Seagate & WD ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Sperow
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Seagate & WD ?

Príspevok od používateľa Sperow »

Zdravim... mam takú dilemu :roll: :new04: neviem sa rozhodnu medzi

HDD 250GB Seagate B-7200.10 SATAII/300 7200r 3+2RZ a HDD 250GB WD2500KS 16MB SATAII/300 7200rpm 3RZ :roll:
..chcel by som vediet vase názory na tieto disky.. ktorý by ste mi vy poradili ?? ja som skôr naklonený k Seagate.. ale neni to 100% stále váham.. :(

za pomoc vopred THX
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Oba disky mi presli rukami... subjektivne hodnotenie: vykonovo su zhruba vyrovnane, seagate o trosku viac hrial a bolo ho viac pocut. Ale neslo o prilis velky rozdiel. V pc mam to WDcko, a som maximalne spokojny, seagate som pouzival kratko takze neviem zhodnotit uplne dobre. Ale myslim si ze ci uz zoberes jeden alebo druhy, urcite nekupis zle. :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Seagate ma vacsiu zaruku, ktoru si sice musis reklamovat sam po 3 rocnej, ale je... A ma kolmy zapis, takze jednoznacne Seagate... To WD akurat 8MB cache mam a nehreje moc... Inak to zalezi aj dost od kusu... Ci hreje/nehreje/hluk atd... :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja som zasadne na WD, takze by som bral, ale konkretne tento model: WD2500YS. Novy model 7200.10 som nemal moznost vyskusat, takze neviem posudit, ci je na tom lepsie ako WD, no skus pohladat na nete testy a zistis.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Oba disky mam a doporucujem ti WDcko. Ako uz bolo spomenute - tichsie a chladnejsie ako Seagate. Vykon +- rovnaky. Ten Seagate je pri seeku naozaj nesmierne hlucny, pripomina mi to stare 5400rpm disky.
Sperow
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

.. moje poziadavky na tieto disky su: tichý..(nie ako ten môj Hitachi :lol: je ho pocut aj na 100m), aby sa nehrial... takze asi sa prikloním k WD...
ten mi odporúcalo uz viac ludí... :wink: dakujem za vaser rady :wink:
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

asi sa blbo pytam ale co je to 3rz a 5rz?
Sperow
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ShanDo napísal:asi sa blbo pytam ale co je to 3rz a 5rz?
neviem :lol: ale akosi mi to vychádza ze 3rz - trojročná záruka, 5rz- päťročná záruka :lol: :lol: :lol:
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

aj ja mam ten WD2500KS a mozem len doporucit :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

3RZ a 5RZ oznacuje BGS pri tychto diskoch zaruku, neviem ako ine sklady a shopy, ale vsimol som si to prave v BGSku. Doporucoval by som model YS, je mozno o tri stovky drahsi, ale je vhodny aj pre RAID a ma 5 rokov zaruku, co sa urcite zide.
k6
VIP
VIP

hojko napísal:3RZ a 5RZ oznacuje BGS pri tychto diskoch zaruku, neviem ako ine sklady a shopy, ale vsimol som si to prave v BGSku. Doporucoval by som model YS, je mozno o tri stovky drahsi, ale je vhodny aj pre RAID a ma 5 rokov zaruku, co sa urcite zide.
Hojko a ktory novy disk SATA je nevhodny na RAID? Pouzit sa daju vsetky predsa... navyse pochybujem ze bude doma robit raid pole... a keby aj, tak na raid pole JBOD (co je doma najpouzivanejsia varianta) moze pouzit oba. Ad 5 rocna zaruka: no, to je k veci... i ked neviem, disky v domacom pouziti vacsinou zaruku v pohode "preziju", ale istota...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

k6: Mas pravdu, ide o to, ze disk je urceny na vyssie zatazenie, pocita sa zrejme s pouzivanim v lowendovych serveroch na ktorych bezi databaza a neustala praca s databazou.
k6
VIP
VIP

hojko napísal:k6: Mas pravdu, ide o to, ze disk je urceny na vyssie zatazenie, pocita sa zrejme s pouzivanim v lowendovych serveroch na ktorych bezi databaza a neustala praca s databazou.
hehe, ja viem co sa dava do serverov, akurat by som podobny disk neradil nikomu domov, co ma na tom akurat filmy a hry :wink: ale budiz :D
Sperow
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

:D raid pole zatial neplánujem .. nebolo by to bohvieco U-ATA 133 a Sata I, lebo moja doska Sata II nepodporuje, ale to je v poho..
.. ten disk potrebujem ako ulozné miesto, lebo 80GB je velmi málo.. :( a chcem mat na nom dva OS XP a linux.. ako doteraz .. + robím v Acade... sice nevim ci to nejak ovplyvnuje.. ale na tom mojom terajsom je to poznat ked sputam Acad :lol: chrcí, vydáva vseliaké zvuky jak vrtulník :lol:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ja mam 320GB seagate a 80GB WD... WD mi hreje cez 40°C newiem preco :? a ten seagate bez chladenia od 36 do 39°C z coho som prekvapeny kedze ma dve platne :shock: ale pri hladani dat je hlucnejsi ale to len minimalne.. ten 80GB uz mam cez 3 roky a NIKDY som s nim nemal problem.. zatial ziadny chybny sektor... ja keby som si mal vybrat medzi tymi dvomi berem ten WD... :) Seagate a WD su patria medzi naj HDD... ostatne su shity.. ako napriklad maxtor
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

k6: Do serverov Raptor, Atlas alebo 15K RPM Cheetah...
k6
VIP
VIP

hojko napísal:k6: Do serverov Raptor, Atlas alebo 15K RPM Cheetah...
dvakrat citaj, raz odpisuj :P
Napísať odpoveď