Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SRneC »

r4wMUnt34q napísal:Nepocuvam Rap ani HiP-HoP. Na margo tohto nazvu som cital taky vyrok, ze Nehovor Hop, dokym nepovies Hip :D, celkom mile, ale mne ta hudba proste nic nehovori (akurat tak kto ma vacsie yebutchky, viac retazi okolo krku, kto je vacsi pan prstenov :) a kto dalej docika zo strechy svojho nabuchaneho superdraheho faara). Nebudem vam sem dalej kydat hnoj, ale naozaj ma zaujima, preco na tejto 14 stranovej diskusii a hlasovani v jednom neni moznost "Žiadny" ? Potom sem musim davat takyto viac-menej bezvyznamny prispevok, ktory nie je OT a tazko presadit jeho vymazanie, pretoze k teme predsa len nieco mam, ale nemusel by vobec byt, lebo keby to sem nenapisem, tak iba zahlasujem a nenapadne ma takto sa rozpisat :). Sice nevravim, ze potom by tu podobne prispevky neboli, ale bolo by ich urcite menej a priaznivci Rapu by mohli pokojnejsie diskutovat. Asi tolko.
suhlasim az na to ze Rap je "hudba" a hiphop je styl ktory zahrna(rap tanec obliekanie b-boyz alebo write-ovanie) :lol: :lol: :lol:

(btw prispevok no. 300 :lol:
Sniper-SVK
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sniper-SVK »

Slovensky vobec...ani skoro ziadny,ale moze byt aj ten Americky/Anglicky :)
*Barborka*
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *Barborka* »

V kazdom rape sa najdu dobri aj zli ... :P ale vypocujem si vsetko dobre :P ... preferujem americky slovensky a cesky ... ale zalubil sa mi aj francuzsky :P
Error
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Error »

co sa rapu tyka tak teraz pocuvam len Jedi Mind Tricks, neviem aky je to styl ale su skvely, obcas aj Eminem ale starsie teraz je az prilis komercny...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Neuznávam a neopičím sa po žiadnom hudobnom štýle, takže ani po RAPu. Existuje len hudba, ktorá sa mi páči.
Mne stačí ak je pesnička pekná, už len kvôli nej nebudem chodiť ako vandrák s rozkrokom medzi kolenami a pod...
Remfield
Light Expert
Light Expert

HIP-HOP.....povedal by som, ze JEDNOZNACNE NIE!!!!

Príspevok od používateľa Remfield »

ludia ktory stale nejdu s davom a nepocuvaju hip-hop a podobne veci tak prosim dajte vedie ze preco ste ostali pri klasike-punk, rock, grunge, regge..a tak... a prosim aj hip-hoperov aby napisali co ich pritahuje na tejto hudbe...lebo ked sa s dakym hiphoperom co poznam o tom bavim tam vytiahne tie repovacie zvasty a tak..tak by som poprosil rozumne vysvetlenie...DIKI FAKT.... :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

zmenil by som nazov temy.inac si myslim ze je velmi dobra.
preco som ostal pri klasike.podla toho co je klasika.klasicku hudbu nepocuvam ale ked myslis vsetko s gitarami,basami a bicimi tak preto lebo tiez hram na gitare,milujem hudbu,dufam ze v buducnosti sa postasti budem ju robit aspon poloprofesialne a myslim ze HH rytmusovskeho typu degeneruje slova "hudba","umenie","muzikant" a hlavne degenruje detske hlavky ktore potom nevedie co sa smie a co nie.proti inteligentnemu HH ako eNeS alebo empirik alebo east coast HH nemam nic :wink:
Remfield
Light Expert
Light Expert

pinakolada..diki za odpoved a dve veci..no teda 3 - 1)neviem ako sa meni nazov temy(viem som tupik) 2)som napisal ze klasika-punk rock a tak...
ja osobne nemam rad rap a spol ale vies nejdem na nich nadavat ved to dokaze kazdy blbec, jednoducho rap a tak neni to co podla mna patri do Hudby(vsimnime si velke H)...ale sak ked uz si dali toklu namahu a ked sa im to paci..co uz...mozno to neni dobre no ja sa raidim dakedy timto:Slimak sa naje sóje, a mysli si svoje!!...a potretie..tiez by som dakedy chcel mat kapelu..obcas trocha basovych tonov vydat z komba a tak...basa ma velmo laka..vies dakedy hrat v meste v dakom pube preskokana..mozno sa potom dostat na daky fest a tak.....
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Remfield napísal:pinakolada..diki za odpoved a dve veci..no teda 3 - 1)neviem ako sa meni nazov temy(viem som tupik) 2)som napisal ze klasika-punk rock a tak...
ja osobne nemam rad rap a spol ale vies nejdem na nich nadavat ved to dokaze kazdy blbec, jednoducho rap a tak neni to co podla mna patri do Hudby(vsimnime si velke H)...ale sak ked uz si dali toklu namahu a ked sa im to paci..co uz...mozno to neni dobre no ja sa raidim dakedy timto:Slimak sa naje sóje, a mysli si svoje!!...a potretie..tiez by som dakedy chcel mat kapelu..obcas trocha basovych tonov vydat z komba a tak...basa ma velmo laka..vies dakedy hrat v meste v dakom pube preskokana..mozno sa potom dostat na daky fest a tak.....
jj toto ja chcem.byt znamy vo svojom meste,hrat si svoju hudbu pre svojich fans,nebyt zavisly na chutiach vydavatelstva a nespokojnych fanusikov atd.moj vzor je presovska megastar kapela mozno poznate Helenine Oci.hraju folk punk a ich koncerty stoja za to aj ked na nich je v priemere sto ludi :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Toto vyjadruje moj nazor na HH/Rap a celu tzv. YEAH hudbu celkovo:

Akoze nazaciatok iba tolko ze pocuvam Jazz a Klasiku. HH nemusim.
Objektivne povedane /osobny nazor bez zameru urazi tistu skupinu uzivatelov/HH sa mi zda "ako" hudba atakujuca nizsie intelektualne skupiny posluchacov, na ktorych vplyva najma "drsnost" a vulgarnost reflektujuca ich vlastny /resp. chcene vlastny/ nazor na veci, ktore su uvadzane v textoch. Pri anglickych textoch je to este ubohejsie, nakolko vela deti "kyve hlavami" a pritom ani nevedia ze tvrdi hiphoperi prave na nich p***ju. HH-eri a rozni pseudorapperi si velmi dobre uvedomuju co sa teraz da vytrieskat z popularity a cim viac hovoria ze su tzv. underground tym viac sa preryvaju na komercnu uroven. Exemplarny priklad je Rytmus a jeho zoskupenie. Zozaciatku sa zdali ako prilisne nemedializovany a ich takticky tah s vydanim prveho albumu vo velmi malom mnozstve mal ocakavany efekt. Ich songy sa sirili po nete rychlostou lesneho poziaru. A ked uz mali vybudovanu pevnu posluchacsku zakladnu, tak zacali robit biznis ako kazdy iny. Podobne to plati aj o zahranicnych raperoch. Vacsinou vsetci zacinali ako dileri CRACKu cim nadobudli drsny feeling "yeah", pripadne ich matka bola prefetovana k**va, cim zasa nadobudli feeling ze sa vypracovali "mothafucka". Viete co by boli bez svojho agenta, ktoremu vdacia za 95% svojej popularity? Predavaci novin, alebo vynasaci smeti v bronxe... Je sice krasny pribeh o chalanovi Marshalovi, lae neverim ako niekto moze uverit ze ide o "pure truth"...Co myslite, kolko neuviedli informacii, kolko cinov, situacii sa "stratilo v preklade" a kolko museli scenaristi vystrihnut, aby sa na nich nevalili zaloby ako voda z priehrady??? Porozmyslajte o tom...Cele je to okomercii a pozach...that's all
Cest vynimkam.

A teraz preco som zostal pri "svojom" style hudby? Jednoducho preto, ze ma na inych nic nelaka a nemaju mi co dat. Pri hudbe ocenujem hlavne melodiu, vokaly, rytmus a spev, orchester je vitane plus.
Proste potrebujem Hudbu a nie "hudbu"... :smt020

mylsim ze tento nazor som tu uz dakde prezentoval, hadam admini/modi odpustia...
Remfield
Light Expert
Light Expert

akurat som nasiel toto: www.hop-hip.szm.sk mozno poznate no tato stranka presne vyjadruje o com je hip hop(som sa skoro pochcal ked som to cital)...a nemam rad HH lebo nema hudbu..mozno aj ma ale dake vokale tak zien a elektronika do toho...=NO COMPUTER MUSIC..a zadruhe ja vyzadujem od pesnicky aby mala aj daco do seba..textom..sak spievat o tom ako je tu na pi*u a nadavat..dokopy nic nepoedat je podlamna plytvanie slovami v hudbe!!...na jdnej strane toto vsetko vravia ako je tu zle a na druhej nosia drahe veci, retaze, drahe auta!!..nechapemtomuto ziv. stylu vobec.....

A AJ DAKY HIPHOPER BY MOHOL K TOMU DACO POVEDAT NA SVOJU OBHAJOBU....fakt povedzte....nechcem podpichovat ale:"Ste natolko mentalne zaostaly ze bud ostanete sediet za kompom s otvorenymi ustami a po 10minutach poviete..blby hippik!! alebo napisete aky sme secki k***ti??...fakt chcem vediet ci dokazu HHperi aj daco s vyznamom povedat...DIKI..
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

pinacolada napísal:jj toto ja chcem.byt znamy vo svojom meste,hrat si svoju hudbu pre svojich fans,nebyt zavisly na chutiach vydavatelstva a nespokojnych fanusikov
pekny sen :) zdielam podobny. Hudba pre mna vela znamena a velmi si ju vazim - odkedy hram na bassu este viac. Kvalitna hudba nikdy neumrie - umrie len ta ktora ma vsemozne zaklady len nie dobru hudbu.

K teme:
Prv som sa rozculoval pri hadkach s detmi (cest vynimkam) ktore maju tento pseudohumus (my humble opinion) radi. Teraz ma to uz nezaujima - shitparady nepocuvam a ako zdroj pre kvalitnu hudbu tu mame predsa internet...
Remfield
Light Expert
Light Expert

tak teraz som si spmenul-toto ma dostalo...jeden spoluzak mi vravel ze v jednej pesnicke HHpovej je ze ked pocuvas Punk tak pocuvas Rap lebo RAp je novodoby Punk(nejak tak to bolo)..to ma dostalo...PUnk a HIpHop vznikli za uplne nieco ine!!....a hip hop neni to co mal byt..to bola hudba ciernych ako su v getach a maju zlu situaciu a tak a punk je o tom ze vlada je vlastne len kopa volov a Punkaci riesia cez pesnicky problemy ktore su vseobecne ale co spravi reper?..dam jednoduchu rovnicu

počet nadavaok*počet kyvani rukov*počet dievčat vrtiacich zadkom=počet penazi zarobenych za tuto pesen v tisicoch

sak HH ani neni hudba..skor basen..ale ked to zeu ludia..nech sa paci len si vymivajte mozgy...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Remfield napísal:tak teraz som si spmenul-toto ma dostalo...jeden spoluzak mi vravel ze v jednej pesnicke HHpovej je ze ked pocuvas Punk tak pocuvas Rap lebo RAp je novodoby Punk(nejak tak to bolo)..to ma dostalo...PUnk a HIpHop vznikli za uplne nieco ine!!....a hip hop neni to co mal byt..to bola hudba ciernych ako su v getach a maju zlu situaciu a tak a punk je o tom ze vlada je vlastne len kopa volov a Punkaci riesia cez pesnicky problemy ktore su vseobecne ale co spravi reper?..dam jednoduchu rovnicu

počet nadavaok*počet kyvani rukov*počet dievčat vrtiacich zadkom=počet penazi zarobenych za tuto pesen v tisicoch

sak HH ani neni hudba..skor basen..ale ked to zeu ludia..nech sa paci len si vymivajte mozgy...
zverina "lebo je novodoby punk a punk is not dead".skor som to chapal ako ironiu alebo take nieco.ak to ten tvoj kamos bral doslovne tak je magor :roll:
Remfield
Light Expert
Light Expert

to nebol moj kamos ale jeden trtnuty reper...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Proste HH nemam rad..Preco? Nejak nevidim nejaky hlbsi umelecky prejav v opakovani vulgarizmov atd..AKo blo spomenute..to nie je piesen ale basen. Kebyze Rytmus zarapuje Ranenu Brezu vsetci to zacnu brat ako velky hit zacnu kyvat hlavami a ide sa...Nehovoriac ze polka "raperov" si stale mysli ze "zijem stylom rap a pocuvam hip-hop, yeaah"...tak toto nemusim..
Je to moj nazor, ktory sa HHerom pacit asi nebude a nehodlam ho nejak menit..
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

dbco napísal:Rytmus sa aspon niekam vypracoval
toto mi povie kazdy jeden hiphoper..
SK, FR, RU, CZ, PL HH vsetky totalne uplne popieraju odkial vlastne HH originalne vznikol...v cernosskych ghetach..
tuna ci niekto (biely) mysli ze vyrastol v ghette (Petrzalke) a paci sa mu hiphop tak bude z neho super rapper...
zijem pri metale lebo oblubujem poctivu hudbu, kde kazdy jeden ton je napisany a zahrany...elektronika sux hard..
je par vynimiek HH ktory si vypocujem celkom rad.. tweda hlavne americky Fort Minor(polovicny Japonec, ale pise si kazdy jeden beat sam a vacsina podkladov su klavesy bicie a violy, teda ak sa nevlozi do daktorej songy producent jay-z), pripadne DMX ale len songu Lord Give Me A Sign..
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ludia, zasa sa to tu zvrhava na porovnavanie PUNK-u a HH...

Nic proti takejto diskusii, ale mam pocit, ze na hojko.com ich uz je dost...
Osobne punk nemam dako extra v laske, ale ked ho pocujem, poviem si: "co uz..." a idem dalej...uznavam ho viac ako HH, ale ze by to bola extra vyhra pre mna :?
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

ja rap velmi nepocuvam ale zeby som ho neznasal tak to povedat nemozem...dost ma mrzi co sa deje na sk scene....pred 4rokmi kazdy raper pi-co-val na komerciu akurat kontrafakt sa nato dali....a ostatny len videli ze to ide aj tak, a ze este sa daju stoho aj vytazit prachy tak zrazu vseci "kruty undergroundovy raperi" zacali davat trapne klipy do telky a to je fakt shit....inac pocuvam gitarovu hudbu (vsetko mozne hlavne novsie veci rock,metal,metal core atd)
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

hip hop aspon prerazil na slovensku na rozdiel od punku
Napísať odpoveď