maryinka napísal:Ahojte.mám už skoro
5ročný vzťah.som v ňom v podstate
šťastná a spokojná,len v poslednej dobe sa to nejako začína kaziť
Odkedy máme
doma internet ja aj on,tak už to nie je také,aké to bývalo..
Keď nie sme spolu "live",tak si píšeme cez ICQ,alebo si voláme,keďže mám Paušál Donekonečna..
..keď sa za niečo pohádame,tak priateľ sa už "nevtiera",veď vie,ako to už dopadne..že si nakoniec aj tak odpustíme.
Ešte nikdy sme sa nesklamali..ale cítim,že
náš vzťah sa mení.
Ako keby tá veľká láska vyprchala a bolo to už iba o tom, že nám je spolu dobre a vyhovujeme si.
Ale ja som taká osobka,že potrebujem cítiť,že ma miluje..on to berie už iba ako samozrejmosť a mne je to ľúto.
čo mám spraviť, aby si nebol so mnou taký 100%tne istý a znovu sa začal snažiť, nosiť mi milé pozornosti a písať mi,ako veľmi mu chýbam a ako veľmi ma ľúbi...
to sa už nevráti???
ale prečo,keď som s ním,tak cítim, že ma miluje,ale keď som bez neho,tak cítim,ako keby na mňa zabúdal a bral ma ako samozrejmosť

!!! NEW !!! 
Na com je vlastne zalozeny vas vztah ? Na tom, ze podobne rozmyslate a mate spolocny intelektualny humor ? Zda sa, ze citovo ste odlisni, nakolko on je prakticky a ty si romanticka. Myslim, ze tam bude stale kamen urazu, pretoze v tomto smere sa nepochopite a vas vztah v tomto smere nebude naplneny. 5 rokov je dost dlha doba, ale niekomu trva aj takto dlho, kym zisti, ze vztah vlastne neklape ako ma. Mozte ostat spolu, ale obaja riskujete nenaplneny vztah a rozvod, ked uz budete mat deti, pretoze tato diera sa bude stale viac prehlbovat. Mozte sa rozist s tym, ze vam to neklape a chcete si najst niekoho, kto vam lepsie porozumie. Lenze je dolezite, aby ste si to naozaj uvedomili OBAJA, ze to neklape, pretoze sa potom ten neuvedomeny bude z toho ovela tazsie dostavat. Idealne by bolo, keby ostanete dobry kamarati, mozno najlepsi a chodite von spolu a snazite sa hladat pre toho druheho dobreho partnera, nakolko sa dobre poznate, aspon za 5 rokov by ste sa mohli

. Btw, vas vztah bol asi zalozeny na ciastocnych sympatiach a na nezrelej laske, ktora vravi : Lubim ta, lebo ta potrebujem. Zrela laska vravi : Potrebujem ta, lebo ta lubim.
ef.K0 napísal:Laska je vzdy na zaciatku najkrajsia, casom to ovsednie.

Myslim, ze nemas pravdu. Zamilovanost je sice pekna, to je pravda a casom vyprcha, ale mala by prist "prava" laska a jej prehlbovanim je vztah este krajsi.
uplink napísal:Ak si dokazete urcit jasny ciel Vasho vztahu, tak sa z neho nevytrati ani to carovne co bolo na zaciatku. Problem je ze ciel a dovod vacsiny vztahov je dost....erm...no...nie taky aky by mal byt aby vztah vydrzal dlho zapaleny. Pokial sa vo vztahu "obpapate" jeden druheho, tak sa hladiny "lasky" urovnaju z vlniteho mora na kludnu rieku a je to cele take chladnejsie. Ono v podstate toto je rovnica pre kazdy normalny ludsky vztah. Pokial ludia nedaju svojmu vztahu nejaky vyssi, iny ciel, tak ho nemaju v podstate ani na com budovat. Nemyslim len take ciele ako rodina, deti, dom, dovolenky...take vyssie, ktore by vyzivovali teplo vztahu - teda lasku samotnu - ta ktora Tvori pevne puto vztahu.
Myslim, ze nejde tak ani o ciel, ale ludia by mali vediet, co od vztahu by mali chciet a akych partnerov chcu(=aky su oni sami), pretoze bez toho si nenajdu vhodneho partnera, s ktorym si rozumeju a potom tu lasku nemaju na com stavat, pretoze
laska je o tom, ako sa chapete, ocenujete, rozumiete si, smejete sa spolu, mate zo seba navzajom pozitivny esteticky dojem a fyzicke pozitky hadam spominat nemusim, ktorych kvalita a kvantita zalezi od kazdeho z vas, ale za predpokladu, ze sa k sebe hodite, tak vam ta kvalita a kvantita bude vyhovovat.
maryinka napísal:ja sa len bojim, ze nas krsny vztah sa ani svadby nedocka..asi preto,ze sme si vsetko zjedli pred nou..skoda..teraz to acinam lutovat.."sex az po svadbe" radim vsetkym

Myslim, ze ide o chybnu interpretaciu. Keby sa vezmete, tak vas vztah by sa dostal do takychto kolaji tak isto. Svadba je viac-menej len formalita

Naivita a krestanske dogmy pretrvavaju