Prečo TurboPascal????
-
BzuCo
Expert
- Kontaktovať používateľa:
No tak podla mna je Packal (ako ho nas prednasajuci nazyva) totalne nevhodny na provramovanie uzivatelskych aplikacii. Hlavne komercnych. Pascal bol navrhnuty ako jazyk na vyucovanie programovania a nie na vytvarania siahodlych aplikacii. A navyse stredna skola nema do sveta poslat hotovych programatorov, ale ma cloveka naucit zaklady a hlavne pochopit ako to funguje, naucit nejakej algoritmickej logike.
Nech ma Pascal aj kniznice na zbombardovanie Bieleho Domu, este to z neho nerobi poriadny jazyk. Ak chcete naozaj priklad efektivneho silneho jazyka, tak skuste haskell.
Nech ma Pascal aj kniznice na zbombardovanie Bieleho Domu, este to z neho nerobi poriadny jazyk. Ak chcete naozaj priklad efektivneho silneho jazyka, tak skuste haskell.
-
pheo
Light Star
To je síce pekné že vaša škola podporuje už "mŕtvy" projekt, ale na internete sú neporovnateľne lepšie kompilátory ako je Free Pascal (už podľa názvu môžeš usúdiť že je free). A čo dokáže si môžeš prečítať tu (ide o letmí úvod do toho čo vieNám hovoril učiteľ že preto sa vyučuje v Turbo Pascale lebo majú len na to kúpenú licenciu...
v sekcií vývojové prostrediapascalsource.ic.cz
-
pheo
Light Star
sundevil:
Pozri ide o názor na to s čím sa má začať. Príklad: otvoríš si ľubovoľnú knihu pre zelenáčov z javy. 1 lekcia = základy OOP.
(Na mojej škole sme nabehli hneď na javu, aj tí čo nikdy predtým neprogramovali pochopili čo to objekt je. ). OOP je základ moderného programovania a za zbytočnosť ho určite nepovažujem.
Pozri ide o názor na to s čím sa má začať. Príklad: otvoríš si ľubovoľnú knihu pre zelenáčov z javy. 1 lekcia = základy OOP.
(Na mojej škole sme nabehli hneď na javu, aj tí čo nikdy predtým neprogramovali pochopili čo to objekt je. ). OOP je základ moderného programovania a za zbytočnosť ho určite nepovažujem.
pozri ja som zacal programovat v 5tej triede na zakladke, bolo to programovanie pre deti, volalo sa to zofka, taka korytnacka ci co to bolo, daval si tomu prikazy a kadial si presiel ostala ciara, takze si vlastne kreslil, ovladal si to len tym ze si napisal nejaku postupnost prikazov, nemohol si sa s tym hral ze by si to priamo ovladal, potom sme presli na legendu robota karola, tymto by malo kazde dieta zacinat s programovanim este aj pascal je popri tychto programoch vlastne dost zlozitypheo napísal:Pozri ide o názor na to s čím sa má začať.
a este jednu vec, prva hodina informatiky, prisla ucitelka a zacali sme si pisat podivne znacky do zosita a robit neskutocne zlozite schemy -> rozumej vyvojovy diagram, vies ako sme cela jedna skupina triedy zavideli ze druha ucitelka s druhou skupinou sa pri pocitacoch len hraju, a my musime robit takeho zbytocnosti? keby nebolo tychto zbytocnosti, ako nejaka zofka, robot karol, pochybujem ze by som sa niekedy o programovanie co i len zaujimal, bolo by to pre mna urcite utrpenie, sice mi nevyslo studium na FRI ZU, ale programovat ma stale bavi, hoci len tak pre radost
jj suhlasim OOP je velmi dolezite a najlepsie ked sa uci od zaciatku ...pheo napísal:sundevil:
to nedokaze pochopit nase skosnatene zastarale skolstvo, ktore sa cpe mrkvosoftu do ... a nece prejst na linux, ktori je zadarmo ..
No v podstate je to to iste, ale 100% som si tym neni isty skus pozret www.freepascal.com
-
mastermind
VIP
-
pheo
Light Star
Ísť ti to musí, veď free pascal plne emuluje turbo pascal. Pridal si na začiatok programu direktívu {$mode TP} - zabezpečí plnú emuláciu TP.ppt napísal:Vo freepascale mne nefungovala kniznica Grafika (grafikua.tpu), kturu sme v skole pouzivali. Takze nejake obmedzenia tam budu, aj ked tie zakladne prikazy fungovat musia.
Nie nepridaval som to.pheo napísal:Ísť ti to musí, veď free pascal plne emuluje turbo pascal. Pridal si na začiatok programu direktívu {$mode TP} - zabezpečí plnú emuláciu TP.