Linux je PEKNA PI...

Všetko ohľadom Linuxu...
roman3x
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

zatoze nadava na linux, ze nie je(a skutocne nie je) user friendly(pre zaciatocnika) tak ako win mu netreba podtrkovat rm -rf
bo niekde som videl na IRC log, ako to niekto skutocne pouzil.
potom je linux tam kde je, ze je to elitna zalezitost tych, ktori su ochotni sa prekusavat manualmi a bill bude dalej zarabat, a vy sa dalej cudovat, ze preco tak zaraba, vsak nas linux je lepsi :P

usmevna mi je historka, ked som sa pokusal nieco v nom riesit podla manualu ... dva kroky vysvetlene, a pri dalsich dvoch ze: toto vyriesite beznym postupom. :lol:
neeee, dakujem pekne
havarka
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa havarka »

Kto chce kam, pošlite ho tam. :wink:
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

viete co Vas vsetkych sere na linuxe?
ze tam nie su hry ...
keby tam boli uz je win davno nekde pochovany a nehadajte sa ...
a ze linux neni user friendly :D:D:D:D:D lolci ..
napr. nove suse 10.2 musel som vyskusat :) pekne vsetko ide ...
par krokov v instalacii a nemusim instalit ZIADNE!!!! ziadne!!!! ovladace, tlaciaren, skener, zvukovka, procak vsetko je TAM!!! a nemusi sa nic nastavovat ...
jedine co treba doinstalit je grafika :) ale sa mi zda ze uz je normalne ako balicek dostupny tak pohoda ...
D-Wanderer
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D-Wanderer »

hojko napísal:Prezradis nam, ako si to ICQ nainstaloval na Linuxe??? To ma velmi zaujima :)
este k tomu... prezradim a velmi rad a poslem aj obrazok... teda zaradim ked mi poviete kde je na linuxe skicar!
D-Wanderer
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Snowmannn napísal:skus vzdy predtym ako klines na "poslat odpoved" 2 minuty zhlboka dychat a pis az ked sa ti nebudu ruky triast.... a potom vyskusaj napisat nieco rozumne...
aj to sa da ale ked tu budu len sami seriozny teploskovia tak si tu nic neuzijete :lol: :lol: :lol:
D-Wanderer
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Rixsus napísal:vacsie ko***ta asi svet nevidel ...
keby si sa zamyslel co pises, pritom ma uplnu pravdu ...
malemu detsku nedas mercedes, nech jazdi ale model auticka nech sa hra ...
a nepic*uj tu do ludi ....
len tak dalej kamarat... zapicuj si na fore!!!
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

D-Wanderer napísal:este k tomu... prezradim a velmi rad a poslem aj obrazok... teda zaradim ked mi poviete kde je na linuxe skicar!
Na Linuxe som bol uz davnejsie, ale podobny program je v menu, v tom co je nieco ako nas Štart :wink:
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

D-Wanderer napísal:este k tomu... prezradim a velmi rad a poslem aj obrazok... teda zaradim ked mi poviete kde je na linuxe skicar!
pri open office (aspon vo win verzii) je program Draw
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Nainstaluj si program kolourpaint...
ps: Skus sa trochu ovladat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Rixsus napísal:viete co Vas vsetkych sere na linuxe?
ze tam nie su hry ...
keby tam boli uz je win davno nekde pochovany a nehadajte sa ...
a ze linux neni user friendly :D:D:D:D:D lolci ..
napr. nove suse 10.2 musel som vyskusat :) pekne vsetko ide ...
par krokov v instalacii a nemusim instalit ZIADNE!!!! ziadne!!!! ovladace, tlaciaren, skener, zvukovka, procak vsetko je TAM!!! a nemusi sa nic nastavovat ...
jedine co treba doinstalit je grafika :) ale sa mi zda ze uz je normalne ako balicek dostupny tak pohoda ...
nj linux je sice fajn, ale k tym driverom. Si si isty ze built in drivery su kvalitne? Napr. na taku zvukovku. Myslis ze suse 10.2 dokaze plne vyuzit potencial napr. SB X-Fi, alebo potencial NX8800? Tak isto, myslis si ze dokaze nahradit originalny soft na obsluhu high endovych tlaciarni od HP? Ma plnu podporu Core 2 Duo a ine? Ak ano tak klobuk dole, ak nie...

Imho je vzdy lepsie doinstalovat driver od vyrobcu, uz len kvoli casovemu rozpatiu medzi vydanim OS a updatom na stranke vyrobcu + doplnkoveho softwaru vyrobcu.
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:nj linux je sice fajn, ale k tym driverom. Si si isty ze built in drivery su kvalitne? Napr. na taku zvukovku. Myslis ze suse 10.2 dokaze plne vyuzit potencial napr. SB X-Fi, alebo potencial NX8800? Tak isto, myslis si ze dokaze nahradit originalny soft na obsluhu high endovych tlaciarni od HP? Ma plnu podporu Core 2 Duo a ine? Ak ano tak klobuk dole, ak nie...

Imho je vzdy lepsie doinstalovat driver od vyrobcu, uz len kvoli casovemu rozpatiu medzi vydanim OS a updatom na stranke vyrobcu + doplnkoveho softwaru vyrobcu.
mnooo, najnovsi software a hardware je pre rozmaznancov, co uplatia jeho vyvoj, takze ja win, aj 8kanalove zvukovky, grafiky 2x rychlejsie, ako bezne a 8x drahsie a procaky 2x rychlejsie a tiez 8x drahsie, ako bezne. ti nech si veru kupia aj windows.
zas ten linuxovy notepad som nasiel :)
osobne poznam v mojej praxi program, ktory nie je pod linuxom, co mi je luto, tak ako dake dobre CAD, graficke programy nie su.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

roman3x napísal:mnooo, najnovsi software a hardware je pre rozmaznancov, co uplatia jeho vyvoj, takze ja win, aj 8kanalove zvukovky, grafiky 2x rychlejsie, ako bezne a 8x drahsie a procaky 2x rychlejsie a tiez 8x drahsie, ako bezne. ti nech si veru kupia aj windows.
zas ten linuxovy notepad som nasiel :)
osobne poznam v mojej praxi program, ktory nie je pod linuxom, co mi je luto, tak ako dake dobre CAD, graficke programy nie su.
mas cool avatara :) bender rulz.

K teme: mno, mne ide napr aj o to ze ked mas originalny driver ku Creative zvukovka, kvalita je o poznanie aj pre laika odlisna, ako od stockoveho driveru linuxu/windowsov. Jedno co som tym cel povedat je ze kvalitu driverov stockovy driver nikdy nenahradi tot sjo :). Ono ked si si simol tak aj windows Ti vie nainstalovat [najnovsie vydanie] vsetko [mozno az na nejaky hardware od menej pouzivanych vyrobcov]. Teraz som daval dokopy jedne notebook a nemusel som instalovat skoro nic. [Hpcko]. vsetko si to naslo samo. Zvuk, VGA, Baterry managment, touchpad, vsetko. Takze asi tolko...:)
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Co sa tyka Linuxu a driverov k hardwaru, tiez som niekedy z toho nervozny, ale problem NIE je v linuxe, ale vo firmach ktore nedokazu dodat seriozny ovladac robeny aj pre linux. Keby boli tie ovladace programovane podla noriem nebol by problem ho prelozit aj pod linuxom a pouzivat ho tu.
tot moj nazor na tento problem.
ps: Linux is like wigwam! No gates no windows and apache inside 8)
edit// to stopa: dik na apacha som zabudol
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

Linux je user-friendly ale priatelov si vybera :)
dnes som bol z neho zrelí na strelu do hlavy, ale ako vždy chybu som robil ja :)
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

tomPD napísal:Co sa tyka Linuxu a driverov k hardwaru, tiez som niekedy z toho nervozny, ale problem NIE je v linuxe, ale vo firmach ktore nedokazu dodat seriozny ovladac robeny aj pre linux. Keby boli tie ovladace programovane podla noriem nebol by problem ho prelozit aj pod linuxom a pouzivat ho tu.
tot moj nazor na tento problem.
ps: Linux is like wigwam! No gates no windows 8)
no gates, no windows, apache inside nie? :D
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

Stopa napísal:no gates, no windows, apache inside nie? :D
jj tak tak :lol:
Shade
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Shade »

D-Wanderer: no ako linuxu sa musíš prisposobiť.. ked to urobíš tak sa ti odvdačí a dostatočne neboj sa. ja keby teraz nemám linux tak by som sa cítil inak. lebo som zvyknutý mnohé veci robiť spôsobom, ktorý by som vo windowse neuplatnil a tento spôsob je podstatne lepší.

čo sa týka toho HW tak treba aj pri kupovaní trocha pohnúť rozumom a nekupovať hocičo. no ja osobne sa držím osvedčenej kombinácie: Intel-Nvidia-HP ked sa toho budeš držať tak ti tie najdôležitejšie veci pôjdu. také veci už ako foťáky a podobne s tým skúsenosti nemám. a napr zvukovka.. pokiaľ si nenecháš integrovanú tak by nemal by nejaký problém. úplne bežná zvukovka za napr 9kíl a ide sa.

a tie programy. je haluz ako si všetci windowsáci myslia že každý linux má také isté SW vybavenie. "Kde nájdem skicár?" "kde nájdem notepad?" "Ako sa ovlada moje ICQ?"
--- tieto otázky by mali byť formulované inak: "Poradte niečo ako skicár" "Ako sa volá program podobný notepadu?" "Ako sa ovláda Gaim 1.5.1 ?? neviem tam spraviť toto...." a podobné. pretože každý linux(distribúcia) má zväčša odlišný SW. toto nie je ako vo windowse že každý kto si ho nainštaluje tak má to isté :) ( s výnimkou programov potom doinštalovaných)

roman3x :
no grafické programy pod linuxom sú.. síce so strihom videa to tam nie je ktoviečo cinerrela by sa dala ale na adobe premier to nemá.. ale napr gimp je skvelý program.. je trocha odlišný ovládaním ale ked si na to človek zvykne tak je to cool. vážne je to mocný nástroj... photoshop už nepoužívam.. všetko dokáže aj gimp. ivem že photoshop má nejaké funkcie čo gimp nie.. ale tie mi netreba takže ostanem pri gimpe.. a navyše má script-fu a na nete je kopa skriptíkov takže tak...
napr 3DsMax tiež nejako nezastávam lebo napr blender je už na veľkej úrovni.. dá sa v nom robiť už strašne veľa vecí a preto má pre mna väčšiu perspektívu do budúcna ako 3Dsmax ktoré by som si musel kúpiť.... obzvlášť ked blender dokáže konvertovať aj do maxka.
a tak... s tou grafikou to nie je až také biedne.. ako vravím iba práca so zvukom(audacity nie je kto vie čo) a videom mi tam chýba.. ale inak je to dostatočné
Crash
Novice
Novice

Linux rulez

Príspevok od používateľa Crash »

To ze neves otvorit mechaniku nie je chyba linuxu ale tvoja, vies to sa musi najskor odpojit, az tak sa ti otvori mechanika.Neviem preco pises ze je to shit, ved keby neexistoval tak som bez roboty, ale vdaka takym luzerikom ako ty sa nemusim bat o pracu.
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Linux rulez

Crash napísal:To ze neves otvorit mechaniku nie je chyba linuxu ale tvoja, vies to sa musi najskor odpojit, az tak sa ti otvori mechanika.Neviem preco pises ze je to shit, ved keby neexistoval tak som bez roboty, ale vdaka takym luzerikom ako ty sa nemusim bat o pracu.
to som sa raz dobre narehotal na jednom fejtone v nejakom tusim ceskom pc casopise, kde sa opisovalo, ako vznikol windows:
Ked v roku 1995 prisiel Microsoft s W95 vela spravcov sieti stratilo robotu, pretoze spravovanie systemov sa stalo jednoduchsim, tak ti z frustracie sa pustili do vyvoja Linuxu, ktory len vdaka tejto podpore zacal rychlejsie nasledovat.
:lol:, nechcem tu rozputavat beznu lin-win vojnu, ale toto je atypicky vtipny nazor :P
pzad
Amateur
Amateur

Re: Linux rulez

Príspevok od používateľa pzad »

roman3x napísal::lol:, nechcem tu rozputavat beznu lin-win vojnu, ale toto je atypicky vtipny nazor :P
linux bol skorej ako win95
Napísať odpoveď