Chodite na Spoved?
-
Exxon
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
netvrdim, ze nemam hriechy, na spoved prilezitostne chodim, ale rozpravat usmievajucemu sa chlapovi napriklad co robim s priatelkou... to nie.
za prve: nema to preco byt hriech, lebo nikomu neublizujem(nepoviem taka kradez to je nieco ine, z toho by som sa spovedal)
za druhe: keby to aj bol hriech (akoze to to vsetci "kompetentni" tvrdia), stale je to nasa vec, do ktorej nikoho nic nieje
za prve: nema to preco byt hriech, lebo nikomu neublizujem(nepoviem taka kradez to je nieco ine, z toho by som sa spovedal)
za druhe: keby to aj bol hriech (akoze to to vsetci "kompetentni" tvrdia), stale je to nasa vec, do ktorej nikoho nic nieje
Spoveď? Pre niekoho povinnosť, pre iných vyslobodenie z trapenia sa za spáchaný hriech, možnosť začať odznova. Pre mňa je to však zbabelý spôsob zbavovania sa zodpovednosti za spachane činy, hriechy.
Zlo som páchal tu dole [na zemi] tak tu ho musím aj odčiniť. Preto sv. spoveď neuznávam. Len zlomok ľudí, ktorých žere svedomie za to, čo spravili to aj napravia a idú na spoveď aby im odpustil aj Boh, v ktorého veria. Ostatní to iba zneužívajú.
Zlo som páchal tu dole [na zemi] tak tu ho musím aj odčiniť. Preto sv. spoveď neuznávam. Len zlomok ľudí, ktorých žere svedomie za to, čo spravili to aj napravia a idú na spoveď aby im odpustil aj Boh, v ktorého veria. Ostatní to iba zneužívajú.
-
frederick123
Star
tak spoved je nieco ako ocistenie pred sviatostou a reto chodim len pred sviatkamy, ale tak viac menej si myslim, ze nie je dolezita spoved samotna, ale vztah k bohu, ono mozem chodit do kostola kazdy den, aj na spoved, a potom sa ozrat a robit nake kraviny, alebo to mozem robit tak ako to robim, idem na spoved ě az šx do roka, do kostola v nedelu a verim viac v boha ako v cirkev
-
ikovan
Darca
Tak ja sa obujem do cirkvy.. Ja na to aby som veril v Boha nepotrebujem cirkev.. ja sa snazim spravat tak aby som dodrziaval zasady ludskosti a iste i krestanske hodnoty ale na to aby som si uvedomil svoje hriechy a vyspovedal sa s nich nepotrebujem ani knaza ani cirkev.. je o tom co citis ako sa spravas ako zijes a nie ci sa rano ukazes v nedelu v kostole ..
ak neveris v Boha a nechodis do kostola tak ti staci riadit sa svedomim....ikovan napísal:Tak ja sa obujem do cirkvy.. Ja na to aby som veril v Boha nepotrebujem cirkev.. ja sa snazim spravat tak aby som dodrziaval zasady ludskosti a iste i krestanske hodnoty ale na to aby som si uvedomil svoje hriechy a vyspovedal sa s nich nepotrebujem ani knaza ani cirkev.. je o tom co citis ako sa spravas ako zijes a nie ci sa rano ukazes v nedelu v kostole ..
ja som bol na birmovke (2 years ago) naposledy... vtedy som musel cely rok chodit kazdy mesiac... a ked sa ma farar pytal ci so svojou priatelkou sexujem stacilo mi,ale to by som este zvladol, ale ked chcel palit daku hudbu a pootm vyhlasil ze nepalovanie je vlastne kradez a to je hriech tak som sa na to vybodol...
-
aquafresh1
Star
-
Vesper
Professional
bol som parkrat v zivote skor z povinnosti ako z presvedcenia... zistil som ze mi to nic nedava a tak som sa na to vykaslal... na omsu sice prilezitostne zajdem avsak spoved to je nieco ine... keby som chcel hovorit k bohu tak si sam niekde sadnem a poviem to rovno jemu a nie skrz nejakeho zakomplexovaneho tepleho maniaka v spovednici... navyse rozhodne nepokladam za hriech vsetko co je tak kategorizovane podla písma svateho... 
Nechodil som.. so svojimi skutkami som sa stále vysporiadal so svojim svedomím.
Ale také zamyslenie.. keď je niekto veriaci a chodieva do kostola, mal by sa stále správať podľa desatora.. a tým pádom nepotrebuje žiadnu spoveď.. nie!!!
Obdivujem jedného známeho.. strašne pobožný.. ale strašne kradne čo sa dá.. a potom si ide v nedeľu na spoveď.. a je čistý jak ľalia. Takže ak boh existuje.. koho si bude vážiť viac? Človeka, ktorý v neho verí, chodí sa pravidelne zo svojich skutkov vyspovedať, ale inak je to zlodej? ..alebo človeka, ktorý možno pochybuje, do kostola nechodí.. ale správa sa slušne.. nekradne.. a tak???
Ale také zamyslenie.. keď je niekto veriaci a chodieva do kostola, mal by sa stále správať podľa desatora.. a tým pádom nepotrebuje žiadnu spoveď.. nie!!!
Obdivujem jedného známeho.. strašne pobožný.. ale strašne kradne čo sa dá.. a potom si ide v nedeľu na spoveď.. a je čistý jak ľalia. Takže ak boh existuje.. koho si bude vážiť viac? Človeka, ktorý v neho verí, chodí sa pravidelne zo svojich skutkov vyspovedať, ale inak je to zlodej? ..alebo človeka, ktorý možno pochybuje, do kostola nechodí.. ale správa sa slušne.. nekradne.. a tak???
az jeden? som veriaci a preto chodim, snazim sa pravidelne ale nie vzdy vyda. s physiqom suhlasim, kto nechce nech nejde...pHysIQ napísal:Chodim na spoved kazdy mesiac niekedy aj dva krat do mesiaca.
A vsimol som si ze sa tu obuvate do fararov. Ale mali by ste si uvedomit ze sa spovedate Panu Bohu a farar je len sprostredkovatel.
Ked nechces chodit na spoved nechod, nikto ta nenuti.
Od mojej poslednej skusenosti uz nechodim.
Pridem do tej kacarky co tam Pan Farar ma poviem Pochvalen. Klaknem si a zabudnem text. Musel mi pomoct sa ozbehnut lebo by som sa zosypal. Po uspesnom zvladnuti tejto casti sa ma cteny Pan Farar spytal ze preco nechodim na omse a spovede. Ako-tak som z toho vykluckoval ale z otazky : "A vies mi povedat kedy boa poslaedna spoved ?" sa mi zial vykluckovat nedalo. Dostal som kazen na 5 minut ake je to dolezite atd. Od vtedy som si povedal ze do kostola ma uz nedostanu.
Fakt nechapem zmysel vymielania mozgov neustalym opakovanim toho isteho v kostoloch.
OT : Preco si cirkev dava na svoju stranu ludi od 1 roku ich zivota kedy za seba nerozhoduju sami ale niekto blizky ... ? (konkretne myslim krst)
Pridem do tej kacarky co tam Pan Farar ma poviem Pochvalen. Klaknem si a zabudnem text. Musel mi pomoct sa ozbehnut lebo by som sa zosypal. Po uspesnom zvladnuti tejto casti sa ma cteny Pan Farar spytal ze preco nechodim na omse a spovede. Ako-tak som z toho vykluckoval ale z otazky : "A vies mi povedat kedy boa poslaedna spoved ?" sa mi zial vykluckovat nedalo. Dostal som kazen na 5 minut ake je to dolezite atd. Od vtedy som si povedal ze do kostola ma uz nedostanu.
Fakt nechapem zmysel vymielania mozgov neustalym opakovanim toho isteho v kostoloch.
OT : Preco si cirkev dava na svoju stranu ludi od 1 roku ich zivota kedy za seba nerozhoduju sami ale niekto blizky ... ? (konkretne myslim krst)