Zdravim... mam takú dilemu neviem sa rozhodnu medzi
HDD 250GB Seagate B-7200.10 SATAII/300 7200r 3+2RZ a HDD 250GB WD2500KS 16MB SATAII/300 7200rpm 3RZ
..chcel by som vediet vase názory na tieto disky.. ktorý by ste mi vy poradili ?? ja som skôr naklonený k Seagate.. ale neni to 100% stále váham..
Oba disky mi presli rukami... subjektivne hodnotenie: vykonovo su zhruba vyrovnane, seagate o trosku viac hrial a bolo ho viac pocut. Ale neslo o prilis velky rozdiel. V pc mam to WDcko, a som maximalne spokojny, seagate som pouzival kratko takze neviem zhodnotit uplne dobre. Ale myslim si ze ci uz zoberes jeden alebo druhy, urcite nekupis zle.
Seagate ma vacsiu zaruku, ktoru si sice musis reklamovat sam po 3 rocnej, ale je... A ma kolmy zapis, takze jednoznacne Seagate... To WD akurat 8MB cache mam a nehreje moc... Inak to zalezi aj dost od kusu... Ci hreje/nehreje/hluk atd...
Ja som zasadne na WD, takze by som bral, ale konkretne tento model: WD2500YS. Novy model 7200.10 som nemal moznost vyskusat, takze neviem posudit, ci je na tom lepsie ako WD, no skus pohladat na nete testy a zistis.
Oba disky mam a doporucujem ti WDcko. Ako uz bolo spomenute - tichsie a chladnejsie ako Seagate. Vykon +- rovnaky. Ten Seagate je pri seeku naozaj nesmierne hlucny, pripomina mi to stare 5400rpm disky.
.. moje poziadavky na tieto disky su: tichý..(nie ako ten môj Hitachi je ho pocut aj na 100m), aby sa nehrial... takze asi sa prikloním k WD...
ten mi odporúcalo uz viac ludí... dakujem za vaser rady
3RZ a 5RZ oznacuje BGS pri tychto diskoch zaruku, neviem ako ine sklady a shopy, ale vsimol som si to prave v BGSku. Doporucoval by som model YS, je mozno o tri stovky drahsi, ale je vhodny aj pre RAID a ma 5 rokov zaruku, co sa urcite zide.
hojko napísal:3RZ a 5RZ oznacuje BGS pri tychto diskoch zaruku, neviem ako ine sklady a shopy, ale vsimol som si to prave v BGSku. Doporucoval by som model YS, je mozno o tri stovky drahsi, ale je vhodny aj pre RAID a ma 5 rokov zaruku, co sa urcite zide.
Hojko a ktory novy disk SATA je nevhodny na RAID? Pouzit sa daju vsetky predsa... navyse pochybujem ze bude doma robit raid pole... a keby aj, tak na raid pole JBOD (co je doma najpouzivanejsia varianta) moze pouzit oba. Ad 5 rocna zaruka: no, to je k veci... i ked neviem, disky v domacom pouziti vacsinou zaruku v pohode "preziju", ale istota...
k6: Mas pravdu, ide o to, ze disk je urceny na vyssie zatazenie, pocita sa zrejme s pouzivanim v lowendovych serveroch na ktorych bezi databaza a neustala praca s databazou.
hojko napísal:k6: Mas pravdu, ide o to, ze disk je urceny na vyssie zatazenie, pocita sa zrejme s pouzivanim v lowendovych serveroch na ktorych bezi databaza a neustala praca s databazou.
hehe, ja viem co sa dava do serverov, akurat by som podobny disk neradil nikomu domov, co ma na tom akurat filmy a hry ale budiz
raid pole zatial neplánujem .. nebolo by to bohvieco U-ATA 133 a Sata I, lebo moja doska Sata II nepodporuje, ale to je v poho..
.. ten disk potrebujem ako ulozné miesto, lebo 80GB je velmi málo.. a chcem mat na nom dva OS XP a linux.. ako doteraz .. + robím v Acade... sice nevim ci to nejak ovplyvnuje.. ale na tom mojom terajsom je to poznat ked sputam Acad chrcí, vydáva vseliaké zvuky jak vrtulník
ja mam 320GB seagate a 80GB WD... WD mi hreje cez 40°C newiem preco a ten seagate bez chladenia od 36 do 39°C z coho som prekvapeny kedze ma dve platne ale pri hladani dat je hlucnejsi ale to len minimalne.. ten 80GB uz mam cez 3 roky a NIKDY som s nim nemal problem.. zatial ziadny chybny sektor... ja keby som si mal vybrat medzi tymi dvomi berem ten WD... Seagate a WD su patria medzi naj HDD... ostatne su shity.. ako napriklad maxtor