Škoda Fabia II
Asi si neviete predstavit co spravi s takym lahkym autom benzinovy motor o sile 105K...brm napísal:Vyzerá to, že ako doteraz.. to je asi najslabšia stránka Fábie.. no čo už.. ale ľudia ju kupujú jaq divý aj tak..![]()
Benzin:
1,2 l 44 kW (60 k) HTP (3 valve)
1,2 l 51 kW (70 k) HTP (3 valve)
1,4 l 16V 63 kW (86 k)
1,6 l 16V 77 kW (105 k)
Diesel:
1,4 l TDI 51 kW (70k) (3 valce)
1,4 l TDI 59 kW (80 k) (3 valce)
1,9 l TDI 77 kW (105 k) (možnosť pridania filtra pevných častíc)
Do Fabii sa bude montovat uz len jedna ta 1,2-ka.
Inak brm, troska ti tam nesedi atie kilowaty
...
1,2 6V HTP - 40 kW
1,2 12V HTP - 47 kW
( http://cc.skoda-auto.com/cze/cc_2_motor ... tifier=SI0 )
To ja len tak...
Inak brm, troska ti tam nesedi atie kilowaty
1,2 6V HTP - 40 kW
1,2 12V HTP - 47 kW
( http://cc.skoda-auto.com/cze/cc_2_motor ... tifier=SI0 )
To ja len tak...
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
čo pre teba znamená "ľahké auto"?? pre mňa napr. pod jednu tonu ako väčšina áut nižšej strednej triedy spred 5 a viac rokov, ale teraz už sú autá ťažké kvôli bezpečnosti a výbave, takže tých 1200, abo 1300 kilo bude mať...mystique napísal:Asi si neviete predstavit co spravi s takym lahkym autom benzinovy motor o sile 105K...
Ale zas rozmýšľam, bezpečnosť ani výbavu mať nebude tak asi máš pravdu
Tak to fakt nic, pravdepodobne to nespravi nic s autom, ale vodicovi to privodi syndrom zavodnika ... a ved to je jedno, ake auta nas ohrozuju a zavadzaju na ceste, tentokrat to bude znova fabiamystique napísal:Asi si neviete predstavit co spravi s takym lahkym autom benzinovy motor o sile 105K...
kinjeril.. no keďže sa bude jednať o novú generáciu Fábie, aj niektoré motory musia byť aspoň čiastočne inovované.. Fabia II bude mať údajne z 1.2 HTP nejakú verziu R3.. takže tam môže byť ten navýšený výkon.
Zdroj mojich informácií:
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=9756
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... icle=10586
Inak našiel som špionážnu fotku Fabie Combi II (z apríla 2006, takže finálna verzia môže byť iná):

//kinjeril: Ok, ja sa nehadam : )
Zdroj mojich informácií:
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=9756
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... icle=10586
Inak našiel som špionážnu fotku Fabie Combi II (z apríla 2006, takže finálna verzia môže byť iná):

//kinjeril: Ok, ja sa nehadam : )
-
Kibo
Hardcore addict
podla mna si ty nevies predstavit, co spravi s fabiou naftovy motor so silou 105k... tie 16V za moc nestoja, teda aspon ten slabsi sa sprava ako favorit zo zlym predzapalom a vytahanymi rozvodmimystique napísal:Asi si neviete predstavit co spravi s takym lahkym autom benzinovy motor o sile 105K...
a ten novy kombik vyzera ako keby cayenne nabural do superba
-
Kibo
Hardcore addict
no za prve, octavia ma na tu xantiu mozno preto, ze je lahsia a xantia ma len 80kw a za druhe, ja som porovnaval konkretne dva motory a to 105k benzin a 105k nafta a vo fabii, cize som pekne videl rozdiel a podla mna tej dynamiky tam pri tom naftaku bolo neurekom, vec nazoru a jazdy v tychto autach (nehovorim, ze ta benzinova bola leniva, nebola, ale je to 16V a musis ho dat do otacok aby si z neho dostal dynamiku)k teme - naftovy motor nebude nikdy mat pruznost benzinoveho, z vlastnej skusenosti - ocatvia 1.6L 74kw, nema vobec problem so xanitiou 2.1 Tdi
-
krupica_dnb
Medium Professional
No zas moment- šiel som v Roomsteri s obomi týmito motormi vyladenými rovnako, a nafta nebola nejako mršnejšia ako ten benzín- ten ale najprv treba dostať do otáčokKibo napísal:no za prve, octavia ma na tu xantiu mozno preto, ze je lahsia a xantia ma len 80kw a za druhe, ja som porovnaval konkretne dva motory a to 105k benzin a 105k nafta a vo fabii, cize som pekne videl rozdiel a podla mna tej dynamiky tam pri tom naftaku bolo neurekom, vec nazoru a jazdy v tychto autach (nehovorim, ze ta benzinova bola leniva, nebola, ale je to 16V a musis ho dat do otacok aby si z neho dostal dynamiku)
-
Kibo
Hardcore addict
ale ja zas nepisem ze tam bol rozdiel ako medzi RS a HTP... viac sa mi zdala ta naftova, ono ide aj o to, ako je to zabehnute, tak fabia mala najazdenych cez 300tis (!) a tocila len dialnice praha, ba, ke... kdezto ta benzinova (bola uz zabehnuta) bola viac menej benzinove auto a dialnice tak normalne
Porovnavat benzin a preplnany dizel takymto sposobom je asi trocha mimo. Ak teda porovnavame priblizne podobne vykony v konoch, tak dizel je tazsi na predok, ma horsie sprevodovanie kvoli malemu rozsahu otacok, jedine, co mu hra do karat je krutak, ktori navodi pocit, ze to "taha" a pritom to nemusi byt v reali take zavratne.
Benzinova octavia to natrie tej starej Xantii, to je jasne. Ale asi len tak do 120-130kmh, potom uz bude pravdepodobne preberat stafetu Xantia.
Benzinova octavia to natrie tej starej Xantii, to je jasne. Ale asi len tak do 120-130kmh, potom uz bude pravdepodobne preberat stafetu Xantia.
mishenko, ja som na oboch autach jazdil a jazdim uz pomerne dlho - xantia by mala navrch niekde pri prevode 4 v rozsahu od 110 do 160 km, totiz ta xantia koncila s rychlostou niekde na 185 km/h, kdezto s octaviou som sa blizil k 200 (obe auta maju najazdene nejakych 160 tis. km)mishenko napísal:Porovnavat benzin a preplnany dizel takymto sposobom je asi trocha mimo. Ak teda porovnavame priblizne podobne vykony v konoch, tak dizel je tazsi na predok, ma horsie sprevodovanie kvoli malemu rozsahu otacok, jedine, co mu hra do karat je krutak, ktori navodi pocit, ze to "taha" a pritom to nemusi byt v reali take zavratne.
Vyhoda naftoveho motora v praxi znamena, ze dokaze lepsie zvladat kopcovity teren, pripadne zataz, co sa konkretne tych fabii tyka - keby boli obe prazdne pevne verim tomu ze benzin by na 400m s prehladom vyhral, keby v oboch sedelo 5 ludi - vitaz by bol diesel
-
Kibo
Hardcore addict
no tak teraz neviem, na 400m? tam by podla mna úrave zavazil ten krutak na diesli, lebo ta benzinova by potrebovala trosku casu na vyssie otacky, co by ziskal diesel naskok a 400m zas nie je tak vela...mystique napísal:mishenko, ja som na oboch autach jazdil a jazdim uz pomerne dlho - xantia by mala navrch niekde pri prevode 4 v rozsahu od 110 do 160 km, totiz ta xantia koncila s rychlostou niekde na 185 km/h, kdezto s octaviou som sa blizil k 200 (obe auta maju najazdene nejakych 160 tis. km)
Vyhoda naftoveho motora v praxi znamena, ze dokaze lepsie zvladat kopcovity teren, pripadne zataz, co sa konkretne tych fabii tyka - keby boli obe prazdne pevne verim tomu ze benzin by na 400m s prehladom vyhral, keby v oboch sedelo 5 ludi - vitaz by bol dieseltot moj nazor
na diesly by si musel viac krat preradit - strata casu, na benzine mi stacia 3 prevody, ty by si musel na diesly radit 4rkuKibo napísal:no tak teraz neviem, na 400m? tam by podla mna úrave zavazil ten krutak na diesli, lebo ta benzinova by potrebovala trosku casu na vyssie otacky, co by ziskal diesel naskok a 400m zas nie je tak vela...
-
Kibo
Hardcore addict
to sa nehadam, to je pravda, ale zasa fabia neradi ako 120 skodulamystique napísal:na diesly by si musel viac krat preradit - strata casu, na benzine mi stacia 3 prevody, ty by si musel na diesly radit 4rku
-
Kibo
Hardcore addict
a co ja s mojim favom? to iste a ten motor technicky nema vobec jazditmystique napísal:ano lenive su, ale tie 105 konove urcite nie, vsetky modely s mpi motormi stoja za nic, tak ako aj tie trojvalce - co sa vykonu tyka - s favom 1.3L 41kw s nimi vobec nemam problem