedna vec. Ked je vysoka glykemia, glukoza sa z krvi odburava na ketonove latky a vtedy je z mocu citit aceton, kedze mam nadchu tak necitim, ale snad ani nie je co citit :)

Kuurva, nech to je ta prechodena viroza a hlavne nech uz to mam potvrdene, pekne mi z toho je*e, je to ako cakanie na smrt.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Holubar napísal:fuu, dnes som trochu pogooglil o cukrovke a priznakoch...vie to riadne cloveka nastrasit.
Som teda adeptom na typ 1 (teda pichanie inzulinu), pri tej zodpovedam aj vekom, aj rychlym nastupom priznakov, aj ked smad je vlastne mojim jedinym.
Nechudnem, nie som unaveny, nemam pocit, ze casto mocim (aj ked to je zacarovany kruh- ked som smadny vela pijem, teda aj vela stim)...
No napada ma este jedna vec. Ked je vysoka glykemia, glukoza sa z krvi odburava na ketonove latky a vtedy je z mocu citit aceton, kedze mam nadchu tak necitim, ale snad ani nie je co citit :)

Kuurva, nech to je ta prechodena viroza a hlavne nech uz to mam potvrdene, pekne mi z toho je*e, je to ako cakanie na smrt.
necitaj kadejake haluze - psychicka pohoda je zaklad, nerozmyslaj nad tym co ti moze byt lebo ti bude len horsie ked si budes namyslat ze ti nieco je, zabehni na tu kontrolu krvi - jedina vec co sa ti da odporucit
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

Explo!D napísal:Holubar- mal som podobne obdobie kedy som sa jeden vecer stiahol 2 L flasku Kofoli a to som este v ten den vypil dost tekutiny, neskvor to prestalo a zijem dalej :-) s jednej stranky.
ja to obdobie prezivam teraz a citim sa skvele :P
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Akurat som prisiel od lekara, typek tazky salamista, pozrel mi akurat do hrdla, ci je zapalene, dal mi antibiotika a povedal, ze spreje do rdla,nosa a tak mozem pouzivat dalej...A co sa tyka toho smadu, pytal sa ma, ze ako to s tou cukrovkou vlastne je, ze ake ma este priznaky, ked si myslim, ze ju mam...no proste mal som pocit, ze o tom viem viac nez on. Ale povedal, ze ked chcem, mozem prist na odber a ze zistia.
No na pribalovom letaku k antibiotikam citam, ze ich uzivanie ovplyvnuje stanovenie glukozy v krvi, cize asi este pockam...
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

Holubar napísal:Akurat som prisiel od lekara, typek tazky salamista, pozrel mi akurat do hrdla, ci je zapalene, dal mi antibiotika a povedal, ze spreje do rdla,nosa a tak mozem pouzivat dalej...A co sa tyka toho smadu, pytal sa ma, ze ako to s tou cukrovkou vlastne je, ze ake ma este priznaky, ked si myslim, ze ju mam...no proste mal som pocit, ze o tom viem viac nez on. Ale povedal, ze ked chcem, mozem prist na odber a ze zistia.
No na pribalovom letaku k antibiotikam citam, ze ich uzivanie ovplyvnuje stanovenie glukozy v krvi, cize asi este pockam...
tak toaketo doktorka by som pekne kopol do vajec,to ti mal automaticky zobrat krv,to si mu mal povedat aj ty,ze si chces dat zobrat krv a nech ti urobia rozbor hned,vsak to je na pockanie,prides len tak a on ti predpise antibiotika,tak je to na smiech,ale dobre,nasi doktorkovia,ktori si este pytaju viacej na platoch,som bol na vojne a prezmenu som lezal vo vojenskej nemocnici,ale aki su tam magori,tak to by ste mali vidiet,uplni neschopaci,by som rad vedel kto im dal tie tituly MUDr.
izmo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa izmo »

Som teda adeptom na typ 1 (teda pichanie inzulinu)
ja si picham uz sedem rokov a uz som s tym zzity,normalna vec a hladinu cukru ti odmera vpichom do prsta a nemusis byt vobec na lacno to ti zmeram aj ja doma :lol: .
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja sa poslednou dobou neviem napit citronovej vody.. Proste mam mrte chut na vodu s citronovou stavou /bez cukru/ a vypijem toho na ex polliter len taky fukot a uz zmykam dalsi citron.. :) Doteraz som to skoro vobec nepil, naposledy ked som bol naly stupel citronadu s hromadou cukru :lol:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

izmo napísal: ja si picham uz sedem rokov a uz som s tym zzity,normalna vec a hladinu cukru ti odmera vpichom do prsta a nemusis byt vobec na lacno to ti zmeram aj ja doma :lol: .
No tak to mas moj obdiv, lebo ako som si tak cital tie obmedzenia pre diabetikov, tak som si zacal uvedomovat, ze ake je je to zdravie naozaj dolezite...
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

No but rad, mna boly asi 2tyzden hlava :(

ale k lekarovi mam strach ist
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lord PROXI napísal:No but rad, mna boly asi 2tyzden hlava :(

no ked ta boly, tak to je kur*a ze zle
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Lord PROXI napísal:No but rad, mna boly asi 2tyzden hlava :(

radsej bez, mozno ze len dutiny a mozno dopadnes ako moja kamaratka ktoru bolela 3 roky a teraz ma nejaky nalez.(ale nehcem strasit.(
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aj som zabudol, po tych antibiotikach sa v podstate vsetko spravilo, uz som v pohode, no siel som aj tak preventivne na tu krv a vysldok bol do 5mmol na liter, co je v norme. Tak som si vydychol, inzulinu sa zatial bat nemusim. Takze ponaucenie:viroza je kur*a :)
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

asi tak :wink:
...a vsetko dobre dopadlo, Holubarov stav sa zlepsil, ozenil sa a mal krasne holuby...
Napísať odpoveď