"Darcovstvo krvi"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dudinko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Darovanie krvi u mna nehrozi z dovodu panickeho strachu z ihiel. nenavidim ani ockovania ani nic tomu podobne.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

miki24686 napísal:jj, bol som darovat, bolo to vskutku vesele.. ked uz som cakal na to ako pojdem dnu zazvonil mi telefon a ja som sa dozvedel, ze sa na obed musim dostavit na ORPZ v SNV-vraj sa chcu porozpravat :) tak som zbledol a skoro som odpadol, potom do mna mily, stary pan supol velku ihlu a krv kvapkala minimalne 45minut :lol:
neviem ci trepes,ale co ropzpravaju vsetci kolegovia co chodia darovat krv,ze to stecie iba za "par" minut a nie tristvrte hodinu
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

No ja inekcie nemam rad, ale ujo uz plaketu ma, on stale ide na darovanie :)
Hoci rad si vypije, ale ked vie ze pojde darovat, aj tyzden sa ani poharika nechity, a potom to dobehne :lol: ( vinkom, ze doplna cervenu tekutinu :D )
ZenniX
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ZenniX »

no este som nebol , ale uz som rozmyslal , mozno pojdem
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Te-wei napísal:Keď pôjdem nabudúce darovať krv, tak si zoberem jeden ten dotazník a nascanujem Vám ho se. :wink:
Netreba...
Dotazník pre darcov krvi, plazmy a krvných buniek - 1. strana
Dotazník pre darcov krvi, plazmy a krvných buniek - 2. strana
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

darcovstvo brutalne podporujem. strasne chcem ist darovat krv ale este muim roc aj nieco pockat sakra uz by som isiel aj teraz
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

canopus napísal:neviem ci trepes,ale co ropzpravaju vsetci kolegovia co chodia darovat krv,ze to stecie iba za "par" minut a nie tristvrte hodinu
samozrejme, ze som to myslel obrazne... vies nestopoval som si to(hm, ty si stopujes vsetky veci co robis?? :lol: ), chcel som tym povedat, ze krv tiekla(kvapkala) o moc dlhsie ako za normalnych okolnosti, pretoze som bol vystraseny... :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

canopus napísal:neviem ci trepes,ale co ropzpravaju vsetci kolegovia co chodia darovat krv,ze to stecie iba za "par" minut a nie tristvrte hodinu
Este aj v dotazniku sa pise, ze to moze trvat az 15 minut. Fakt si tam trosku dlhsie posedis v kresle a potom este musis chvilku ostat sediet, ze ako organizmus zareaguje na to, ze mas menej krvi v sebe...

BTW: to, ze ti tiekla krv pomaly nebolo zo stresu, prave naopak, pri strese mas vyssi tlukot srdicka, pulz, a pri vacsom pulze ti predsa rychlejsie pojde do toho sacika krv... :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ak krv tecie pomaly to znamena,ze pred odberom ste vypili malo tekutín. odporucaju teply caj, niekedy aj pol litra.
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

no aj ja chcem ist.
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

isel by som keby sa dala odbrat krv inak ako s prostrednictvom ihly :? mam panicky strach s ihiel takze v mojom pripade to nepude :cry:
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

jumper napísal:isel by som keby sa dala odbrat krv inak ako s prostrednictvom ihly :? mam panicky strach s ihiel takze v mojom pripade to nepude :cry:
wow. ci pana vydel som uz vela ludi co sa niecoho strasne boji. ale ihla? ved je to iba mala ihla. no pri odbere trosku vecia. a ty sa tam nepozeras :lol: len by sa mohlo stat ze by ti krv veelmi pomaly tiekla keby si bol v strese. treba sa uvolnit :)
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

ked som mal ist na odber krvy som myslel ze umrem no :) sestra mi povedala ze mam vypit vela vody bude krv rychlejsie tiect a ja jak kkt som musel vypit asi 2l vody naraz mi bolo zle ale ked malo dojst na krajanie chleba tak som tam sadol povedala ze vyhrnte si rukav a ja ze nehrozi ja sa nedam :D tak asi po par minutach som vyhrnul rukav a zily nikde :D na lavej bola taka chaba jedna ona ze nemikni te sa ja ze co pich prask au :D hotovo , co? tak to rychlo vyteklo jak nic ale prepichla mi zilu no co uz som mal modrinu jak fras :DD
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Tomasito: vidíš... kuknúť to na nete ma nenapadlo. :)

Čo sa týka dĺžky odberu je to pohodička a kreslá su veľmi pohodlné, je to celkom relax a naposledy tak mali pustený aj koncert madonny či Anastacie, neviem, takže pohodíčka pianko.
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Krv by som nesiel odovzdat ani za boha, doteraz neviem jaku mam krvnu skupinu, doteraz ma zihadlom (ihlou, pcht...) pichali len proti roznym chorobam :D takze ani odber krvi som v zivote nemal :lol:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vendo napísal:podla mna ano :) ja mam slabu alergiu na prach a v pohode
ta tvoja slaba alergia na prach nemusi byt alergia, prach sam o sebe je drazdivy proste drazdi na kasel/kychanie kazdeho cloveka, alergia je ked reagujes na seliake chamraď v prachovych ciastockach
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

E499.3056 napísal:Krv by som nesiel odovzdat ani za boha, doteraz neviem jaku mam krvnu skupinu, doteraz ma zihadlom (ihlou, pcht...) pichali len proti roznym chorobam :D takze ani odber krvi som v zivote nemal :lol:
sak ani nemozes, este nemas 18 :wink:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som ešte nebola, ale rada by som išla takto pomôcť.... Ale neviem, no, lebo pri odbere krvi vždy omdliem.... :? No čo už....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

JohnFrusciante napísal:wow. ci pana vydel som uz vela ludi co sa niecoho strasne boji. ale ihla? ved je to iba mala ihla. no pri odbere trosku vecia. a ty sa tam nepozeras :lol: len by sa mohlo stat ze by ti krv veelmi pomaly tiekla keby si bol v strese. treba sa uvolnit :)
jj s tym uvolnenim mas pravdu najlepsie je ked si zapnes dajaku muziku a zavries oci.Pretoze ja mam napr. zmiesane pocity ked vidim ako mi moja krv odteka do toho sacku. :cry:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

qwerty-xyz napísal:jj s tym uvolnenim mas pravdu najlepsie je ked si zapnes dajaku muziku a zavries oci.Pretoze ja mam napr. zmiesane pocity ked vidim ako mi moja krv odteka do toho sacku. :cry:
...nj, je to neprijemne, ale co mi vadi fakt najviac, je ked ma nutia pocas sosania (odberu) mackat lopticku, ze aby lepsie tiekla krv. What the +++ ee, to fakt nemam rad. Ked citim ako sa mi kontrakciami svalov na predlakti hybe zila s ihlou, dostneprijemne. A preto: pime vela vody! :D
Napísať odpoveď