Som teda adeptom na typ 1 (teda pichanie inzulinu), pri tej zodpovedam aj vekom, aj rychlym nastupom priznakov, aj ked smad je vlastne mojim jedinym.Cukrovka 1. typu, pri ktorej dojde v dôsledku infekčného (autoimúnneho) procesu ku zničeniu veľkého množstva tzv. Langerhansových ostrovčekov pankreasu, produkujúcich inzulín, sa vyznačuje celoživotnou závislosťou na prísune inzulínu zvonku. Tento typ cukrovky je charakteristický prudkým nástupom ochorenia, vysokým obsahom cukru v krvi, a pre porušené vnútorné prostredie organizmu častým močením, smädom, výraznou únavou, slabosťou a početnými ďalšími príznakmi. Pokiaľ vznikne cukrovka 1. typu v dospelosti, je ju rovnako nutné liečiť po celý život podávaním injekčného inzulínu.
Nechudnem, nie som unaveny, nemam pocit, ze casto mocim (aj ked to je zacarovany kruh- ked som smadny vela pijem, teda aj vela stim)...
No napada ma este jedna vec. Ked je vysoka glykemia, glukoza sa z krvi odburava na ketonove latky a vtedy je z mocu citit aceton, kedze mam nadchu tak necitim, ale snad ani nie je co citit
Kuurva, nech to je ta prechodena viroza a hlavne nech uz to mam potvrdene, pekne mi z toho je*e, je to ako cakanie na smrt.