Škoda Fabia II

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nebstr
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebstr »

Nepáči sa my vôbec toto auto... kolesa sú pekne a to je asi všetko, nezobral by som si ho ani keby bolo zadarmo jedine na obchod.
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

brm napísal:Vyzerá to, že ako doteraz.. to je asi najslabšia stránka Fábie.. no čo už.. ale ľudia ju kupujú jaq divý aj tak.. :roll:

Benzin:
1,2 l 44 kW (60 k) HTP (3 valve)
1,2 l 51 kW (70 k) HTP (3 valve)
1,4 l 16V 63 kW (86 k)
1,6 l 16V 77 kW (105 k)

Diesel:
1,4 l TDI 51 kW (70k) (3 valce)
1,4 l TDI 59 kW (80 k) (3 valce)
1,9 l TDI 77 kW (105 k) (možnosť pridania filtra pevných častíc)
Asi si neviete predstavit co spravi s takym lahkym autom benzinovy motor o sile 105K...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Do Fabii sa bude montovat uz len jedna ta 1,2-ka.
Inak brm, troska ti tam nesedi atie kilowaty ;) ...
1,2 6V HTP - 40 kW
1,2 12V HTP - 47 kW
( http://cc.skoda-auto.com/cze/cc_2_motor ... tifier=SI0 )

To ja len tak... :)
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

mystique napísal:Asi si neviete predstavit co spravi s takym lahkym autom benzinovy motor o sile 105K...
čo pre teba znamená "ľahké auto"?? pre mňa napr. pod jednu tonu ako väčšina áut nižšej strednej triedy spred 5 a viac rokov, ale teraz už sú autá ťažké kvôli bezpečnosti a výbave, takže tých 1200, abo 1300 kilo bude mať...
Ale zas rozmýšľam, bezpečnosť ani výbavu mať nebude tak asi máš pravdu :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

mystique napísal:Asi si neviete predstavit co spravi s takym lahkym autom benzinovy motor o sile 105K...
Tak to fakt nic, pravdepodobne to nespravi nic s autom, ale vodicovi to privodi syndrom zavodnika ... a ved to je jedno, ake auta nas ohrozuju a zavadzaju na ceste, tentokrat to bude znova fabia ;) ale krajsia fabia :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

kinjeril.. no keďže sa bude jednať o novú generáciu Fábie, aj niektoré motory musia byť aspoň čiastočne inovované.. Fabia II bude mať údajne z 1.2 HTP nejakú verziu R3.. takže tam môže byť ten navýšený výkon. :roll:

Zdroj mojich informácií:
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=9756
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... icle=10586

Inak našiel som špionážnu fotku Fabie Combi II (z apríla 2006, takže finálna verzia môže byť iná):
Obrázok

//kinjeril: Ok, ja sa nehadam : )
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

podla mna si ty nevies predstavit, co spravi s fabiou naftovy motor so silou 105k... tie 16V za moc nestoja, teda aspon ten slabsi sa sprava ako favorit zo zlym predzapalom a vytahanymi rozvodmi :lol:

a ten novy kombik vyzera ako keby cayenne nabural do superba :?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

favorit so zlym predzapalom a roztahanou retazou??? hmm co mi to len pripomina??

k teme - naftovy motor nebude nikdy mat pruznost benzinoveho :wink: , z vlastnej skusenosti - ocatvia 1.6L 74kw, nema vobec problem so xanitiou 2.1 Tdi
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

k teme - naftovy motor nebude nikdy mat pruznost benzinoveho :wink: , z vlastnej skusenosti - ocatvia 1.6L 74kw, nema vobec problem so xanitiou 2.1 Tdi
no za prve, octavia ma na tu xantiu mozno preto, ze je lahsia a xantia ma len 80kw a za druhe, ja som porovnaval konkretne dva motory a to 105k benzin a 105k nafta a vo fabii, cize som pekne videl rozdiel a podla mna tej dynamiky tam pri tom naftaku bolo neurekom, vec nazoru a jazdy v tychto autach (nehovorim, ze ta benzinova bola leniva, nebola, ale je to 16V a musis ho dat do otacok aby si z neho dostal dynamiku)
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Kibo napísal:no za prve, octavia ma na tu xantiu mozno preto, ze je lahsia a xantia ma len 80kw a za druhe, ja som porovnaval konkretne dva motory a to 105k benzin a 105k nafta a vo fabii, cize som pekne videl rozdiel a podla mna tej dynamiky tam pri tom naftaku bolo neurekom, vec nazoru a jazdy v tychto autach (nehovorim, ze ta benzinova bola leniva, nebola, ale je to 16V a musis ho dat do otacok aby si z neho dostal dynamiku)
No zas moment- šiel som v Roomsteri s obomi týmito motormi vyladenými rovnako, a nafta nebola nejako mršnejšia ako ten benzín- ten ale najprv treba dostať do otáčok
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale ja zas nepisem ze tam bol rozdiel ako medzi RS a HTP... viac sa mi zdala ta naftova, ono ide aj o to, ako je to zabehnute, tak fabia mala najazdenych cez 300tis (!) a tocila len dialnice praha, ba, ke... kdezto ta benzinova (bola uz zabehnuta) bola viac menej benzinove auto a dialnice tak normalne
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Porovnavat benzin a preplnany dizel takymto sposobom je asi trocha mimo. Ak teda porovnavame priblizne podobne vykony v konoch, tak dizel je tazsi na predok, ma horsie sprevodovanie kvoli malemu rozsahu otacok, jedine, co mu hra do karat je krutak, ktori navodi pocit, ze to "taha" a pritom to nemusi byt v reali take zavratne.
Benzinova octavia to natrie tej starej Xantii, to je jasne. Ale asi len tak do 120-130kmh, potom uz bude pravdepodobne preberat stafetu Xantia.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Mne sa to auto celkom pozdáva, jak kombik tak aj normal. Uplne si ho viem predstaviť ako mi stojí pred domom 8)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Porovnavat benzin a preplnany dizel takymto sposobom je asi trocha mimo. Ak teda porovnavame priblizne podobne vykony v konoch, tak dizel je tazsi na predok, ma horsie sprevodovanie kvoli malemu rozsahu otacok, jedine, co mu hra do karat je krutak, ktori navodi pocit, ze to "taha" a pritom to nemusi byt v reali take zavratne.
Benzinova octavia to natrie tej starej Xantii, to je jasne. Ale asi len tak do 120-130kmh, potom uz bude pravdepodobne preberat stafetu Xantia.
mishenko, ja som na oboch autach jazdil a jazdim uz pomerne dlho - xantia by mala navrch niekde pri prevode 4 v rozsahu od 110 do 160 km, totiz ta xantia koncila s rychlostou niekde na 185 km/h, kdezto s octaviou som sa blizil k 200 (obe auta maju najazdene nejakych 160 tis. km)
Vyhoda naftoveho motora v praxi znamena, ze dokaze lepsie zvladat kopcovity teren, pripadne zataz, co sa konkretne tych fabii tyka - keby boli obe prazdne pevne verim tomu ze benzin by na 400m s prehladom vyhral, keby v oboch sedelo 5 ludi - vitaz by bol diesel :wink: tot moj nazor
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:mishenko, ja som na oboch autach jazdil a jazdim uz pomerne dlho - xantia by mala navrch niekde pri prevode 4 v rozsahu od 110 do 160 km, totiz ta xantia koncila s rychlostou niekde na 185 km/h, kdezto s octaviou som sa blizil k 200 (obe auta maju najazdene nejakych 160 tis. km)
Vyhoda naftoveho motora v praxi znamena, ze dokaze lepsie zvladat kopcovity teren, pripadne zataz, co sa konkretne tych fabii tyka - keby boli obe prazdne pevne verim tomu ze benzin by na 400m s prehladom vyhral, keby v oboch sedelo 5 ludi - vitaz by bol diesel :wink: tot moj nazor
no tak teraz neviem, na 400m? tam by podla mna úrave zavazil ten krutak na diesli, lebo ta benzinova by potrebovala trosku casu na vyssie otacky, co by ziskal diesel naskok a 400m zas nie je tak vela...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:no tak teraz neviem, na 400m? tam by podla mna úrave zavazil ten krutak na diesli, lebo ta benzinova by potrebovala trosku casu na vyssie otacky, co by ziskal diesel naskok a 400m zas nie je tak vela...
na diesly by si musel viac krat preradit - strata casu, na benzine mi stacia 3 prevody, ty by si musel na diesly radit 4rku
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:na diesly by si musel viac krat preradit - strata casu, na benzine mi stacia 3 prevody, ty by si musel na diesly radit 4rku
to sa nehadam, to je pravda, ale zasa fabia neradi ako 120 skodula :D takto teoretizovat je nieco ine ako to odjazdit. kazdy mozeme mat svoju pravdu, aj ked viacmenej to mne vychadza na ten diesel (na tych 400m), lebo tie skodovacke 16V vo fabiach su dake zaspate, lenive odspodu, moj nazor.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ano lenive su, ale tie 105 konove urcite nie :wink: , vsetky modely s mpi motormi stoja za nic, tak ako aj tie trojvalce - co sa vykonu tyka - s favom 1.3L 41kw s nimi vobec nemam problem
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:ano lenive su, ale tie 105 konove urcite nie :wink: , vsetky modely s mpi motormi stoja za nic, tak ako aj tie trojvalce - co sa vykonu tyka - s favom 1.3L 41kw s nimi vobec nemam problem
a co ja s mojim favom? to iste a ten motor technicky nema vobec jazdit :lol: (teraz ani nejazdi-GO), ja som nemyslel mpi, ale konkretne 16V ten 105k je sviezi, vcelku sa da, ale ten 86k sa sprava ako ten rostelovany favorit co som spominal :lol:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

mystique napísal:ano lenive su, ale tie 105 konove urcite nie :wink: , vsetky modely s mpi motormi stoja za nic, tak ako aj tie trojvalce - co sa vykonu tyka - s favom 1.3L 41kw s nimi vobec nemam problem
No, tak daj cas a miesto. Nic v zlom, ale tych 6kW ti tam chyba :)
Napísať odpoveď