ani ja by som to lepsie nenapisal, p4ra vystihol v podstate vsetko a niet co k tomu dodatp4ra napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
Ano, stiahol som toho neurekom (ale som sa o vela aj podelil, aby som bol spravodlivy).
2/Aky mate na to nazor?
Bohuzial, v dnesnej dobe to asi inak nejde. Nemozem si proste vsetko kupit a nakoniec zistit, ze som kupil sprostost.
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
Nadviazem na predchadzajucu otazku. Ja si stahujem prevazne preto, aby som sa presvedcil, ci to za to stoji. Som vlastnikom napr. Windows XP, Steam hier, World Of Warcraft, vsetkych Guild Wars, Splinter Cell: Pandora Tomorrow, Norton AntiVirus 2006 atd... Proste, ak sa mi nieco naozaj zapaci, tak si to zakupim, aby som tym podporil tvorcu, odvdacil sa mu nejakym sposobom a ostatne, ani do Tesca neprides a zoberies si nieco bez zaplatenia. Resp., urobis to mozno raz, dvakrat, ale potom pojdes asi so zeliezkami a na nastienku hanby, ako nechceny zakaznik.
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
Keby vyrobci, distributori a vydavatelia rozmyslali logicky a dali na vsetko minimalne ceny, verim, ze drviva vacsina ludi by si kupovala originaly. Ale co cakaju od niekoho, kto je este 9. na ZS, aby si kupoval v "sportovej sezone", kazdy rok NHL XXXX alebo FIFU XXXX za 2.000 SK a k tomu este dalsie hry, kt. sa im pacia. Keby sa vybrali cestou, kt. by umoznila kupu takmer kazdemu, verim, ze by z toho prosperoval kazdy. Ako sa hovori, zakazane ovocie chuti lepsie. A to zcasti patri aj k tomuto. Kym je to drahe, ludia to budu palit a stahovat. Akonahle sa to stane pristupnym, ludia si to kupia uz len preto, aby mali original a nestresovali sa o multiplayer, ci podporu ich produktu.
Vas nazor na warez
-
last_knight
Light Professional
Re: Vas nazor na warez
1/Samozrejme
2/Pre mňa osobne nieje nič lepšie na nete
3/Nie , načo , nemám dôvod
4/Z finančného , to je logické
5/Čo sa týka warezu , o tom neviem
2/Pre mňa osobne nieje nič lepšie na nete
3/Nie , načo , nemám dôvod
4/Z finančného , to je logické
5/Čo sa týka warezu , o tom neviem
Aldeberan , nie nedostal , lamky nejdú
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=48 ... ht=#480021
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=48 ... ht=#480021
-
BzuCo
Expert
- Kontaktovať používateľa:
1/ No samozrejme, ze som stiahol. No teraz sa za to hanbim. Je to kradez. Odporucam: http://video.google.com/videoplay?docid ... +this+song
2/ No ako hovorim, je to kradez a asi prvu vec co urobim ked pridem domov, zmazem tie filmy co som predvcerom stiahol s lokalnej siete.
3/ Nastastie v tejto dobe nie som vlastnikom nelegalnych veci (ked neratam tie filmy, ktore este dnes zmiznu). Dokonca aj Windows mam legalne (velka vdaka MSDN AA).
4/ No tak je pravda, ze stahovanie je "rychlejsie" ako kupa (az na pripady ako iTunes store a podobne), ale itak sa traba podriadovat zakonom.
5/ Este som nemal tu cest vyprodukovat nieco, co by bolo inemu financne alebo inak vyznamne prospesne. A deti este neplodim.
2/ No ako hovorim, je to kradez a asi prvu vec co urobim ked pridem domov, zmazem tie filmy co som predvcerom stiahol s lokalnej siete.
3/ Nastastie v tejto dobe nie som vlastnikom nelegalnych veci (ked neratam tie filmy, ktore este dnes zmiznu). Dokonca aj Windows mam legalne (velka vdaka MSDN AA).
4/ No tak je pravda, ze stahovanie je "rychlejsie" ako kupa (az na pripady ako iTunes store a podobne), ale itak sa traba podriadovat zakonom.
5/ Este som nemal tu cest vyprodukovat nieco, co by bolo inemu financne alebo inak vyznamne prospesne. A deti este neplodim.
-
jamess
Light Professional
kto by uz len hento stahoval?BzuCo napísal:Odporucam: http://video.google.com/videoplay?docid ... +this+song
-
Kosh
King
1) bez komentára, nebudem sa priznávať k nelegálnej činnosti, ak sa dá vysledovať môj PC.
2) môj názor je taký, že ak by som mal peniaze, tak kupujem, neváham ani chvíľu - ale keďže peniaze nemám, tak hrám "zadovážené" hry na "získanom" systéme - ale hneď ako začnem zarábať, tak si to začnem kupovať - tie veci, ktoré používam veľmi často, ako napríklad total commander mám zakúpené, na to som našetriť dokázal
3) ak by som bol vlastníkom, tak by som to zlegalizoval akonáhle by som začal zarábať (všimnite si to by
- čisto hypoteticky)
4) s takého dôvodu, že pripojenie na internet mňa stojí 400 za mesiac (+400 platia ostatné pripojené počítače) - a ak by som si chcel kupit, dajme tomu medieval total war II - tak by som zaplatil viac peňazí ako ma ten internet stojí - a ja mám skutočne iba na ten internet - ak by som mal peniaze na hru, tak si ju kúpim
5) nie
2) môj názor je taký, že ak by som mal peniaze, tak kupujem, neváham ani chvíľu - ale keďže peniaze nemám, tak hrám "zadovážené" hry na "získanom" systéme - ale hneď ako začnem zarábať, tak si to začnem kupovať - tie veci, ktoré používam veľmi často, ako napríklad total commander mám zakúpené, na to som našetriť dokázal
3) ak by som bol vlastníkom, tak by som to zlegalizoval akonáhle by som začal zarábať (všimnite si to by
4) s takého dôvodu, že pripojenie na internet mňa stojí 400 za mesiac (+400 platia ostatné pripojené počítače) - a ak by som si chcel kupit, dajme tomu medieval total war II - tak by som zaplatil viac peňazí ako ma ten internet stojí - a ja mám skutočne iba na ten internet - ak by som mal peniaze na hru, tak si ju kúpim
5) nie
1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
1/ Hej..?!
2/ Pozitivny, avsak warez len pasivne, vlastne vyuzitie... nie predavat, nestojim o basu
3/ V pripade kvalitnej hry, filmu ... samozrejme... hry kupujem hlavne onlinovky, singleplayerove hry si zahram len 3-4 krat ale onlinovky su mojou srdcovkou!
4/ Financnej, hlavne rad okradam EA
Filmy si vzdy najprv pozriem v kine, neskor stiahnut!
5/ Nie, ale ked budem tak neviem neviem. Dovolenie a vedomie?! Kazdy vyrobca si je vedomy vyuzivatelnostou produktu, avsak je len na nas ci si ich vedomie kupime!
2/Aky mate na to nazor?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
1/ Hej..?!
2/ Pozitivny, avsak warez len pasivne, vlastne vyuzitie... nie predavat, nestojim o basu
3/ V pripade kvalitnej hry, filmu ... samozrejme... hry kupujem hlavne onlinovky, singleplayerove hry si zahram len 3-4 krat ale onlinovky su mojou srdcovkou!
4/ Financnej, hlavne rad okradam EA
5/ Nie, ale ked budem tak neviem neviem. Dovolenie a vedomie?! Kazdy vyrobca si je vedomy vyuzivatelnostou produktu, avsak je len na nas ci si ich vedomie kupime!
-
cORP.
Addict
2/Aky mate na to nazor?
1. stale
2. netrapi ma to
3. karel capek- zapomen
4. lacnejsie a tak
5. nie
2/Aky mate na to nazor?
1. stale
2. netrapi ma to
3. karel capek- zapomen
4. lacnejsie a tak
5. nie
Ak by som to mal zaplatiť, tak ani nedoštudujem strednú...
2/Aky mate na to nazor?
Keď je to veľmi drahé, tak stiahnem, ale keď je to lacné, tak si to kúpim... Prípad lacnej hry sa mi stal len s mojou srdcovkou HoMaM 3 Complete za 399Sk z Brlohu...
Nie, niektoré som len vyskúšal a nahradil ich lepším freewarom... A to by som z programom čo stojí 6 litrov asi normálne nespravil... To by som si dodnes drbal hlavu o stenu...
V prípade malých vecí je to rýchlejšie a hlavne lacnejšie, keď mám Dynamic IP, ale takú divnú, najskôr musím vypnúť router na 15 minút, takže taký AVI filmík mi trvá taq 2 hodinky...
A čakať na vydanie PB 3, série na DVD, to by som neprežil a čakať na JOJKU, no dovi dopo
Možno, to si nepamätám, ale hrou sa nijaké veľké výsledky nedosiahnu, jedine, že by si sa na nelegálnej FIFE naučil hrať a potom vyhral Majstrovstvá sveta Electronic Games, čo je okolo 8 litrov doláčikov...
Ak by som to mal zaplatiť, tak ani nedoštudujem strednú...
2/Aky mate na to nazor?
Keď je to veľmi drahé, tak stiahnem, ale keď je to lacné, tak si to kúpim... Prípad lacnej hry sa mi stal len s mojou srdcovkou HoMaM 3 Complete za 399Sk z Brlohu...
Nie, niektoré som len vyskúšal a nahradil ich lepším freewarom... A to by som z programom čo stojí 6 litrov asi normálne nespravil... To by som si dodnes drbal hlavu o stenu...
V prípade malých vecí je to rýchlejšie a hlavne lacnejšie, keď mám Dynamic IP, ale takú divnú, najskôr musím vypnúť router na 15 minút, takže taký AVI filmík mi trvá taq 2 hodinky...
A čakať na vydanie PB 3, série na DVD, to by som neprežil a čakať na JOJKU, no dovi dopo
Možno, to si nepamätám, ale hrou sa nijaké veľké výsledky nedosiahnu, jedine, že by si sa na nelegálnej FIFE naučil hrať a potom vyhral Majstrovstvá sveta Electronic Games, čo je okolo 8 litrov doláčikov...
Re: Vas nazor na warez
hej tahal som daco
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
myslim ze tvorcovia su odmeneni svojimi vyplatami, vsetko co sa preda ide producentom, pochybujem ze tvorcovia maju z toho nejaky podiel, mozno ak je to nejaka mala firma.mi-chau napísal:Ako spomenul Erytro tym padom nad originalmi uvazujem len velmi zriedka a to az po tom ako mam danu vec vyskusanua to z cisteho samaritanstva. Treba ocenit tvorcov, ja som podporil illusion softworks za Hidden'n dangerous 2.
ak sa warezom myslia cisto len hry, tak tie sa uz nehram, ak hudba, tak tam vycitky nemam kedze tie peniaze co chcu od nas vydavatelstva su nehorazne. co sa tyka filmov, tak v kine som nebol ani nepamatam.
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
ty kokso jaká stará téma...to si ju kde vyhrabal
no a k téme...no ja len WAREZ
nebudem predsa vyhadzovať neskutočné peniaze za hry,programy a podobne...tento štát nás neskutočne zdiera musíš platiť za všetko...tak hádam si nejakú tu hru stiahnuť možem...neviem si predstaviť že by som si mal kupovať len originálky...ved nasa domacnost by skrachovala za 2dni
no a k téme...no ja len WAREZ
nebudem predsa vyhadzovať neskutočné peniaze za hry,programy a podobne...tento štát nás neskutočne zdiera musíš platiť za všetko...tak hádam si nejakú tu hru stiahnuť možem...neviem si predstaviť že by som si mal kupovať len originálky...ved nasa domacnost by skrachovala za 2dni