zdravim,
mam kompik a v nom ventilator (asi aj vy ) ale vam mozno nehuci
no moj problem:
ze mam ten ventilator a ked zapne PC zacne strasne hucat a asi po 5min uz prestane hucat dost ma to znervoznuje hlavne ked v noci zapinam komp a vsetci spia co s tim?
vysavanie nepomoze urcite, WD mozno docasne. huci preto, lebo je zaneseny prachom a inym bordelom... jedina rozumna moznost : rozobrat-vycistit
strucny navod: demontuj ventilator z chladica, odlep z neho nalepku pod ktorou je oska. z nej opatrne pomocou niecoho ostreho zosun prstenec, ktory to vsetko drzi pokope. potom uz len vsetko rozobrat vycistit naolejovat a dat naspat, nasadit prstenec a prip. este aj nalepit nalepku ak to mas v zaruke... a cuduj sa svete, ventilator ide ako novy a nehuci...
1. Povysávaj počítač
2. Vymontuj ventilátor, ktorý hučí
3. Rozober na ňom čo sa dá,alebo aspoň to na čo si trúfneš
4. Ložiská namaž, najlepšie bielou silikónovou pastou, or vazelínou
5. Kompletne všetko vráť na svoje miesto / olej, pasta ani vazelína sa nesmie dostať do cievok elektromotora, inak Pá-Pá
6. Skontroluj, či sa ventilátory točia tak ako pred tým. A aspoň chvíľku ich sleduj. Ak sa netočí, čo najskôr počítač vypni.
7. Počúvaj to ticho...
hm to je zaujímavé mne hučí tiež ale preto že má vysoké otáčky mne to osobne nevadí mám ich v pc dosť nak to hučí však aspoň viem že ide nie ved ked by bol ticho čo by potom tram išlo niečo musí hučať akurát ked mám pri tom položenú niekedy tv tak zrní ale to je asi normálne načo je ventilátor ktorý nehučí ved to potom ani nechladí no nie ja som si na tom zvykol a pokial ide to tie zvuky netreba to čistiť ale poslať do čerta a dať nové zbytočná robota. Však si vezmi s predajne starý zdroj a vyber ten hučiak čo je vzadu a je to vydrží ešte niečo no nie.
preco vsetci vysavate??? ..niezeby som mal nieso proti...ale kompresor je lepsi...predsalen velky tlak vzduchu...ovela lepsie ako vysavac.....vysavac az tak dobre nevycisti...ked som moj uz byvaly pc presiel po 3 rokoch kompresorom tak vyzeral ako novy...ziaden prahc nikde..ako vylestene ....samozrejme nie kazdy ma kompresor
vsimol som si ze vsetci tu spominate vazeliny a pocuvajte co vam poviem ,ja som na x vetrakov pouzil asi 14 druhov vazelin a aj sprejovych maziv a oni tie maziva mali kazdy inu trevost alebo co a ventilator sa este zhlucnil , ked som vyfukal mazivo z loziska zas sa stisil ale uz nie na tu hlucnu hodnotu ako pred celym zakrokom , preto z toho vypliva ze nieje jedno ake mazivo , zazracne je to co tam je od vyrobcu ale to neviem zohnat(ze by vyrobne tajomstvo...)
Hmm mám podobný problém akurát mi nehučí ventilátor na procesore ani na grafike mám dojem že je to asi Chipset alebo čo lebo je taký malý priamo na doske. Už som ho raz mal dole a mazal ho ale zase začal blbnúť vidím to tak že za pár týždňov alebo dní sa mi totálne rozpadne no ale čo potom?
volodik napísal:Hmm mám podobný problém akurát mi nehučí ventilátor na procesore ani na grafike mám dojem že je to asi Chipset alebo čo lebo je taký malý priamo na doske. Už som ho raz mal dole a mazal ho ale zase začal blbnúť vidím to tak že za pár týždňov alebo dní sa mi totálne rozpadne no ale čo potom?
bud ti tam nebude chybat... ze sa ti chipset nebude hriat alebo budes nuteny kupit novy chladic
to robí pokiaľ máš CPU Cooler priamo na dosku . . . keď zapneš beží na plno a potom to klesne na v biose nastavenú hodnotu . . . totižto BIOS sa bootuje o čosi neskôr a nie hneď pri stlačení Power Button
Neviem ako vam ale mne ked sa zapne pocitac tak ventilator velmi huci ale potom sa vypne preto lebo zo zaciatku ma vyssie otacky .Aspon tak je to u mna
EDIT: // Oh nevsimol som si prispevok na do mnou .Ovsem ma pravdu