Čo si myslite ? Čo bolo pred vesmírom ???

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

nas vesmir je len jeden z milionov a mozno je vznik ako aj zanik nasho vesmiru tak prirodzeny ako ked zaslapnete chrobaka...
jedna teoria hovori ze aj spendlikova hlavicka moze obsahovat myriady vesmirov fungujucich v inych dimenziach... ale to je vsetko len teoria :)
tym padom to co existovalo pred vesmirom existuje aj teraz...
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

Možno bol velký džemujúci Hendrix alebo Elvis.....
Nikdy na to neprídete, ani nikto po nás.
Ale dávate zaujímavé teórie.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

kvint3 napísal:Je teoria, ze pred tymto vesmirom bol taky isty, ktory sa tiez rozpinal a rozpinal...po urcitej dobe sa zastavil rozpinat a znovu sa zacal zmrstovat az sa zmrstil tak uplne, ze neskor sa v malom priestore znovu nakumulovala velmi silna energia a prisiel druhy velky tresk atd...ale to sa dokazat samozrejme nikdy neda a clovek to nikdy nepochopi.

Podla mna, uvazovanie o tom, co bolo pred vesmirom je pre cloveka nad jeho chapanie. Pretoze clovek, ktory vie a ktory ma v sebe zakodovane, ze sa narodil a vie ze zomrie, cize je ohraniceny, nedokaze vstrebat a logicky vysvetlit a pochopit informaciu, ze nieco moze byt vecne alebo si rovnako nevie predstavit ako moze vyzerat "NIC" a podobne, lebo takmer 100 percent vsetkeho v jeho zivote sa sklada z materialnych, realne existujucich veci...
a rovnako je to aj s myslienkou, ze "velky tresk" a cely vznik vesmiru sposobil boh, resp. vyssia sila, co sa mne osobne v tomto pripade zda byt najschodnejsia cesta... :wink:
paci sa mi tvoj nazor avsak po cast: ,realne existujucich veci...
Lord 3D napísal:Ja si myslim že bol priestor kde neexistoval čas...a postupne sa nahromadila obrovská enegia a vznikol vesmir
tiez sa ktomu priklanam - ale mam problem to pochopit :)
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Čo si myslite ? Čo bolo pred vesmírom ???

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

halfend napísal:ne ja si myslim ze vesmir je odjakziva... :P
ale niekedy vesmir musel z niecoho vzniknut.
Mozno ozaj iba vela energie, potom prisli z elektrarni hodili im na stol ucet, tak z toho to vse buchlo, a hla, vznikol vesmir :lol:
smutko8882
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa smutko8882 »

Dopocul som sa niekde , ze Vesmir sa stale rozpina od zaciatku BB!...otazkou vsak bolo ci sa bude rozpinat do nekonecna , z coho vyplyva ze dalsi Vesmir uz nevznikne, alebo ucinkom hmoty v nom sa rozpinanie zastavi a zacne sa zmrstovat, z coho by vznikol novy...Mna vsak ale skor zaujima, ze ked sa vesmir stale zvacsuje , tak musi predsa existovat nejaky priestor alebo daco v ktorom sa moze vesmir zvacsovat a mozno to je nieco co bolo este pred vznikom Vesmiru
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

chapanie ludi je velmi obmedzene nato aby dokazali pochopit tak zlozitu otazku ze co bolo pred vesmirom. Ved si len zoberte myslienku" ked neexistoval cas" kur*a ved to sa neda pochopit!!!...mozno o 2000rokov budeme mudrejsi ale teraz sme iba na zaciatku.....raz som cital ze clovek vyuziva iba 9% kapacity svojho mozgu a to sa uz vyvijame aspon milion rokov ... :?
kane
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kane »

neviem ako prevas ale pre mna je az neprijemna predstava ze neexistuje zaciatok lebo ked nieje zaciatok nemoze to ani niako pokracovat ale ten zaciatok fakt neni....ked zoberieme ze pred nasim vesmirom bol iny a pred inym iny tak ktory bol ten prvy? a ked bol pred tym prvym nieco vzsie boh alebo tak daco kde sa zacina priestor kde vznikol boh kde ma vlasne boh zaciatok???no je to neuveritelne hrozna predstava nieco takeho...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Lord_3D napísal:Niekto by si povedal že nič...Ale to nič nikde byť musí.... :?
Hmm je to velmi zaujimava tema ... povedal by som ze az filozoficka ;) No akoze ... podla mna plati ze energia nevznika a nezanika, len meni svoju formu .....
A verim v nadprirodzenu podstatu vzniku vesmiru a to v Boha ;)
Biblia napísal:NA počiatku bolo slovo a to slovo bolo u Boha a to slovo bol Boh...
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jedny hovoria ze to bol boh druhy ze alach atd....ja verim skorej vedeckym teoriam 8) aj ked by som to chcel fakt vediet kua..mozno ze sa vsetci milia a bolo to uplne inak...mozno to boli mimozemstania z druheho vesmiru, tym padom by sa asi volali mimovesmirčania :D
kane
Amateur
Amateur

[quote="miki690"][/quote]

dobre a ako vznikol boh?a ten priestor kde boh povedal slovo?
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

kane napísal:dobre a ako vznikol boh?a ten priestor kde boh povedal slovo?
ale ty to nechapes to bolo tak...boh sedel doma pri telke a fest sa nudil a povedal si ze "teraz to zacne" a to bolo to slovo no vlastne veta.....ako v tom filme MIB 2 co tie male bytosti zili v tej skrini...to iste je aj nas vesmir boh ma tiez doma taku skrinu :D
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

kane napísal:dobre a ako vznikol boh?a ten priestor kde boh povedal slovo?
1. Precitaj si to od znova ... kde je napisane ze to slovo povedal Boh ?
2.Boh ako nadprirodzena bytost nieje viazana na cas a ani na priestor
3.Biblia je pisana jednoduchym jazykom pre jednodchych ludi, je pisana v hebrejcine a je pisana obrazne .... cize ked citas bibliu tak sa zamyslas asi nad tym, co tym chcel Boh povedat a aky to ma pre teba vyznam ...
skura3 napísal:ale ty to nechapes to bolo tak...boh sedel doma pri telke a fest sa nudil a povedal si ze "teraz to zacne" a to bolo to slovo no vlastne veta.....ako v tom filme MIB 2 co tie male bytosti zili v tej skrini...to iste je aj nas vesmir boh ma tiez doma taku skrinu :D
Sorry ale toto je trapne a nie smiesne a vobec nesi zaujimavy. Ak si chcel ukazat svoju inteligenciu tak si sa predviesdol... Nikomu tu nevnucujem vieru, ale jedno je iste aj s neveriacim sa da hovorit o Biblii a vo viere na urovni, ale toto co tu ty predvadzas je fakt ubohe. Nabuduce si rozmysli co napises.
kane
Amateur
Amateur

no miki ja vjem kao to myslis ale vsetko musi mat pre mna zaciatok a ak to tak nieje tak ma to desi:)a nieje ziadne logicke vysvetlenie nato vsetko ktore by moj pocit odburalo
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

pred vesimirom nebolo nic pretoze mi sme nic tato planeta je iba 1/1000000000000000000000000000000000000000000000000000000
z celeho vesmiru a verim ze su 100x krajsie miesta ako je zem. a pred vesmirom bol vesmir a ideto dookola podlamna. snad sa dozijem obiavu ineo zivota vo vesmire okrem nasej planety zem . :smt023 caute idem do roboty. 8) :lol:
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

no tazka to otazka,posdla mna bol pred vesmirom iny vesmir :P
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa berija111 »

podla mna je to tak ze nas vesmir je naprikladm ATOM a nas ATOM je dalsie vesmir nikdy sa na koniec nedostaneme ved si predstavte letime a zrazu BUM do nejakej steny kde su nakreslene hviezdky a zistime ze sme laboratorne mysky :-D
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

->slavo<- napísal:pred vesimirom nebolo nic pretoze mi sme nic tato planeta je iba 1/1000000000000000000000000000000000000000000000000000000
z celeho vesmiru
si si istý správnostou pomeru ktorý si udal?
->slavo<- napísal:a verim ze su 100x krajsie miesta ako je zem.
napr.
Prílohy
Galaxia Andromeda
Galaxia Andromeda
andromeda.jpg (49.08 KiB) 982 zobrazení
Hmlovina v orione
Hmlovina v orione
m42.jpg (39.51 KiB) 982 zobrazení
Smiling...
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Smiling... »

ja neviem, jedine co viem je, ze nikdy na tuto otazku nebudem mat odpoved, kedze vzdy sa proste musi spytat kto stvoril ludi? boh?... kto stvoril boha? nikto?.... kto stvoril vesmir? nevie sa....vzdy sa budem snazit dporacovat k odpovedi, ale nikdy nebudem vediet odpoved..... smrk:(
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

chemia, resp jadrova fyzika ma doviedla k novsej teori...

takze zacnem takto, urcite vieme ze v jadrach atomov su neutorny, protony, a v nich su kvarky a v nich(teoreticky) nehorazne vela dalsich castic..
ide o to ze ako isto viete neutrony rozpadaju na elektron a proton, no proste co ked bol toto ten §big band§, tj ze my sme tiez len castou dakeho vacsieho komplexu ktoremu zrejme bohuzial nikdy neporozumieme. a co ked v nasich atomoch, resp. ich casticiach su len dalsie "nekonecne" vesmiry?

z chcemickeho hladiska ma k otmu doviedla periodicita, proste jak sa veci opakuju, ze tak sa to aj opakuje v tych casticiach, mozno ze aj donekonecna, ako jeden ustaleny proces....
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

sak ked nebol vesmir nebol ani cas taze otazka co bolo PRED vesmirom neni velmi na mieste
Napísať odpoveď