Toto vyjadruje moj nazor na HH/Rap a celu tzv. YEAH hudbu celkovo:
Akoze nazaciatok iba tolko ze pocuvam Jazz a Klasiku. HH nemusim.
Objektivne povedane /osobny nazor bez zameru urazi tistu skupinu uzivatelov/HH sa mi zda "ako" hudba atakujuca nizsie intelektualne skupiny posluchacov, na ktorych vplyva najma "drsnost" a vulgarnost reflektujuca ich vlastny /resp. chcene vlastny/ nazor na veci, ktore su uvadzane v textoch. Pri anglickych textoch je to este ubohejsie, nakolko vela deti "kyve hlavami" a pritom ani nevedia ze tvrdi hiphoperi prave na nich p***ju. HH-eri a rozni pseudorapperi si velmi dobre uvedomuju co sa teraz da vytrieskat z popularity a cim viac hovoria ze su tzv. underground tym viac sa preryvaju na komercnu uroven. Exemplarny priklad je Rytmus a jeho zoskupenie. Zozaciatku sa zdali ako prilisne nemedializovany a ich takticky tah s vydanim prveho albumu vo velmi malom mnozstve mal ocakavany efekt. Ich songy sa sirili po nete rychlostou lesneho poziaru. A ked uz mali vybudovanu pevnu posluchacsku zakladnu, tak zacali robit biznis ako kazdy iny. Podobne to plati aj o zahranicnych raperoch. Vacsinou vsetci zacinali ako dileri CRACKu cim nadobudli drsny feeling "yeah", pripadne ich matka bola prefetovana k**va, cim zasa nadobudli feeling ze sa vypracovali "mothafucka". Viete co by boli bez svojho agenta, ktoremu vdacia za 95% svojej popularity? Predavaci novin, alebo vynasaci smeti v bronxe... Je sice krasny pribeh o chalanovi Marshalovi, lae neverim ako niekto moze uverit ze ide o "pure truth"...Co myslite, kolko neuviedli informacii, kolko cinov, situacii sa "stratilo v preklade" a kolko museli scenaristi vystrihnut, aby sa na nich nevalili zaloby ako voda z priehrady??? Porozmyslajte o tom...Cele je to okomercii a pozach...that's all
Cest vynimkam.
A teraz preco som zostal pri "svojom" style hudby? Jednoducho preto, ze ma na inych nic nelaka a nemaju mi co dat. Pri hudbe ocenujem hlavne melodiu, vokaly, rytmus a spev, orchester je vitane plus.
Proste potrebujem Hudbu a nie "
hudbu"...
mylsim ze tento nazor som tu uz dakde prezentoval, hadam admini/modi odpustia...