Porovnanie najsilnech kariet sveta ATI vs Nvidia
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
lol a co ze ma 2x vecsie takty tym horsie....takty sa daju vzdy zdvyhnut to neni problem problem je uchladit...kolombo16 napísal:Tusim si to ale nedocital do koncalebo tam je aj pisane ze Nvidia ma 2x take velke takty takze sa to zasa vyrovnava
tam to mas pekne aj napisane vyhody a nevyhody...mystique napísal:Gwixt si ma predbehol...
Inac kto by chcel tak to ma vysvetlene tua nemyslim ze by to MP4 zvladol lepsieKód: Vybrať všetko
http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7769&Itemid=44&limit=1&limitstart=3
-
MP4-27
Guru wannabe
jj INTEL vie pocitat len s 1 desatinnou ciarkov narozdiel od AMD ktory vie s 3 takze preto ma mensie f ale co sa tyka grafik podla mna aj ta R600 pojde hore s Hz...to zalezi jak sa im to podari spravit....v kazdom pripade zacinam setrit na novu VGA.gwixt napísal:to povedy panom od Intelu![]()
prave preto ze R600 ma komplexnejsie shadery tak nemoze mat take takty ako G80 ....
no ved sa nechajme prekavapit co z toho vylezie
-
vendo
Guru
-
vendo
Guru
eh? asi nechapete, preco nemozeme porovnavat najnovsiu NV s "najnovsiou" ATI? mame ju porovnavat s buducimi Radeonami ktore este neexistuju?misokgb napísal:A ako uz bolo povedane, s ATi x1950XTX mozes porovnavat akurat tak 7900GTX/7950GX2 a nie novu seriu. Naopak s 8800GTX mozes porovnavat az buduce Radeony R600
Ano
Preco nVidia vydava o cca pol roka skor svoju novu generaciu? Pretoze ma mnohonasobne vyssi rozpocet a chce byt vzdy prva na trhu i ked produkt tazko zodpoveda pisanym spcifikaciam. NV 6xxx problemy s PS3, 7xxx nefungujuce AF pri HDR, 8xxx, problemy s tienmi a kontrastom..... Proste vzdy byt prvy za kazdu cenu. Ale 8800 rada a jej vykonnostny prinos je vazne priam ocarujuci. Len dufam, ze to nie je zas dajaky nekali tah a klamanie zakaznikov. Napr. AF je v tejto rade jednoznacne sen kazdeho AF-manika. R600 ma mat udajne 512bit (384-NV) zbernicu a cez 700mil tradikov. Takze uvidime ako bude na tom ATi neskor. Jedno je vsak iste, vykonnostny kral je teraz 8800GTX.
-
MP4-27
Guru wannabe
Re: Ano
ee lebo ATI robi a vyda hned celu generaciu cize viac kariet naraz a aj na viacerych kartach pracuje vo vivoji coz nVidia moze zabudnut oni len na jednej....a aj ta je nahovno....Gregi napísal:Preco nVidia vydava o cca pol roka skor svoju novu generaciu? Pretoze ma mnohonasobne vyssi rozpocet a chce byt vzdy prva na trhu i ked produkt tazko zodpoveda pisanym spcifikaciam. NV 6xxx problemy s PS3, 7xxx nefungujuce AF pri HDR, 8xxx, problemy s tienmi a kontrastom..... Proste vzdy byt prvy za kazdu cenu. Ale 8800 rada a jej vykonnostny prinos je vazne priam ocarujuci. Len dufam, ze to nie je zas dajaky nekali tah a klamanie zakaznikov. Napr. AF je v tejto rade jednoznacne sen kazdeho AF-manika. R600 ma mat udajne 512bit (384-NV) zbernicu a cez 700mil tradikov. Takze uvidime ako bude na tom ATi neskor. Jedno je vsak iste, vykonnostny kral je teraz 8800GTX.
-
krija
VIP
Re: Ano
k chipu G80 od nvidie je mozne pridat vsetky druhy pamätí tj ddr, ddr2, gddr3 a 4. cize to budu mat pokryté od low endu az po high end. tym ale netvrdím, ze nedojde aj k upravam na chipe-urcite karta s ddr1 nebude mat 24 pixel pipelines. este na nieco v nvidii zabudli???MP4-20 napísal:ee lebo ATI robi a vyda hned celu generaciu cize viac kariet naraz a aj na viacerych kartach pracuje vo vivoji coz nVidia moze zabudnut oni len na jednej....a aj ta je nahovno.......a teraz ked je uz rodinka ATI+AMD som zvedavy na vzajomnu spolupracu....
No lenže G80 GDDR4 moc asi nepomôže. G80 pracuje s 64bitovými kanálmi (ATi má 32 bitové kanály) pre pamäte a keďže GDDR4 vyžaduje dvojnásobný burst length, tzn. 64 bitové kanály sa nám zmenia na 128 bitové = vyššie latencie. Teda aby sa kompenzovali vysoké latencie, musela by byť vysoká frekvencia pamätí. Ale také pamäte sú drahé a nedostupné, čiže pre NV žiadna veľká výhra.mystique napísal:ja verim ze sa dockame typu 8850 v ktorom budu obsiahnute spominane DDR4, a objavi sa mozno ked pride novy radeon? preco by si mala nvidia prekonavat teraz vlastnu kartu ked jej nema kto konkurovat?
Toto znie rozumneRadeon napísal:No lenže G80 GDDR4 moc asi nepomôže. G80 pracuje s 64bitovými kanálmi (ATi má 32 bitové kanály) pre pamäte a keďže GDDR4 vyžaduje dvojnásobný burst length, tzn. 64 bitové kanály sa nám zmenia na 128 bitové = vyššie latencie. Teda aby sa kompenzovali vysoké latencie, musela by byť vysoká frekvencia pamätí. Ale také pamäte sú drahé a nedostupné, čiže pre NV žiadna veľká výhra.